Merhaba. Aydınlatmada artık tasarrufun en baştan gerekli gorulup uygun olan ampul turleriyle değiştirebildiği gunumuzde, coğu zaman bu LED ampul turlerinin “hangisiyle daha iyi aydınlatma, daha iyi ışık cıkış verimi (lumen), daha az elektrik gucu (watt) harcanarak bu sonuc elde edilebilir” sorusuna olan cevabımız hic kuşkusuz ki filament LED'lerdir.
360 derece aydınlatma acılı flament LED'lerin değişik Watt değerlerindeki değişik (tanınmış) markalarını evinizde bu amaclarla kullanmanız mumkundur. Duşuk Watt değerlerinde (6-6.5 Watt değerlerine kadar) enerji verimliliği sınıfı A++ iken daha yuksek Watt değerlerinde bu verimlilik a+ ve A'ya kadar inebiliyor. Nedeni fizik kanunlarıyla, ışığın yayılımı, dağılmasıyla ilgili olmalıdır, aksi bir şeyi duşunmuyorum, yuksek Watt değerlerindeki enerji verimliliğindeki + değer kaybı ancak boyle acıklanabilir şeklinde de duşunuyorum. Bu satılan ampullerle de belirgin olduğundan evimdeki filament LED (dial markalı) ampulleri olarak 6 ve tarih farkıyla daha sonradan cıkan ve Koc-Taş'tan alınan 6.5 Watt ’lık armut tiplerini (E27 duylu) kullanmış bulundum. Gecen yaz, bu yazın hemen yarısını bunların evdeki uyarlamasına ayırdım denilebilir. Bu uygulamalı resimler altta goruluyor.
Sırasıyla; 1- salon, 2- oturma odası 3-antre 4-mutfak 5- yatak odası 6-antre devamı 7-kapalı balkon 8- tuvalet ve banyo 9- Cocuk (kendi calışma) odamdaki filament LED aydınlatması uygulamalarıdır. İlk antrede (3. resim) yarısı yukarıya kapalı olan bir avizedeki ve WC, banyodaki ve yatak odasındaki balkon tipi karpuz (5. resim) icindeki filament LED ampulleri beyaz boyayla boyanmamış, şeffaf (ayni orijinalindeki gibi) kullanılmıştır. Diğerleri beyaz boya ile boyanarak ışığın daha homojen olarak dağılması sağlanmıştır. Kolay gelsin.