Bir yapımın bircok odul almış olması, zaman zaman bize onu sevmek zorundaymışız hissi verebilir. Fakat merak etmeyin, aramızda hala durust olanlar var! Amerika ’nın en unlu icerik sitelerinden biri olan Buzzfeed, takipcilerine herkes tarafından sevilen ama kendilerinin sevmediği populer filmleri sormuş. Cevaplar ise bir hayli ilginc. İşte odullere doyamadığı halde izleyiciler tarafından sevilmeyen 33 populer film!
1. La La Land (2016)
“Aldığı odulleri hak etmedi. Senaryo vasattı, gidişat cok belliydi ve danscı ya da şarkıcı olmayan oyuncuları başrol icin sectiler. Ustelik cazı kurtarmaya calıştıkları bir film cekip beyaz oyuncuları oynattılar.”
2. Avatar (2009)
“Evet gorsel acıdan guzel bir film ama bunun dışında cok tahmin edilebilir ve defalarca oynanmış bir senaryo…”
3. A Quiet Place (2018)
“İzlemek icin cok heyecanlıydım fakat hayal kırıklığına uğradım. Sıkıcı ve uzucu bir senaryo, korkunc bile değil.”
4. Inception (2010)
“Shutter Island ’ı izledikten sonra başka bir Leo filmi izlemeyi cok istiyordum, bu yuzden sinemaya gittim. Inception ’ı izlemeye başladım. Tum olanları aptalca ve kafa karıştırıcı buldum fakat geri kalan herkes bayılmıştı.”
5. Heathers (1988)
“Heathers korkunc bir film! Senaryoyu takip etmek cok zor, bu yuzden filmin yarısında neler olduğunu bile anlamadım. Winona Ryder ’ı seviyorum ama bu film cok kotu.”
6. Bohemian Rhapsody (2018)
“Uzgunum ama Bohemian Rhapsody cok kotu! Filmin muzikleri harika ama filmle hicbir ilgisi yok. Butun film, bir slayt gosterisi gibi gecip gidiyor. Gercek duyguları vermek icin bir olaya yeteri kadar odaklanmıyorlar, her şey cok hızlı. Bunun yerine gercekten duyguları hissedebildiğim Queen konser videolarını izlemeyi tercih ederim. ”
7. The Hate U Give (2018)
“İlk izlediğimde bayıldım ve herkese tavsiye ettim. Daha sonra tekrar izlediğimde ise senaryodaki kopuklukları ve klişeleri fark ettim. O kadar da iyi bir film değil!”
8. The Shining (1980)
“Stanley Kubrick ’in bakış acısını takdir etsem de The Shining, iyi bir film değildi. Cok uzun bir filmdi ve zaman cok kısıtlıydı. Bir filme sığdırmak icin fazla uzun bir hikaye olduğunu duşunuyorum. Korku filmlerini sevsem de bunu bir turlu sevemedim.”
9. Boyhood (2014)
“Filmin produksiyonunun daha once eşi benzeri olmayan bir produksiyon olduğunu farkındayım. Ama filmin senaryosunun hicbir anlamı yok, hatta filmin varmaya calıştığı bir nokta da yok. Filmin ne kadar iyi olduğundan bahseden herkesin produksiyonu ovduğunu gorebilirsiniz, senaryodan ya da oyunculuklardan konuşan kimse yok.”
10. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
“Francis McDormand ’a bayılırım ama filmin sonu cok kotuydu.”
11. Bridesmaids (2011)
“Filmdeki hicbir şakaya gulmedim ve karakterlerin tamamı korkunctu. Bu yuzden hicbir karaktere sempati besleyemedim. Coğu sahne gercekten dumduzdu!”
12. The Shape of Water (2017)
“Bu filmle ilgili tek iyi şey sağır insanların problemlerine dikkat cekmesi. Ama bunun dışında kız cok tuhaf ve senaryo cok sıkıcı. Ayrıca kız bir balık adamla sevişiyor?! Bir de sacma sapan dans numaraları var. İzlemek resmen iki gunumu aldı.”
13. It Follows (2014)
“Herkes bu korku filmi icin cılgına dondu ama ben cok sıkıldım. Yavaş bir kovalama ile yaratmaya calıştıkları gerilim cok komik.”
14. Us (2019)
“Şimdiye kadar gorduğum en sinir bozucu film. Karakterlerin kotucul ikizleri ortaya cıktığı andan itibaren olanların tamamı sacmalıktı. İzlerken televizyona bir şeyler fırlatmak istedim.”
15. Her (2013)
“Herkes bıyıkların, yuksel belli pantolonların, ukulelerin ve Scarlet Johansson olduğu bir filmin ‘sanatsal ’ olabileceğini sanıyor. Hayır. Bu film odullerin hicbirini hak etmeyen bir copluk.”
16. The Greatest Showman (2017)
“Durust olmak gerekirse, engelli insanları istismar eden bir adamı romantikleştiren bir muzikalini asla anlayamayacağım. Filmin muzikleri can sıkıcı ve sevimsiz.”
17. The Babadook (2014)
“Bu filmle ilgili tum bu coşkuyu asla anlamadım. Korkutucu bir şey yok, senaryo tahmin edilebilir ve oyunculuklar cok klişe.”
18. Roma (2018)
“Beni yanlış anlamayın, film gayet guzeldi ama aktor olmayan insanları kullanma hilesi bence işe yaramamış. Ayrıca film cok uzun surdu. Yine de son zamanlarda izlediğim coğu filmden daha iyi.”
19. Fifty Shades of Grey (2015)
“Tum film reklam kokuyor. Bu aptal filmle kıyaslayınca kitaplar yanında iyi kalıyor.”
20. A Star Is Born (2018)
“Son 30 dakikayı sevmeme rağmen filmi sıkıcı buldum. Ayrıca duet şarkısını da beğenmedim. Jackson ’ın solo şarkılarından bazılarını cok beğendim ama Lady Gaga o kadar da iyi değildi. Kotuydu demiyorum ama mukemmel değildi.”
21. Hereditary (2018)
“Korkmayı severim ve genelde kolayca korkarım, bu yuzden bu filmi izlemeyi uzun zamandır bekliyordum. Biraz urktum mu? Evet, belki. Ama korktum mu? Asla. Daha iyilerini gormuştum…”
22. Die Hard (1988)
“Coğu insan bana katılmayacaktır ama bu filmdeki kotu karakterler cok klişe. İzlerken zaman zaman onlar adına utandım. Bruce Willis ’i severim, bence daha iyi roller hak ediyor.”
23. Logan (2017)
“Logan ’dan nefret ettim. Keşke bu filmi izlemek icin para harcamamış olsaydım.”
24. The Favourite (2018)
“The Favourite korkunctu! Potansiyeli oldukca fazla olan bir filmdi. Fikri ve aktorleri sevdim ama işler rayından cıktı. Filmin sonunda ‘Bu neydi şimdi? ’ demekten kendimizi alamadık.”
25. Slumdog Millionaire (2008)
“Filmi izlemeden once kitabını okumuştum ve kitabı cok sevdim. En sevdiğim kitaplardan biri oldu ve filmin kitaptan cok farklı olduğunu fark edince hayal kırıklığına uğradım. Tabii ki bu durumu anlayabiliyorum ama bu benim kişisel tercihim. Bu filmi kitap ile karşılaştırmadan izlemem mumkun değil…”
26. Call Me By Your Name (2017)
“Bu filmin fazla abartıldığını duşunuyorum. Sinematik acıdan goruntuler guzeldi fakat gidişat sıkıcıydı.”
27. Colette (2018)
“Gorduğum en kotu filmlerden biri. Sinemada bazı insanlar kendilerini tutamayıp gulduler ve bu film bir komedi filmi DEĞİL. Guzel bir sinematografi ve set dışında film tamamen boştu. Her aktoru cok seviyordum ve onlardan daha fazlasını beklerdim.”
28. The Notebook (2004)
“Problem dolu, abartılmış, kendini tekrar eden ve sıkıcı bir filmden başka bir şey değil.”
29. Clueless (1995)
“Filmi bitirmekte cok zorlandım. Korkunctu, komik değildi ve sıkıcıydı. Tek iyi şey Paul Rudd ’un karakteriydi ve o bile tuhaftı. Gorduğum en kotu filmlerden biri.”
30. Bird Box (2018)
“Bird Box cıktığında tum internet cılgına dondu. Ama film oldukca klişe ve sıkıcı… Hayatımdan iki saat caldı. Herkesin bu filme bayılma sebebi ne olabilir? Başlı başına Bird Box Challenge bile sinirlerimi bozmaya yeter.
31. The Breakfast Club (1985)
“Film oldukca klişe ve sıkıcı. Bu zamana kadar en sevmediğim filmlerden biri. İnsanların hala bu kadar bayılmasını anlamıyorum.”
32. The Fast & Furious (2001)
“Bu serinin nasıl bu kadar olay olduğuna inanamıyorum. Bomboş filmler ve tamamen reklam kokuyorlar.”
33. And Beauty and the Beast (2017)
“Guzel ve Cirkin ’in bu yeni versiyonunu hic sevmedim. Buyuk bir Disney hayranıyım ama Belle ’i oynaması icin Emma Watson ’ı secmeleri buyuk bir hata. Ayrıca canavar iğrenc gozukuyor. Filmi bazı yerleri fena olmasa da genel olarak hayal kırıklığı…”