Oncelikle merhaba, iyi sosyaller;
Vaktinizi almadan direkt konuya girmek istiyorum. Ben 2020 yılında pandeminin başında bir sistem topladım (R5 3500X - Sapphire 5500XT Nitro+ - 8x2 Corsair Vengeance - B450M S2H giga) PSU olarak da tuketim onerileri 400-450 iken FSP Hydro 600W 80+ satın aldım buradan birisi onermişti sağ olsun. Şimdi asıl mesele ben kırsalda kendi evime geri dondum ve tesisat cok kotu bazen ışıklar bir azalıp artıyor goz kırpması tadında. Cok eskiden ilk monitorum olan ASUS 22 inc 5ms 75Hz ozellikli cihazda ilginctir PC ve monitor acıkken odama girip ışığı actığımda monitor kararıp tekrar calışmaya başlıyordu bunun akım voltajla falan ilgisini hic cozemedim şimdiki monitorde AOC 24G2W1G4 144Hz 1ms kullanıyorum bu tarz seyler basıma gelmedi ama cekiniyorum aynı PC'yi tekrar toplayabilmeyi bırakın PC toplanacak halde değiliz su ara.
Şimdi geleyim asıl konuya teknoloji hakkında biraz bilgi sahibi olduğumu duşunsem de elektrik elektronik voltaj watt amper vs bunlar bana uzak terimler.
Ben bu bilgisayarı ve monitoru bu evde en uygun maliyetle nasıl korurum, daha onceki konularda UPS yazmışlar, regulatorler, fabrika yanında, kırsalda yaşamanın farkından bahsetmişler hicbir şey anlamadım bana yardımcı olabilir misiniz? (kırsalda ve elektrik tesisatı eski bir evde yaşıyorum)
Vaktiniz icin teşekkurler.