“Kotu adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinekkaydı tıraşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Umitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları…” der Bukowski ve aslında kendini tarif eder.
At yarışlarına, kadınlara ve ickiye duşkundur “pis moruk”. Ayyaş da derler ona ama onun ickiye olan duşkunluğu sadece ayyaşlıkla acıklanamaz. İcki icmek onun icin bir yaşam bicimi, adeta bir felsefedir. Bize harika kitaplarını, kısa oykulerini, şiirlerini armağan ettirendir. Biz de boyle bir adam olduğu icin severiz Hank ’i. Bukowski‘yi Bukowski olabildiği icin severiz.
Bu hafta sonu ister bir başınıza, ister arkadaşlarınızla icki sofralarına oturmadan once Bukowski ’nin alkol ve icmekle ilgili soylediklerini okuyun. Ondan sonra cıkın sıradanlığınızdan, sıkıcı hayatın orumcek ağı tutmuş bayağılığından. Ozgurleşin.
“Sarhoş olmayı hep sevmeye karar verdim. Sıradanlığı alıp goturuyordu, sıradanlıktan yeterince sık uzaklaşabilirsen sıradan olmazdın belki”
“Acı cekmek icin ayyaş olmak, bir kadın tarafından sıfırlanmak gerekmiyordu , ama acı cekip ayyaş olunabilirdi”
“Bira icmek icin buradayız ve hayatlarımızı oyle yaşamalıyız ki olum bizi almaya geldiğinde titresin”
“Biramdan vazgecmem. Seni cok seviyorum ama bira kalacak”
“Birayı bırakmayın. Bira kesintisiz akan kandır. Bira sonsuz sevgilidir”
“İnsanların arasında mutlu değilim, yeterince icersem kayboluyorlar”
“Barlarda gizlendim, cunku fabrikalarda gizlenmek istemiyordum… Bildiğim en iyi eğlence kendimim. Biraz daha şarap icelim!”
“Eğer berbat bir şeyler olmuşsa, unutmak icin icersin; iyi bir şeyler olursa kutlamak icin icersin ve hicbir şey olmamışsa bir şeyler olması icin icersin”
“Aslında herkes icer ama sebebini bilmez”
“İcmek,her gun tekrarlanılabilen ve ertesi gun tekrar hayata donulebilen bir intihar şeklidir”
“Alkol bu dunyaya gelmiş en muhteşem şeylerden biri muhtemelen -beni saymazsak tabii ki…
Evet. Bu dunyaya gelmiş en muhteşem iki şeyi saptadık.
…İşte iyi anlaşırız ben ve alkol. Coğu insan icin yıkıcıdır. Ben onlardan biri değilim…
…En yaratıcı yazılarımı sarhoşken yazmışımdır. Kadınlarla bile, ben biraz cekingenimdir sevişme konusunda, bu yuzden alkol bana cinsel olarak daha ozgur olma olanağı tanımıştır…
…Alkol ozgurluktur benim icin, cunku ben esas olarak icine kapanık, mahcup biriyim, oysa alkol bana bir kahraman olma, pervasızca işler yapıp uzay ve mekanda uzun adımlarla yurume fırsatı tanır
Bu yuzden seviyorum. Evet.”