Arkadaşlar yakın zamanda bir bilgisayar topladım. Bu soruyu sormamda ki amacım yaptığım işin yarım kalmaması v. B. Durum değildir. Tek dert ettiğim konu bilgisayarın zarar gormemesi buna gore cevap verebilirseniz cok sevinirim.(Yani elektrik gittiğinde PC zarar gormesin hemen PC'yi kendim kapatabileyim yeterli.)
Bulunduğum bolgede 2 haftada 1 bazen ise ayda 1 kez elektrik kesintisi yaşıyorum. Cok sık değil aslında ama bu beni tedirgin ediyor.

Online UPS fiyatları cok yuksek maalesef o kadar butcem yok. Yanlış hatırlamıyorsam adı line UPS olan UPS tarzı genelde oneriliyor. Araştırdığım kadarıyla ise bu tarz UPS'lerin kesin cozum olmadığını yazanlar olmuş. Bu yuzden cok kararsızım.

İlk başta akım korumalı priz alacaktım onunda elektrik kesintileriyle alakası olmadığını okudum.

400 TL gibi bir butcem var. (Aslında başka şeyler icin harcamayı planlıyordum.) Bu parayı UPS icin harcamam gerek olup olmadığına karar veremiyorum. Tavsiye verebilecek yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar varsa cok sevinirim.

Sistemim şu şekilde;
Cooler Master MB 520 (650W 80+)
R5 3600.
RX 5700.
2x8 3000.
B450M S2H.

(Bu kasayı ve AOC C24G1 monitorumu, 2+1 hoparlorumu kullanacağım, (belki modem ve 1 telefon şarjı). Sanırım 1500VA'lık yeterli olur.

UPS kesin alınmalı derseniz bu konuda oneri sunarsanız sevinirim.

Butce olarak dediğim gibi 400 TL.

Bazı UPS'lerin sesli olduğunu okudum bu konuda sıkıntılı biriyim sessiz olması benim icin cok onemli takıntılı biriyimdir.

Ya da UPS ile hic uğraşma akım korumalı guzel bir priz al oda senin işini gorur derseniz oradan da oneri bekliyorum.( Fakat priz ile aramdakı mesafe 4 5 metre civarı baktığım akım korumalı prizler 2 metre civarında akım korumalı priz + normal uzatma kablosu bir sorun cıkarır mı? )

Cok soru sordum şimdiden cok teşekkur ederim.