Başlıkta belirttiğim gibi akım korumalı priz ve Online UPS arasında kararsız kaldım. Doğuda bir ilcede kurumumun lojmanlarında yaşıyorum. Jenerator olduğu icin guc kesintisi yaşamıyoruz şehir kadar (ilcede cok sık kesintiler oluyor, malum kacak oranı %90 uzeri cıkmış) lakin ayda yılda bir elektrikler gidebiliyor. Ayrıca bazen dalgalanmalar oluyor. Evdeki lambaların gozle gorulur frekans değişimleri oluyor.
Televizyonum icin tuncmatik 2'li priz aldım yalnız bilgisayarım icin ne almam gerektiğine karar veremedim. 750W PSU'lu 10bin liranın ustune mal ettiğim pcmin ve monitorumun bu dalgalanmalardan etkilenmesini istemiyorum. İnternette prizlerin bir işe yaramadığını yazan cok yorum gordum, bazıları da UPS'lerin (Online bile) işe yaramadığını soyluyor. Bu konuda bilgili tecrubeli arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim. Dikkatimi ceken kararsız kaldığım iki urunu aşağıya bırakıyorum.
UPS Schneider APC marka olduğu icin dikkatimi cekti, 1500VA iyi bir değer anladığım kadarıyla.
Priz ise Philips marka ve 8 cıkış olması benim icin avantaj (kasa iki monitor modem vs takılı olabilecek boylece) ama joule değeri 900 joule. Bunun ne kadar onemi var emin olamadım, bu değeri hic yazmayan prizler var.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkur ederim.