1200W ATX 3.0 destekleyen yeni bir PSU almayı planlıyorum (muhtemelen Seasonic Vertex serisi olacak), ileride RTX 4000 serisinden bir kart alacağım icin. ATX 3.0 spesifikasyonuna gore guc kaynakları kendi kapasitlerinin en az iki katını 1-2 saniyeliğine sağlamalılar, yoksa ATX 3.0 olarak kabul edilemezler, bunun sebebi de yeni nesil ekran kartları. Yani bana en az 2400W UPS veya Voltaj Regulatoru lazım guvende olmak icin.
Cok araştırma yaptım ve sonunda FSP Champ 3K'ya karar verdim. Online, Pure Sinewave ve maksimum 2700W olduğu icin. Ama maalesef UPS ile aynı odada olacağım ve ses hakkında hic iyi şeyler okumadım. Yeni alacağım UPS'de fan değişimi de yapmak istemiyorum doğal olarak. Hem tıpatıp aynı ozelliklerde sessiz fan bulmak cok zor, hem de bulsam bile yaptırdıktan sonra butun unitenin bozulma ihtimali varmış. O kadar parayı cope atamam. Cihazın boyutu da cok buyuk geldi.
Benim asıl amacım batarya ozelliği değil, ama cihazlara temiz bir voltaj ve guc vermek. O yuzden aklımda ya UPS ya da Voltaj Regulatorleri var. Pure Sinewave olması şart. Simule edilmiş bir cihaz hicbir şekilde aramıyorum.
Bu arada evdeki ve odamdaki elektriğin sağlığını nasıl kontrol ettirebilirim? Elektrikci mi cağırmam lazım? Nelere baktırmam ve test ettirmem gerek? Duvar prizlerini yeni VİKO prizler ile değiştirmeyi de duşunuyorum. Bir faydası olur mu?
UPS veya Voltaj Regulator arkasında yeterli giriş yoksa akım korumalı priz ile girişleri coğaltabilir miyim? UPS duvara takılı, sonra UPS'e akım korumalı priz. Bu doğru bir bağlantı şekli mi?