“Beyoğlu ’nun En Guzel Abisi”, bir Ahmet Umit polisiyesi. Polisiye diyoruz ama olaylar, daima gerceğe yakın ilerliyor kitapta. Dili de oldukca akıcı. Cok değerli ve uslubu kimseye benzemeyen bir yazar olan Ahmet Umit ’in bu eserinde, yine yakın tarihe gondermeler var. Ve kişileri betimlemek yerine, daha cok mekanları betimlemiş; boylece kişiler daha cok okuyucunun kendi hayal dunyasına bırakılmış. Beyoğlu ’nun Tarlabaşı tarafı ise en etkileyici haliyle anlatılmış.
Uzerine soyleyecek cok şey var ancak biz sizin icin kitaptan en guzel cumleleri derledik. İşte “Beyoğlu ’nun En Guzel Abisi”nden, hayata dair en etkileyici cumleler.
1. “Ama insanın soz geciremediği duygular vardır, engelleyemediğimiz duşunceler. Nezaket başkadır; insanın icinden gecenler başka.”
2. “Saklayacak değilim, kaybetmiş insanları, kazananlardan daha yakın bulurum kendime. Onların yaşadıklarında cok daha fazla merhamet vardır, cok daha fazla acı.”
3. “Gulumsedim, yalan değil sahicisinden. Kim ne derse desin guzel kadınlar iyi duygular uyandırıyordu insanda.”
4. “Ama olmuyor işte, gecmiş adım adım takip ediyor insanı. Vakti, saati gelince de sen hazır mısın, değil misin diye sormadan cıkıyor karşına.”
5. “Aşk, hayatı; cinayet, olumu sıradanlıktan kurtarır.”
6. “Azrail ’e koz vermek istemiyorsan, sevdiklerinin sayısını az tutacaksın bu dunyada. Ne kadın, ne cocuk. Oyle geldik bugune kadar.”
7. “Kabuslarla başa cıkabilmenin tek yolu onlarla uyanıkken karşılaşmaktı.”
8. “Yumrukla, tabancayla, bıcakla sağlanan ustunluğun saygı duyulacak nesi var? Guce değil, adalete itibar etmek lazım.”
9. “Kaybetmeye alıştıkca daha cok ozgurleşiyor insan.”
10. “Cinayet işleyenler, kurbanlarıyla birlikte kendi huzurlarını da oldururler.”
11. “Zalimin en buyuk başarısı karşısındakileri de zalime donuşturmektir.”
12. “Kendine haksızlık etme, insanlar o kadar korkunc ki senin merakın onların vahşeti yanında cok masum kalır.”
13. “Beni unutmuş olmasına hic alınmadım, aşk dunyanın en iyi mazeretiydi.”
14. “Hayat, yaşadıklarımızdan cok hayal ettiklerimiz değil mi zaten?”
15. “Şiddeti kullanarak ideal bir toplum yaratamazsın. Cunku kullandığın yontem, kendine benzetir seni.”
16. “Fakat ne demişler, tilkiyi olume goturen guzel kuyruğudur.”