Cok sevdiğimiz yazarların, duşunurlerin oyle sozleri var ki, bazen kelimelere dokemediğimiz durumların uzerine cuk oturuyor ve insanda “Heh, işte ben de bunu demek istemiştim” hissi uyandırıyor. Bize, hissettiklerimizi en kısa ve en etkileyici haliyle aktarma şansı yaratıyor resmen. Bu yuzden bayılıyoruz boyle sozlere.
Ama bazen de oyle atarlı sozlerine denk geliyoruz ki bu insanların, ilk başta yakıştıramıyoruz; “Yok canım koskoca Freud bunu demiş olamaz” diyoruz; sonra bir bakıyoruz ki demiş. Vallahi de billahi de demiş. Freud bile olsan insanlara sinirlenip atar yapabiliyorsun demek ki.
İşte şimdi okuyacağınız sozler de insanda bir hayli garip hisler uyandırıyor… Ortada hicbir şey yoksa bile bir kucuk sinir geliyor once insanın ustune. Sonra da “Ah bir şey olsa da boyle laf soksam” hevesi… E olaylar gelişiyor ardından. Ofiste cay almak icin mutfağa gittiğinizde, birilerine “Cay var icersen, ben var seversen, yol var gidersen ” derken buluyorsunuz kendinizi. Sonra da şuuutt ve golll diye bağırarak calışma masanıza donuyorsunuz.
Devam ettikce daha cok hırslanmaktan korktuğumuz icin bu yazıyı burada kesmek durumundayız. Ama inanıyoruz ki; bu liste, hepinizde istemsiz bir rahatlama hissi yaratacak.
1. “Cay var icersen, ben var seversen, yol var gidersen.” (Aşık Veysel)
2. “Kimsenin ne ovgusune, ne suclamasına dikkat ceviririm. Ben sadece kendi duygularımı takip ederim.” (Mozart)
3. “Ne sen başkası icin mecburi istikametsin; ne de başkası senin icin. Yorma kendini, bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin.” (Charles Bukowski)
4. “Aldatan kişinin cinsiyeti ne olursa olsun, medeni hali şerefsizdir.” (Aziz Nesin)
5. “Ne para istiyorum ne de pul. Tek bir istediğim var, o da yalansız bir kul.” (Ozdemir Asaf)
6. “Hayatından silmek istediklerini gercekten sil, cunku geri donuşum kutusunda bekletirsen; sistemini yavaşlatır.” (Adam Fawer)
7. “Ben soylediklerimden sorumluyum ama sizin ne anladığınızdan sorumlu değilim.” (Miguel Ruiz)
8. “Umduğun, bulduğundan fazla ise; ya azla yetinmeyi bileceksin, yada cekip gideceksin.” (Osho)
9. “Eğer hala beyaz atlı prensinin gelmesini bekliyorsan, bil ki bu devirde ancak beyaz atı olan bir jokey gelir.” (William Golding)
10. “Buyuk adam olmana luzum yok, sadece adam ol yeter.” (Alfred Capus)
11. “Ben ağlarken yanımda yoksan, Ben gulerken golge yapma.” (Milan Kundera)
12. “Olmadığım bir insan olarak sevilmektense, olduğum insan olarak nefret edilmeyi tercih ederim.” (Andre Gide)
13. “Hic kimse vazgecilmez değildir ve hic kimse kendini vazgecilmez sanan biri kadar aptal değildir.” (Victor Hugo)
14. “Sen şimdi yazdığım şiirleri kendi ustune alınıyorsun değil mi sevgili? Sana kafiyeli cumIeIer fazIa gelir. Satır aralarındaki boşlukIarda oyala kendini.” (Can Yucel)
15. “Hic bir zaman cıktığın kapıyı hızla carpma, geri donmek isteyebilirsin.” (Don Herold)
16. “Garip değil mi? Bir insana vazgecilmez olduğunu hissettirdiğinizde, ilk vazgececeği kişi siz olursunuz.” (Sigmund Freud)
OH BEE!