Burc Doğu once Tumblr, sonrasında Twitter uzerinden hikaye ve ozlu soz formatındaki yazılarıyla lafı gediğine oturtan, hatta zaman zaman alter egomuz dahi olabileceğini duşunduğumuz bir yazar.
Twitter ’ı aktif olarak kullanan pek cok fenomenin aksine, yazarın ciddi anlamda Turkce ’yi Twitter uzerinde bile olsa, en doğru bicimde kullanmaya dair buyuk bir hassasiyeti var.
Gec Kalmışlar Mangası ve Mine ’nin Masasındaki Cikolatalar adlı iki muhteşem kitaba da imza atmış olan Doğu ’nun, şimdilerde Twitter ’da 14.4 bin takipcisi var. “Bu 14 kusur bin takipci nereden gelmiş, biz kendisini hala tanımıyoruz” demeyin, başarı tanınır olmakla doğru orantılı değil maalesef…
1. Bir seyin eksikligini hissetmiyorsan o sey bir fazlalik olabilecegi gibi yok olurken seni azaltmis da olabilir. Basit bir denge kurali.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 7 Mart 2016
2. Bu ulkede ancak nezaketli insanlar kafa atmayı oğrendikleri takdirde bir şeyler değişebilir.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 17 Haziran 2016
3. Simdi baya yaslaniyor vaziyetteyim, yalan degil. Neyse ki kendi basima idare edebilir olmanin meziyet olmadigini da ogrenmis vaziyetteyim.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 29 Temmuz 2016
4. Bana kafamin almadigi konularda yorum yapmamayi kimler ogretmisse, kendilerine mutesekkirim.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 26 Temmuz 2016
5. Bir ara tahammulum minimum seviyedeydi. Sonra onun da bir ceşit ciddiye alıp yıpranma yontemi olduğunu oğrendim.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 8 Haziran 2016
6. Bir bakmışsın, asla gelemem dediğin şeylere gelmiş, tumunu sırtlamış, keyfin yerinde koşuyorsun.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 6 Haziran 2016
7. Birkac kez kirilgan seylere denk geldim. Kirilgan seylerin asil sorunlari kirilgan olmalari degil, dagilip baska seylere bulasmalari.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 24 Mart 2016
8. Asagi yukari her seye olan inancimi kaybettim, ama iyi yanindan bakalim; yarisindan sonrasini cakmak kaybeder gibi kaybettim.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 26 Şubat 2016
9. Senin rahatsizlik olmasin diye sessizce gectigin yerden baskasi trompet calarak gecince, sende trompet otturecek nefes yokmus saniyorlar.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 15 Ocak 2016
10. Birine sarıldığında, o an goremediğin yuzunun gulumsediğini hissetmek var. Bundan gerisi yalan diyemem, ama en muhim başarı budur.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 8 Ocak 2016
11. Bosvermek icin muazzam cabalar harciyorum. Bosvermek -eger gerizekali veya suursuz falan degilsen- gercekten yorucu bir is.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 14 Aralık 2015
12. Mutluluk kus gibi bir sey oldugu icin baskalarinkiyle elimizdekini kiyaslayacagimiza avucumuzu kapali tutmaya calissak daha iyi olur. Evet.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 17 Kasım 2015
13. İnsani yaşam kalitesinin yukseldiğini belirten şeylerden ilki pizzanın kenarını yememek. Biz universitedeyken karton kutuyu bile yerdik.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 12 Aralık 2015
14. Hoşlanmadığımız insanların uzerine peynir rendelemeyi deneyebiliriz. Peynir coğu şeyi daha iyi hale getiriyor.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 8 Kasım 2015
15. Birinin tartisma bicimi, karakteriyle ilgili cok seyi gosterir. Sozgelimi, aksi bir fikri kisisel hakaret gibi algilayanlar tam serefsizdir.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 10 Aralık 2015
16. Bir seyi icine attigin zaman orada dallanip budaklanacagini bastan kabul etmis olursun. Insanin ici orman gibi bir seydir.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 10 Aralık 2015
17. Seytan'in yerinde olsaydim ben de insanin onunde egilmezdim. Gider maymunun onunde egilirdim, "Bunun en azindan anksiyetesi yok" diyerek.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 8 Aralık 2015
18. Uzerine gokdelen gibi devrilmişliği olan şeyleri artık parmak ucuyla kenara itip gule oynaya devam eder hale gelmek.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 4 Aralık 2015
19. Pek iyi gecmeyen bir gunun akşamı eve donduğunde corabının tekini ters giydiğini fark edersin de her şey biraz anlamlı olur ya, oyle işte.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 23 Kasım 2015
20. Kendim hakkında bildiğim her şeyi başkalarından oğrendim.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 6 Kasım 2015
21. Hayatıma cok uzun yıllar sonra tekrar girip bana kendimi daha iyi, daha tamamlanmış hissetmemi sağlayan iki şey: Guven duygusu ve lahmacun.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 26 Ekim 2015
22. Hakikatin en dikkate değer ozelliği kimseyi kendisine inandırmaya calışmamasıdır. Hakikat delikanlı adamdır.
— Burc Doğu (@burc_dogu) 26 Ekim 2015