Merhaba arkadaşlar, aynı başlıkta sorduğum gibi kendi elektriğimizi nasıl uretebiliriz?

Yaklaşık beş yıl once haberde koyde yaşayan bir amcamızı izlemiştim, kendi elektriğini derede uretiyordu. O zamandan beri unutmadım ve aklıma yerleşti. Ve apartmanda bu sistem nasıl yapılır diye kafa yormaya başladım. Gecenlerde gelen elektriğe zam da bunu daha da tetikledi.

Bana gore en mantıklı secim guneş panelleri gibi duruyor. Son zamanlarda gorduğum haberlere gore fiyatları da ucuzlamaya başlamış. Ama sorun şu ki bu paneller nereye takılacak? Balkonun dışına takmaktan başka cozum goreniniz var mı? Tuğla icine yerleşik guneş panelleri varmış ama tabii bu ev sıfırdan yapılırken yapılması lazımdı. Şimdi kırdırıp bir daha taktır vb. bir suru masraf olur.

Elektrik kullanımım herkes gibi. Işıklar, beyaz ev aletleri vb. Tek farkım bilgisayarın cok uzun saatler acık olması, bazı gunler kapatmıyorum bile. Aylık ihtiyacı karşılamak icin kac guneş paneline ihtiyac var? Son zamanlarda panel fiyatlarının duştuğunu sayarsak guncel fiyat ne kadar olur?

Tahminim sadece balkon dışına taktırılan guneş panelleri tabii ki elektrik ihtiyacımın tamamını karşılayamaz. Ama tahmini ne kadar elektrik uretebilir ve bu uretimin aylık hayatımızdaki karşılığı ne olur? Bir de guneş panelleri kapalı havalarda ve ozellikle kışın hic elektrik uretemez mi?

Mesela panel fiyatları 10 yıllık elektrik harcamama eşit olabilir ve yatırımın meyvesini 10 yıl sonra almaya başlarız. Bence herkesin duşunmesi gereken bir şey. Tabii şu an kendime gore konuşuyorum, elbet vardır bu işten ayrıntılarıyla anlayan ve hesap işleri yapan. İşte sizlerden sorularıma cevaplarınızı ve tecrubelerinizi bekliyorum, teşekkurler.