Alice Harikalar Diyarında, Lewis Carroll mahlaslı yazar Charles Lutwidge Dodgson tarafından 1865 yılında yazılmış ve John Tenniel tarafından da resimlendirilmiş bir romandır. İlki 1903 ’te sessiz olmak uzere; bu fantastik romanın bircok film uyarlaması da vardır. Alice Harikalar Diyarında, cok uzun yıllar once yazılmış olmasına karşın; hala bircok cocuğun ilk okuduğu ve hayal dunyasını zenginleştiren romanlar arasındaki yerini korumaktadır.
Biz de Lewis Carroll ’un, sadece bir cocuğun hayal dunyasına hitap etmekle kalmayıp; icerisinde derin felsefi ogeler de barındırdığı bu efsane kitaptan bazı anlamlı alıntıları sizlerle paylaşalım istedik. Hem de romanın en guzel uyarlamalarından biri olan Tim Burton kareleriyle… İşte hem cocuk hem de buyuk kitabı olan Alice Harikalar Diyarında ’dan 14 felsefi alıntı.
1. “Nereye gittiğinizi bilmiyorsanız, ne yaptığınızın bir onemi yoktur.”
2. “Daha fazla almak, hic almamaktan cok daha kolaydır.”
3. “Herkes kendi işine baksaydı, dedi Duşes boğuk bir homurdanmayla, ‘Dunya kendi cevresinde daha hızlı donerdi.'”
4. “Maalesef sen delisin, catlaksın, sıyırmışsın. Ama sana bir sır vereyim mi; iyi insanların coğu oyledir.”
5. “Bir şey ne kadar cok benimse, o kadar az senin demektir.”
6. “Dun ’e geri donemem, cunku o zaman farklı bir insandım.”
7. “Sonsuzluk nedir?
-Bazen yalnızca bir saniyedir.”
8. “… Ve buradan cıkaracağımız ders- Ah, dunyayı donduren tek şey sevgidir, sevgi!”
9. “Garip, ucube, ya da deli değilim. Sadece benim gercekliğim, sizinkinden farklı.”
10. “Korkulmak, sevilmekten bin kat daha iyidir.”
11. “Eğer kendime ait bir dunyam olsaydı, her şey sacmalıktan ibaret olurdu.”
12. “Kendimi acıklayamıyorum efendim, cunku kendimde değilim.”
13. “Alice: Duşunmuyorum.
Şapkacı: “O halde konuşmamalısın da.”
14. “İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mumkun olduğuna inanmaktır.”