Oncelikle herkese merhabalar,

Yıllar sonra kendime bir kasa topladım ancak bilgisayarımın guvenliği ile ilgili bazı sorularım var. Oncelikle elektrik kesintilerinin bilgisayara ne gibi tehditleri vardır, uzun vadede kendime bir UPS almak istiyorum ancak bunu birkac ay ertelemek zorundayım, UPS olmadan kullanmak sizce buyuk bir sıkıntı yaratır mı? Ayrıca bilgisayarımda Corsair CX650 guc kaynağı, GTX1660 ekran kartı ve Ryzen 5 2600 işlemci mevcut, UPS secimini nasıl yapmalıyım?

Bu birkac aylık sure icin kendime bir akım korumalı priz almak istiyorum ancak bu beni nelere karşı korur tam olarak anlamadım, bunun secimini nasıl yapmalıyım? Bir adet Schneider marka priz buldum onu almayı duşunuyorum ancak bu priz tekli, akım korumalı prize uzatma kablosu (2'li ya da 3'lu, monitor ve kasa icin) takmak zararlı olur mu? Ayrıca UPS aldıktan sonra akım korumalı priz kullanmaya devam etmeli miyim?

Son olarak da merak ettiğim bir şey daha var, evde topraklama hattının olmamasının bilgisayar icin cok zararlı olabileceği soylenmiş. Amator birisi evde toprak hattı olup olmadığını anlayabilir mi? Bina yaklaşık 10-11 senelik, yeni sayılır. Topraklama hattı olmama ihtimali var mı? Yoksa bunun ne gibi zararları olabilir?