Yakıngormez, Serpil Şahin tarafından kaleme alınmış hisler sayıklamasının bir butunu olarak karşımıza cıkıyor. Şahin, son donem oyku anlatıcılarından. Kitaptaki oykuler de buna bağlı olarak modern zamanın sıkıntılı dunyasından yola cıkılarak kurgulanmış. Oykulerden ve karakterlerden kendi kendilerine sordukları bir dizi soruyu sizler icin listeledik.
1. On sekiz yaşımdaydım, televizyonda tutsak bir balinanın havuzun duvarına kafasını vura vura kendini oldurmeye calışmasını izlemiştim.
2. Aklım erdiğinden beri hep bunu istedim ve anlamlı bir hayatın sadece sevgiyle var olacağına inandım. HÂl da inanıyorum. Girdisi doğum, cıktısı olum olan bu hayatın kendisi sevgi…
3. Ağzımdan cıkanla kalbimde yaşayan neden bu kadar farklı?
4. Neden sevmeye once kusurlarımdan başlamıyorum?
5. Ve neden birileri onları sevmiyor diye kendimden kolayca vazgeciyorum?
6. Anı değerli kılan, guzel anılarla bezenmiş bir sevgi… Guzel anıları resmetmeyi de bu nedenle cok seviyorum.
7. Yirmi iki yıldır olmeyi bile başaramayan ben, pek tabii ki kırk yıl boyunca yaşamayı da başaramadım.
Farklı bir pencereden dile gelen anlatılar, belki size de dokunabilir. Tum oyku severlerin bu guzel kitabı kutuphanelerine eklemelerini oneririz.