Sanat dunyasının unlu isimleri bir araya gelerek buyuk ve bir o kadar da anlamlı bir projeyi gercekleştirdiler. Koruncuk Vakfı yararına vakfın gonullu destekcilerinden Deniz Şen ’in başlattığı ‘Yıldızlardan Masallar ve Yıldızlardan Ninniler ’ adlı projeler icin medya, sinema ve sanat camiasından bircok unlu korunma ihtiyacı olan cocuklar icin masal okudular.
Youtube ’da okunan masallar belki tum korunma ihtiyacı olanlara ulaşmayacak fakat reklam gelirleri ile bircok yardıma muhtac cocuğun ihtiyacları giderilecek. 14 Mart ’da lansmanı yapılan projede bircok unlu isim hikayeler okuyor ve okumaya da devam edecek. Bunlar arasında Sermiyan Midyat, Pelin Akil, Burcu Kara, Vatan Şaşmaz, Hakan Gercek ve İpek Tanrıyar gibi bircok isim bulunuyor.
Yıldızlardan Masallar projesinin koordinatoru de olan Deniz Şen, “Bu projeyle hep beraber cocuklar icin bir nevi dijital kumbara oluşturmuş olduk” diyor. “Sosyal paylaşım kanalımızdan bircok unlunun okuduğu masalları, insanlar cocuklarına dinlettikce artan gelirler, Koruncuk Vakfındaki cocuklarımıza gidecek.” “Dolayısıyla bunun, her tıklama, beğeni, paylaşım ve abone artışıyla gunden gune buyuyerek cocukların hayallerini besleyen guzel bir kanal haline geleceğini duşunuyoruz” Oyuncu İpek Tanrıyar; “Bu projenin iki onemli noktası var. Birincisi Koruncuk Vakfının baktığı cocukların masallara ihtiyacı var…” “İkincisi ise cocuklarımıza masal okumadığımızı fark ettim. Onları tabletleriyle baş başa bırakıyoruz. Bu projeyle cocuklarımıza masal anlatma alışkanlığı edindireceğiz.” diyor. Kendileri proje kapsamında Parmak Cocuk adlı masalı okumuş. Oyuncu Sema Ozturk; “Masal bizim cocukluğumuzu hatırlatıyor. Buradan gelecek gelirler, cocuklarımıza gidecek. Bu masalların bol bol dinlenilmesini istiyoruz…” “Ben ‘Karlar Kralicesi ’ masalını okudum. Cok da sevdiğim bir masaldı.” diyor. Projeye destek vermek icin bircok unlu gonullu. Amac hem cocukların ihtiyaclarını gidermek hem de gelişen dunyanın teknolojosine ayak uydurarak onlara masal okumak. Bizim de bu projeye destek olmak icin yapabileceğimiz tek şey cevremizi bu konuda bilinclendirip onları ve cocuklarını “Yıldızlardan Masallar” Projesine yonlendirmek. Videoların tamamını projenin kanalından izleyebilirsiniz.