Kenan Şimşir ’in umut dolu bir hikÂyesi var. Her şeye rağmen yaptığı işi cok seviyor cunku o bir kitap tamircisi. Yıpranan, ciltlenmeye ihtiyac duyan butun kitaplar Kenan Amca sayesinde hayata donebiliyor. Ustelik cocukluğundan beri hayalini kurduğu bir iş bu.
O guzel hikÂyesini sizler icin listeledik.
Mutlulukla…
Kenan Şimşir 78 yaşında. Antalya ’da yaşıyor ve gecimini eski kitapların tamirini yaparak sağlıyor.
“Zamanımın buyuk coğunluğunu kitaplarla geciriyorum. Yıpranmış, sayfaları dokulmuş veya parcalara ayrılarak kullanılamaz hale gelmiş bir kitabı sabırla yeniden okunabilir, kullanılabilir hale getiriyorum.”
Yani Kenan Amca bir tur kitap doktoru. Bu işin cocukluk hayali olduğunu soyluyor ve kitaplarla zaman gecirmekten buyuk bir mutluluk duyuyor.
“Cocukluk yıllarımda kitap tamircisi olma hayalimi emekli olunca gercekleştirebildim. Hobi gibi burada kitaplarla ic iceyim…”
Okuma yazmayı da kendi kendine oğrenen Kenan Amca, işini hem cok seviyor hem de titizlikle yapıyor.
“Onları tamir ediyorum. Bir doktor titizliğinde onları yeniden hayata bağlıyorum…”
Kutuphanesinde 2 binden fazla kitabı bulunan Kenan Amca, kitaplarını kendisini ziyarete gelen oğrencilere hediye ediyormuş.
“İlkokul yıllarımda kendi kitaplarımı ve arkadaşlarımın kitaplarını tamir ederek bu işe alıştım.” diyen Kenan Amca, hayatının devamında da kitaplarla ic ice olmuş.
Ardından devlet matbaasında işe başlamış ve buradan emekli olmuş.
Emekli olduktan sonra ise kendini kitap tamirine vermiş. Zaman zaman ciltlemeler de yapan Kemal Amca, tum kitapları doktor titizliğiyle tamir etmeye devam ediyor.
Kaynak: 1