Eric Marshall-Stuart Hample tarafından derlenen “Cocuklardan Tanrıya Mektuplar” cocukların Tanrı ’dan cok masum isteklerini konu alan bir kitap. Aslında konusu “gulmece” gibi gorunse de kitaptaki ifadeler saflığın, temiz kalmanın erdem haline geldiği gunumuzde, cocukların yureklerinden dokulen duyguların en guzel, en saf hali.
Avrupa ve Amerika ’da 2-9 yaş arasındaki cocuklara Tanrı ’yla ilgili duşunceleri sorularak, Tanrı ’ya bir mektup yazmaları, duygu ve isteklerini anlatmaları istenmiş. Boylece cocukların kafalarındaki Tanrı figurunu anlatan bu kitap cıkmış ortaya. İşte o sevimli ve saf ifadelerden birkacı…
1. Eğer Tanrı ben olsaydım bu kadar iyi olmazdım. Bunu aklından cıkarma.
Michelle -6 yaşında
2. Sevgili Tanrı, Kiliseye sozum yok ama kuşkusuz daha iyi muzikler kullanabilirsin. Umarım yazdıklarıma kırılmazsın. Ayrıca birkac yeni şarkı yazamaz mısın?
Dostun Barry- 6 yaşında
3. Sevgili Tanrı, şu plastik ciceklere kafan bozulmuyor mu, eğer gerceklerini yapan ben olsaydım cıldırırdım.
Lucy-7 yaşında
4. Sevgili Tanrım, İnsanların olmelerine izin verip yenilerini yapmak yerine neden elindekileri tutmuyorsun?
Jane – 6 yaşında
5. Sevgili Tanrı, şu andaki eksiklerimi yazıyorum: Yeni bir bisiklet, bir kimya seti, kopek, film makinesi, beyzbol eldiveni. Hepsini gonderemezsen birazı da olur. Not: Noel Baba ’nın olmadığını biliyorum.
Seni seven Eric – 5 yaşında
6. Sevgili Tanrı, Babam cok aksi. Onu bu huyundan vazgecirmeni istiyorum. Ama lutfen canını yakma. Sevgilerle…
Martin – 5 yaşında
7. Sevgili Tanrı, Lutfen bana bir midilli gonder. Senden şimdiye kadar hicbir şey istemedim. Bunu da herhalde unutmazsın.
Bruce – 4 yaşında
8. Sevgili Tanrı, Sahiden var mısın? Bazıları buna inanmıyor, eğer varsan gecikmeden bir şeyler yapmanda fayda var.
Harriet Ann – 6 yaşında
9. Sevgili Tanrı, Bulutlardan biri yuzunu oyle korkunc yaptı ki odum koptu. N ’olur soyle ona bi ’ daha oyle yapmasın.
Ellen – 3 yaşında
10. Tanrıcım, Ust kattakiler durmadan bağıra cağıra kavga ediyorlar. Bence yalnızca cok iyi arkadaşların evlenmesine izin vermelisin.
Nan – 5 yaşında
11. Sevgili Tanrı, Eğer hic kimse bilmeyecekse iyi olmanın ne yararı var?
Mark – 8 yaşında
12. Sevgili Tanrım, Ne diye bu kadar cok insan yarattın? Başka bir dunya daha yapıp fazlalıkları oraya koyamaz mısın?
J.B. – 7 yaşında
13. Sevgili Tanrı, Sen tuhaf ne yaparsan yap herkes hayran oluyor; ama ben ufacık bir şaka bile yapsam yiyorum fırcayı.
Jodie – 6.5 yaşında
14. Sevgili Tanrı, Bizi hic merak etme cunku bizimkiler cok dindar.
Teddy – 9 yaşında
15. Tanrım, İnsanlara ruhları her zaman doğru mu dağıtıyorsun? Yanlış yapabilirsin.
Audrey – 8 yaşında
16. Sevgili Tanrı, Bende senin dışında butun liderlerin resmi var.
Norman – 6 yaşında
17. Tanrım, Şişman olunca kimse senin arkadaşın olmak istemiyor.
Billy Jean – 9 yaşında
18. Sevgili Tanrı, Kitabını okudum ve beğendim. Butun o fikirler nereden geldi aklına?
John – 8 yaşında
19. Sevgili Tanrım, Oğlanlar kızlardan daha mı ustun? Biliyorum sen de onlardansın ama gene de durust olmaya calış.
Sylvia – 5 yaşında
20. Sevgili Tanrı, Zurafaların gorunumunu isteyerek mi boyle yaptın, yoksa yanlışlıkla mı oldu?
Norman – 4 yaşında
21. Sevgili Tanrım, Tamam, İncil ’de obur yanağını cevir dedin biliyorum; ama kardeşim gozume vurunca ne yapacağım? Sevgiler,
Teresa – 5 yaşında
22. Sevgili Tanrı, Tanrı olduğunu nasıl bilebildin?
Charlene – 3 yaşında
23. Sevgili Tanrı, Senin yaşına geldiğimde tıpkı senin gibi olmak istiyorum. Tamam mı?
Tommy – 4 yaşında
24. Canım canım Tanrı, Astronotları oyle yukarı fırlatp fır fır dondurmelerinden odum kopuyor. N ’olur onların bizim evin catısına duşmelerine izin verme.
Dostun Norman – 4,5 yaşında
25. “Sevgili Tanrı, Şu her gun ezip durduğumuz karıncaların umarım senin icin ozel bir onemi yoktur.
Dennis – 6 yaşında