Merhaba arkadaşlar.
Oncelikle uzun araştırmalarım sonucunda powerful SLE-1500 VA UPS satın aldım. Bugun elime ulaştı. İlk kez UPS kullanacağım. Yine buradan arkadaşlardan bilgi alarak 1500VA-900watt almaya karar verdim. Sadece bilgisayar kasası ve monitorum bağlı.
Kasa iceriği i9 13900K işlemci ve MSI 4080 Suprim X ekran kartı, 2x16 DDR5 RAM, 1TB + 2 TB SSD, 360mm sıvı soğutma, 3+1 kasa fanı ve PSU 1200 wattlık. Tum parcalar RGB. Monitorum ise Dell 27 inc 2K monitor.
Toplam yuk altında 800 watt civarı bir guc istiyor diye duşunuyorum parcalar. O yuzden 900 wattlık bir UPS tercih ettim. (evet farkındayım 1200 watt PSU biri tık show oldu)
Gelelim sorularıma. Net olarak kısa ve oz nasıl kullanmalıyım?
1- bugun PC'deyken gayet bağlı sorunsuz calışıyordu. Biraz once yatacağım icin ve PC'yi en erken 20 saat sonra acacağım icin once PC'yi kapattım ardında UPS'yi duğmesinden kapattım ve UPS'in fişini prizden cektim. Bu yaptığım yanlış bir kullanım mı? Eğer yanlışsa ne yapmalıyım?
2- farz edelim PC'yi kapattım ve UPS'i duğmesinden off moda aldım. Ancak UPS'in fişi halen prizde takılı. Bunun bir olayı var mı? Fayda veya zarar gibi.
3- hangi durumda elektrik faturasına daha az kulfet olur? Sağlıklı ve ekonomik kullanım icin soruyorum ve aylık elektrik faturasına nasıl bir yansıma olur hangi kullanım şartları altında?
Bilgili tecrubeli arkadaşlardan yorumlar bekliyorum. Teşekkurler şimdiden
@yener999 bey siz bu konuda bilgi sahibiniz sanıyorum. Kusura bakmayın etiketlediğim icin.