Sabahattin Ali‘nin edebiyata ve hayata bıraktığı eserler, aslında bir yaşamın cekilmemiş fotoğraflarından ibaret sayılabilir. Cunku Sabahattin Ali, soylediklerinden de fazlasını soyleyecek, yaşayacak, anlatacak ve yaşayacaktı.
Yazdıkları uzerinden bakıldığı zaman bir devrin cok daha otesinde duşunduğu gerceği, pek cok şeyin uzerindedir ve bu gercek, edebiyatı yaratan pek cok şeyin birleşimine zemin olmaktadır.
Yazarın en yakın arkadaşı Ayşe Sıtkı İlhan ’a Sinop Hapishanesi ’nden yazdığı mektuplar, onun ic dunyasına dair pek cok ayrıntıyı gormemizi sağlıyor.
Sabahattin Ali Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!

“Ben Almanların dediği gibi eine unruhige Seele, yani kararsız bir ruh olmaktan asla kurtulamayacağım” “Bana hicbir yerde rahat ve sukûn yok, bana kafamı dinlendirecek bir yeri gostermeye kimse kadir değil” “Gonlumun aradığı huzur ve sukûnu bulabilmek icin omrumu en karışık omurlerden biri yaptım” “Hicbir yerden memnun değildim ve yerimi her değiştirişimde memnuniyetsizliğim birkac misli oldu” “Bu sonuna kadar boyle devam edecek. Ve ben ruhumu dinlendirecek bir koşe aramak icin dort tarafa koşup cırpınırken, gunun birinde, herkesten daha yorgun, herkesten daha perişan bir kenara yıkılıp kalacağım” Sabahattin Ali Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!

“Yaptığım bu cehennemi koşuda her karşılaştığım ile gulerek konuşacağım” “Şimdiye kadar benim kaşımı cattığımı goren yoktur, beni gozu yaşlı goren yoktur, bundan sonra da olmayacaktır” “Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sevdiklerim arasında hayattan korkan, yeis icinde olanlar bulunursa, onlara elimden geldiği kadar teselli ve cesaret vereceğim” “Onları felaketime karşı gulmeye sevk edeceğim ve hic kimse benim dunyada en cok gozyaşı dokenlerden cesaret ve neşesi en az olanlardan biri olduğumu tahmin edemeyecektir” “Sonra kafamın kuruluşu pek acayip. Duşuncelerim ve tasavvurlarım hakikatten o kadar uzak fakat bu tasavvur ve duşuncelerim bence o kadar hakiki ki, tabii hayatla aramda doğru durust bir rabıta tesisine asla imkÂn yok” “Hem ben de oyle resimde gorunduğu gibi kerli terli bir adam değilim, kısacık boylu, ak saclı bir sarı ihtiyarım “ “Beni kim hatırlarsa gulumseyecektir” Sabahattin Ali Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!