Urettiği eserlerle dunya edebiyatına buyuk olcude ilerleme kaydettiren Lev Tolstoy, her donemin en cok okunan yazarları arasında yer almaktadır. Onun edebiyatı, salt bir donem icin değil, yaşanacak olan donemlerin de mujdecisidir. Şoyle ki Tolstoy, metnin kendi icindeki yolculuğundan da farklı oykulerle yeni pencereler acmayı başarmıştır. Şuphesiz ki Anna Karenina romanı da aynı oranda başarılı ve olumsuz eserleri arasında yer almaktadır.
Kitaba Ulaşmak İcin Tıkla!
1. “Hayat tarafından birbirimizden ayrılıyoruz, ben onu mutsuz ediyorum, o da beni” 2. “Ne onu, ne de beni değiştirmek mumkun değil. Butun denemeler yapıldı, vida yerinden cıktı 3. “Eğer iyiliğin bir nedeni varsa, o artık iyilik değildir; eğer iyiliğin bir sonucu, yani odulu varsa yine iyilik değildir” 4. “Demek ki iyilik, neden ve sonuc zincirinin dışındadır” 5. “Bu dunyayı sevmek icin kendi uzerinde harcadığı cabalar ona cok acı gelmişti 6. “Kuşkulandığım sıralar bir umut vardı; ama artık umut yok ve yine de her şeyden kuşkulanıyorum” Kitaba Ulaşmak İcin Tıkla!
7. “Kuşkulandığım zamanlar benim icin zordu, ama şimdikinden daha kolay geliyordu” 8. “Dindar, iyi ahlaklı, namuslu, akıllı bir adam diyorlar; ama onlar benim gorduğumu gormuyor” 9. “Sekiz yıldır hayatımı nasıl mahvettiğini, icimde canlı olan her şeyi nasıl boğduğunu, benim aşka gereksinimi olan capcanlı bir kadın olduğumu bir kez bile duşunmediğini bilmiyorlar” 10. “Her adımda beni nasıl aşağıladığını ve yaptığı şeyden hoşnut olduğunu bilmiyorlar” 11. “Yaşadığım hayatı haklı cıkartmak icin butun gucumle cabalamadım mı? Onu sevmeye, kocamı sevmek olanaksız olunca oğlumu sevmeye calışmadım mı?” 12. “Ama zaman gecti, artık kendimi aldatmayacağımı, dipdiri bir kadın olduğumu, bunda benim sucumun olmadığını, Tanrı ’nın beni boyle yarattığını, benim icin sevmenin ve yaşamanın gerekli olduğunu anladım” 13. “Saygıyı, sevginin olması gereken yerdeki boşluğu saklamak icin uydurmuşlar” Tolstoy Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!