Yaşar Kemal denince akla gelen ilk şey insandır. Cunku onun hikÂyelerinde yarattığı insanlar her zaman yaşayan, nefes alan ve yaşam kavgasının ortasında daima mucadele eden kimselerdir. Anadolu ’yu ve Anadolu insanının yaşamını yeniden var eden yazar, hayatı boyunca bu gercekliğin kıyısında eserler vermiş, edebiyatımızı cok daha ileriye goturmuştur. Kalamin ve hikÂyenin dengesi, edebiyatın dengesine yakın mesafelerden bakmış, soyleyecek olduğu butun sozleri ona gore soylemiştir.
Yaşar Kemal olmak, biraz da yazının derdiyle yaşamak olduğu icin bizler icin kıymetlidir. Ve o kıymet her gecen gun daha da artmakta, yeri ise doldurulamamaktadır.
Yaşar Kemal Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!

“Beni ilk etkileyen kitap Don Kişot oldu. Onu okuduğumda on yedi yaşındaydım” “Daha once Don Kişot ’tan parcaları bizim ilkokul kitabında okumuştum ama, işte oyle, pek ciddiye almamıştım” “Don Kişot ’u okuyunca yeni bir dunya buldum. Gunlerce etkisinde kaldım. Cervantes butun insanlığımı, yureğimde sakladığım bircok gizi acıklamıştı” “Bir karanlığa gomulmuş, sonra da icimde bir yucelme olmuştu. Bugunlerde de, politika yuzunden, ilk karakola cağrılmıştım” “Polisler bana hic de iyi davranmamışlardı. Bu romanı okumadan, daha cok onceleri de kitaplar yazmaya kararlıydım” Kitaba Ulaşmak İcin Tıkla!

“Şiirler yazıyor, şiirlerim edebiyat dergilerinde yayımlanıyordu. Bana klasikleri, Don Kişot ’u tanıtan Arif Dino ’ydu. Arif Dino unlu ressam Abidin Dino ’nun ağabeyiydi” “İkisi de İstanbul ’dan Adana ’ya surgun edilmişlerdi. Ama orada eski Adana Valisi dedeleri Abidin Paşa ’nın toprakları vardı” “Arif Dino bu topraklardan birazını satınca bana klasiklerden yuzden fazla kitap hediye etti” “Eve goturup paketi acınca uc tane Don Kişot ’la karşılaştım. İkisini aldım, bir yanlışlık olmuştur, diye Arif Dino ’ya goturdum” “Fazla olmuş, bir yanlışlık var, dedim. Arif Dino, yanlışlık değil, dedi” “Omrunun sonuna kadar durmadan bu kitabı okuyasın, diye sana uc tane aldım, dedi. Ve Don Kişotlarımı gerisin geri eve goturdum” Yaşar Kemal Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!