Okumak ve paylaşmak uzerine yapılan calışmalar her gecen gun artıyor. Her şeye rağmen canlı tutulmaya calışılan bu guzel etkileşim, aslında icimizdeki umudun da bir parcası olarak varlık gosteriyor. Toplu taşımalardaki zamanını okuyarak geciren insanların guzelliği, aslında soz konusu umudun her zaman canlı olduğunun bir kanıtı. Boylesi guzelliklere her gun bir yenisi ekleniyor.
Ataşehir ’de kutuphaneye donuşen ticari taksilerle tanışın.
Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Bu Takside Kitap Var” projesi, yolcuların trafikte gecirdikleri zamanı en iyi şekilde değerlendirebilmeleri icin hayata gecirildi
Hem okuma alışkanlığını hem de zamanın oğrenerek değerlendirilmesi amacıyla yurutulen proje, her yaş gurubundan insanı kapsayacak şekilde uygulanıyor
Arka koltukta bulunan kitapları dileyen yolcular hicbir ucret odemeden yanlarında goturebiliyorlar
Ve yeni kitaplar duzenli olarak belediye tarafından yeniden taksilere bırakılıyor. Boylece taksilerde bulunan kitap ceşitliliği de artmış oluyor
İlk etapta bu guzel projeye yalnızca Ataşehir ’den bin taksi katılmış ve projeye gosterilen ilgi de bir hayli buyukmuş
Taksi şoforlerinden Necmi Zengin, verdiği bir roportajda dahil olduğu proje hakkında şunları soyledi:

“21 yıldır taksi şoforluğu yapıyorum. Bu Takside Kitap Var kampanyası meslek hayatım boyunca gorduğum en başarılı calışma… Yolcularım taksimde adeta keyifli bir seruvene yolculuk yapıyor. Ben de onların yuzlerinde gorduğum memnuniyet ifadesiyle cok mutlu oluyorum. Ayrıca durakta beklerken okuduğum kitapları yolcularıma da oneriyorum. Bu guzel calışmada emeği gecen herkese teşekkur ediyorum.”
Bu guzel proje ile ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz. İnsanların okuma alışkanlığının artması umuduyla. Yaşasın okumak!
Kaynak: 1 , 2