2017 Nobel Edebiyat Odulu, 1954 yılında Nagazaki ’de dunyaya gelen ve 1960 yılında İngiltere ’ye yerleşmesinin ardından İngiliz vatandaşı olan Kazuo Ishiguro‘ya verildi.
Ishiguro ’nun dilimize kazandırılan romanları Uzak Tepeler, Değişen Dunyada Bir Sanatcı, Gunden Kalanlar, Avunamayanlar, Cocukluğumu Ararken, Beni Asla Bırakma ve Gomulu Dev‘den oluşuyor. Yazarın eserlerinden derlediğimiz altı cizilesi cumleleri bir araya getirdik.
Kazuo Ishiguro Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!
1. “Bazen olaylar beklediğimiz şekilde gelişmez. Birisi oyle olacağını soylemiş olsa bile” 2. “Belleğin guvenilmez bir şey olabileceğini anlıyorum; coğunlukla insan hangi koşullarda anımsıyorsa bellek onların rengini buyuk oranda taşıyor, burada bir araya getirdiğim anılarım icin de gecerli bu kuşkusuz” 3. “Sessizlik pekÂl en derin duşuncelerin oluşmakta olduğuna, en derinlerdeki enerjinin toparlandığına işaret edebilir” 4. “Ama şimdi arada bir onumuzde bizi bekleyen şeyler konusunda ustu kapalı şakalar yapmak kabul edilir olmuştu, hatta gerekiyordu” 5. “Şimdi bu olanlar bana anlamlı bir butunun parcaları gibi gorunuyorsa, bunun nedeni, onlara daha sonra olanların ışığı altında bakıyor olmamdır” 6. “Sanırım gercek şu ki, o yaşlarda coğu cocuk boyle yapar; belirli bir nedeniniz yoktur, sadece yaparsınız aklınıza geleni. Yaparsınız, cunku guldureceğinizi sanırsınız ya da bir tepki yaratacak mı diye merak edersiniz” Kazuo Ishiguro Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!
7. “Satranc,tutarlı stratejileri surdurmek demektir. Duşman senin planını bozduysa vazgecmek değil, hemen bir yenisini yapmak gerekir” 8. “Bunca yıla rağmen, bir tek anda, doğru anda her şeyin değişebileceğini duşunmem delilik mi?” 9. “Bir su birikintisine basmadan bir saniye once suyu gorursunuz, ama yapacağınız hicbir şey yoktur ya, onun gibiydi” 10. “Bana oyle geliyor ki dunya şu veya bu konuda dÂhi olduklarını iddia eden insanlarla dolu; oysa dikkate değer tek yanları, hayatlarını orgutlemekteki muthiş beceriksizlikleri” 11. “Secme şansı olunca, kendine benzeyeni secer insan” 12. “Belki de hicbirimiz yaşadıklarımızı tam olarak anlamıyor ve yeterli zamanımız kalıp kalmadığını hissedemiyoruz” Kazuo Ishiguro Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!