Modern dunya, dediğimiz zaman kimi insan ilişkileri konusunda biliyoruz ki coğumuzun yuzu bir ekşir. Bu cağın icine doğanlar kıyas yapacak bir başka devir bulamayıp yarı bilincli yarı bilincsiz bir şekilde yurumeye devam eder, daha eski kuşaklarsa hic değilse şu ‘ ’gonul işleri ’ ’nin bu devirde ele ayağa duştuğunu soyler. Giderek hızlı hale gelen yaşam bicimlerimiz bize bazı konularda kolaylık sağlıyor evet ama belki de nerede yavaşlamamız gerektiğini pek bilmiyoruz. İşte Oben Budak ’ın yeni kitabı ‘ ’Ben de Seni Sevmiyorum ’ ’ bu cok temel ilişki ihtiyacımızın yaşadığımız cağdaki donuşumunu anlatıyor. 14 Şubat ’ta, yani bugun cıkan kitaba gecmeden once; vokalistlik, VJ ’lik, mankenlik, yazarlık gibi farklı ve zengin kariyerlere sahip Oben Budak ’a biraz bakacağız. Hey! Hem 14 Şubat Dunya Oyku Gunu ’dur ayrıca!
Amazon ’da Fiyatını Gor

1. Oben Budak
Mankenlik, vokalistlik, koşe yazarlığı, dergicilik… Belki hicbiri de tesaduf eseri değil; hep bir sonraki basamağa gecmek icin birilerinin kapısını tıklatmayı ihmal etmemiş. Oben Budak bugun gerek kitap yazarı gerek Haberturk ’te koşe yazarı olarak karşımıza cıksa da aslında epey zengin bir gecmişe sahip. Universitede İşletme bolumu okuyan Budak bu yıllarda Gaye Sokmen ’in ajansında da mankenliğe devam eder. Bu donemde henuz yeni tanınmaya başlayan Şebnem Ferah ’ın klibinde oynama şansını yakalaması da bir donum noktası olur; cunku bunun hemen ardından Sertab Erener ’le tanışma ve onun vokalistliğini yapma fırsatını yakalar. Calıştığı studyoya bir suru buyuk muzisyenin gelmesi ve kendisini onlarında arasında yetersiz hissetmesi nedeniyle de konservatuvar okumaya karar verir. Ajda Pekkan ’ın da vokalistliğini yapan Budak ’ın Kral TV ’de VJ ’lik kariyeri de vardır. 2002 yılında, 24 – 25 yaşlarındayken yakalandığı kanser şarkıcılık kariyerine engel olur ve 8 ay icerisinde iyileşse dahi sağlığı ona musaade etmez. Onun da yolu yazarlığa doğru evrilmeye başlar.
2. Yazarlık
Hastalık sonrası artık mikrofonu bırakıp kalemi eline alan Budak dergicilik ve yazarlığa soyunur. FHM adlı erkek yaşam tarzını iceren meşhur bir dergide calışır. 1 yıl burada yoğrulduktan sonra Aktuel ’in kapısını calar ve dergileri icin meşhur muzisyenlerin kulislerini, konser oncesi hazırlıklarını anlatan yazılar yazabileceğini soyler. Zamanlama odur ki; o donem Sertab Erener ’in Eurovision birinciliği ile populer hale geldiği donemdir ve onunla ilgili bir icerik hazırlayabileceğini soyler. Bunu başarınca da kapılar ardı sıra acılmaya başlar. Oben Budak ’ın; ‘ ’Falan Filan (Aşk, Ayrılık, İhanet, Seks) ’ ’ ve ‘ ’Hayvan! ’ ’ adlı iki kitabı daha vardır.
3. Ben de Seni Sevmiyorum
Aslında modern kadının aşka dair yaşadığı cıkmazı, dramı anlatan kitap daha genel ifadeyle modern insanın muşkul durumunu gosterir. Bir buyuk metropolde başarılı, cekici, eğitimli bir kadının hayattan alabileceği yegane şey kalmıştır; aşk. Defne adlı bu kadın muhtac olduğunu duşunduğu bu şeyi aramaya koyulur ve bu uğurda defalarca aşık olur. Biz Defne ’nin bu arayışı esnasında tabiri caizse ne kadar aşık oluyorsa o kadar kandırıldığını goruruz. Yani işin ozu o ki; aşkın form değiştirip sadece cıkarlara dayalı yaşandığı yeni cağ kitapta gozler onune serilir. 14 Şubat ’ta, yani bugun cıkan kitap kişinin once ‘ ’ben ’ ’ olması gerektiğini, aşık olayım derken surekli kandırılmaması icin kendini inşa etmesinin gerekliliğini gosterir. Kitabın carpıcı kapağını ise yazarın da hayranı olduğu grafik tasarımcı Emre Yusufi yapar.
Amazon ’da Fiyatını Gor

4. Tanıtım bulteni
Kitaba dair ilham verici işlevi olan tanıtım bultenini şoyle aktarayım: ‘ ’Buyuk şehirlerden birinde yalnız yaşayan, kendi ayakları uzerinde durabilen, işinde başarılı, bakımlı, iyi eğitimli bir kadın… İsteyip de elde edemediği tek bir şey kalmış, gercek aşk! Tabii bir de mutlu bir evlilik… Bu hikÂye cok tanıdık değil mi? İşte bu hikÂyenin kahramanı Defne de oyle. Belki cok yakınımızdaki biri belki de biziz bu kahraman. Peki, kahramanımız kendine, sağlığına, isteklerine mi oncelik verecek yoksa kurbağalardan prens yapmak icin calışmaya devam mı edecek? Aşktan ve ilişkilerden usanıp bir koşeye mi cekilecek yoksa denemeye devam mı edecek? Kurduğu hayallerin yıkılmasına izin mi verecek yoksa yaşadıklarını olgunlukla karşılayıp yoluna devam etmeyi mi oğrenecek? Oben Budak yeni kitabı Ben de Seni Sevmiyorum ’da modern kadının yaşamındaki sorunları ustalıkla tahlil ediyor ve bu sorunların ustesinden gelebilmek icin gecilmesi gereken yollara kucuk işaretler bırakıyor. ’ ’
5. Arka Kapak
Kahramanımız Defne ’ye ve yaşayacaklarına dair aydınlatıcı arka kapak yazısı: ‘ ’Kahramanımız Defne fena halde bizden biri. Aşk istiyor bir kere, gercek aşk. Sonra mumkunse evlenmek istiyor. Bıkmış artık milletin duğunune gitmekten biliyor musun? Biliyorsun, biliyorum. Panik icinde; hep ileriyi duşunuyor, yalnız kalmaktan korkuyor. Guzelmiş, başarılıymış, şoyleymiş boyleymiş hic fark etmiyor. Liseden beri optuğu kurbağaları anlattıkca ona ustun azim odulu veresi geliyor insanın. Sonunda farklı bir yol seciyor Defne. “Nefes al, nefes ver, gececek bu durum biliyorum” demeyi oğreniyor. Astrolojiyle ilgileniyor; yogaya, nefes terapisine gidiyor; bin bir kitap okuyor; bilumum kişisel gelişim atolyelerine katılıyor; sağlıklı beslenmeye, vegan olmaya kafayı takıyor filan derken zaman zaman beynini yiyor. En azından artık balonun havalanması icin sepetteki ağırlıklardan kurtulmak gerektiğini biliyor ve başlıyor gereksiz herkesi cope atmaya, ozellikle de onu aşağı cekenleri. Arada “Hafifleyip gokyuzune cıkarsam belki bir Yunan tanrısı beni fark eder, neden olmasın?” diyerek hayallere kapılsa da ne aşktan vazgeciyor ne de benliğinden. Hal boyleyken “Kendini arayan derviş muradına erer” diyebilir miyiz? Deriz, deriz. Oben Budak ’ın yeni kitabı BEN DE SENİ SEVMİYORUM ’da kendini bulmaya calışan Defne ile birlikte bol bol Âşık olacak, gulecek, kızacak, hayal kırıklığına uğrayacak, cok şey oğrenecek, eh biraz da huzunleneceksin. Kabul, “rakı, Sezen ve husranizm” candır ama şu da bir gercek ki sen ancak sen olursan hayat guzel. ’ ’
Oben Budak Eserlerine Ulaşmak İcin Tıkla!