Yağız Aydoğan Biyografisi Yağız Aydoğan Tiyatro ve Sinema oyuncusu. 22 Mart 1991 tarihinde İstanbul'da doğan Yağız Aydoğan, ilk oyunculuk eğitimi ve sahne deneyimini 2006-2007 yıllarında Kadıkoy Halk Eğitim Merkezi'nde, Hakan Bulut ’un yonettiği Mehmetcik Mehmet adlı tiyatro oyunun da halusinasyon bir askeri canlandırarak tatmıştır. 2017-2018 yıllarında ise, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ozel Ana Sanatlar Sanatolog okulundan formasyon eğitimi alıp Tiyatro, Sinema ve Televizyon Oyunculuğu, Radyo/Televizyon bolumunden mezun olmuştur.
2022 yılında ise Tiyatro Alkış ’ın kadrosuna katıldı ve cocuk tiyatro oyunların da yer aldı. Bu oyunlar; Oktay Şenol ’un yazıp yonettiği, Cizmeli Kedi (Mantor), Pamuk Prenses (Prens), Sevimli Dinazor (Sevimli), Su Damlası ( Hasan Efendi), Bir Kumes Muzikali (Pata), Kul Kedisi (Prens) oyunlarıydı.
Aynı zamanda alanında akademisyen de olan Yağız Aydoğan, Yeditepe Sanat Akademi'de yaratıcı drama ve temel oyunculuk eğitimleri vermektedir. Yazarlığa merakı da kendisine, "Kalan Edebiyat Antolojisi” kitabında "Zengin Olmak" adlı şiiri yazdırmıştır.
Muzik ile de ilgilenen Yağız Aydoğan, 2016 yılında İzi Eli'den elektrogitar ve muzik teorisi dersleri,. Suheyla Yengi ’den ise şan dersi eğitimleri almıştır. Yağız Aydoğan, beyazperdeye 2019 yapımı olan Deney isimli sinema filminde ”Suleyman”, Gecmiş Olsun isimli sinema filminde ise şizofren bir adamı canlandırarak ilk adımlarını beyazperdeye atmıştır.
Yağız Aydoğan ’ın televizyondaki oyunculuk seruveni, Show Tv'de yayınlanan Ay Yapım imzalı, Sinan Ozturk ’un yonettiği ve Gokhan Horzum ’un kaleme aldığı Cukur dizisinde kaptan karakteri, Fox Tv'de Eray Kocak ve Osman Taşcı ’nın yonettiği Savaşcı dizisinde yuzbaşı Cetin Yeşilyurt karakteri, Kanal D ’de yayınlanan Filiz Pakman ’ın yonettiği “Bir Annenin Gunahı” adlı dizi de Murat Amir karakteri ve Kanal 7'de yayınlanan Ayhan Ozen ’in yonettiği Yemin dizisinde kacık bir karakteri canlandırarak gecmiştir.
Rol aldığı Tiyatro Oyunları :
2006 - Canakkale Gecilmez : Kadıkoy Halk Eğitim Merkezi
2007 - Mehmetcik Mehmet : Kadıkoy Halk Eğitim Merkezi

Filmleri ve Dizileri:
Oyuncu :
2021 - Savaşcı (Yuzbaşı Cetin Yeşilyurt) (TV Dizisi)
2020 - Bir Annenin Gunahı (Murat Amir) (TV Dizisi)
2019 - Deney (Suleyman) (anacast) (sinema filmi)
2019 - Yemin (Silah Kacakcısı) (TV Dizisi)
2019 - Tek Yurek (İc mimar) (TV Dizisi)
2019 - Gecmis Olsun (Şizofren koruma)(Sinema Filmi)
2019 - Payitaht Abdulhamit (Kabadayı) (TV Dizisi)
2018 - Tehlikeli Karım (Barmen) (TV Dizisi)
2018 - Jet Sosyete (Gitarist ) (TV Dizisi)
2018 - Ağlama Anne (Resepsionist ) (TV Dizisi)
2018 - Cukur (İkinci Kaptan) (TV Dizisi)
2017 - Fi (Polis) (TV Dizisi) 2017