Bir şiir yazıyorsunuz ve yazdığınız o şiir vefatınızından yıllar yıllar sonra dunyanın en cok okunan şiirleri arasında yer alıyor. Oldukca şahane bir edebî şohret olsa gerek. Durumun bizim icinse onemi, bu habere konu olan şairin Orhan Veli, şiirinin de meşhur ”Anlatamıyorum” şiiri olmuş olması.
Orhan Veli Şiirlerine Ulaşmak İcin Tıkla!
Dunyanın en meşhur şiir portalı olarak bilinen Lyrikline, tum dunyada en cok okunan şair ve şiirleri acıkladı Bu listeye gore ikinci sırada, hepimizin bildiği şair Orhan Veli Kanık “Anlatamıyorum” şiiriyle yer alıyor. 1999 ’dan beri yayında olan Lyrikline ayrıca bu yıl 20. senesini devirmenin kutlaması ve sevinci icerisinde Sitede 84 dilde 1375 şairin 12312 şiiri, 18502 cevirisi ve yine bu şairlerin kendi seslerinden şiir kayıtları yer alıyor. Her yılın Haziran ayında yapılan Berlin Şiir Festivali kapsamında, Lyrikline editorleri bir araya gelerek edebiyat sahasındaki yıllık istatistikleri cıkarıyor NÂzım Hikmet ’ten Masalların Masalı, Behcet Necatigil ’den Sevgilerde gibi şiirler de yine en cok okunan Turk şiirleri arasında yer alıyor Unlu muzik grubu Mor ve Otesi de, Orhan Veli ’nin dunya capında ikinci sıraya yerleşen şiirini kendilerinden de birkac cumle ekleyerek gectiğimiz senelerde bestelemişti
Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Gozyaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar guzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde duşmeden once.
Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi soylemek mumkun;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.
Orhan Veli Şiirlerine Ulaşmak İcin Tıkla!