Memduh Boydak Biyografisi TUSİAD Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Memduh Boydak, 1967 yılında Kayseri ’de doğmuştur. Babası Sami Boydak ’dır. Bekir Boydak (d.1970), Hacı Boydak (d.1958), Mustafa Boydak (d.1963), adında 3 kardeşi vardır.
Memduh Boydak, Boydak Holding yonetim kurulu uyesi ve CEO'sudur.
Marmara Universitesi İktisadi İlimler Fakultesi İşletme Bolumu ’nden mezun oldu. Universite doneminden itibaren iş hayatının icerisinde olan Memduh Boydak, mobilya, pazarlama ve satış birimlerinde gorev aldı. Universite eğitiminden itibaren İstikbal Mobilya ’da uretim planlama, uretim yonetimi, fabrika mudurluğu ve yeni yatırımların koordinesi gorevlerinde bulunan Memduh Boydak, kuruluşundan itibaren Merkez Celik A.Ş ’nin yatırım, makine parkı tanzimi, uretim planlaması yonetimlerinde gorev aldı ve genel mudurluğunu yaptı.
Memduh Boydak, İstanbul ’da universite eğitimi bittikten sonra Kayseri ’ye dondu, bu arada evlendi. 1991 yılında Eylul ayında İstikbal ’in ilk mağazası Bayrampaşa ’da Cizmeci İş Merkezi ’nde acıldı ve başında da Memduh Boydak vardı. 2 sene burada işlerin buyumesinden sonra işi kardeşi Bekir Boydak ’a bırakıp, abisi Hacı Boydak ’ın cağırması ile Kayseri ’ye genel mudur sıfatıyla fabrikaya dondu.
Memduh Boydak, mobilyacılıkta yeni gelişmelere de imza atmıştır. O zamana kadar sektorde servis kavramı yoktur. Memduh Bey, ilk kez satış sonrası servisi icat edecektir. Makası kırılan, yanarak hasar goren, kumaşı yıpranan kanepeler icin satış sonrası servis hizmeti başlatılır. Memduh Bey, bu işlerin yanında, İstanbul ’da tuketici alışkanlıklarını ve beklentilerini de yakından gozlemlemiştir. Grup, Kayseri ’ye donuşte onun tecrubelerinden fazlasıyla istifade edecektir.
İstikbal, Hacı Bey ’in ‘asker modeli ’ diye tanımladığı, sadece 2 ceşit kanepe uretmektedir. Memduh Bey ’in Merkez Celik genel muduru olmasıyla cıta yukselir ve ceşit sayısı artmaya başlar. Şirket ilk kez tasarım kavramıyla tanışır. İşler buyudukce ihtiyaclar da artmaktadır. Merkez Celik dışarıdan tel satın alarak uretim yapmaktadır. İstanbul ’dan alınan urunlerin kalitesi duşuk cıkınca, tel uretme fikri gundeme gelir. Tel uretimi başlar ancak bu kez yataklarda kullanılan sunger ihtiyacı ortaya cıkar. Cunku dışarıdan aldıkları sunger Boydakların ihtiyacını karşılamaktan uzaktır. Hacı Bey, “Bu gibi yeni uretimlere hep ihtiyactan girdik, iyi hizmet alabilseydik muhtemelen ne tel ne de sunger uretirdik.” diyor. Nitekim ana dalları olmamasına rağmen Boydak Grubu bugun Turkiye ’nin en buyuk tel ve sunger ureticisi ve ihracatcısı konumunda.
Memduh Boydak İstikbal Mobilya Genel Mudurluğu ile birlikte Holding bunyesinde pek cok şirkette yonetim kademesinde gorev almıştır. Halen holding bunyesindeki şirketlerde yonetim kurulu uyeliklerini devam ettirmektedir ve 2009 yılından itibaren Boydak Holding CEO ’su olarak gorevini surdurmektedir.
Talas, Kayseri'de bulunan Melikşah Universitesi Mutevelli Heyeti Başkanı ve Japonya Kayseri Fahri Başkonsolosu olan Memduh Boydak Turk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) Sosyal Politikalardan Sorumllu Uyesidir.
Memduh Boydak evlidir ve 5 cocuğu vardır.
Kayseri ’de 1957 yılında Hacı Mustafa ve Hacı Sami Boydak ’ın girişimleri ile başlayan yolculuk sonra gelişen Boydak Holding A.Ş. ’nin bunyesinde İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sunger gibi firmalar bulunmaktadır. 2010 yılını sekiz sektorde faaliyet gosteren 28 şirket, 4 milyar liraya yakın ciro ve 12 bin calışanla kapatan holding, kurulduğu gunden bu yana surekli buyumuş.
16 Eylul 2015 tarihinde paralel yapı iddiasıyla, aralarında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu 11 kişi gozaltına alındı. 17 Eylul 2015 tarihinde ifadeleri alındıktan sonra tutuklananların hepsi serbest bırakıldı.