Meltem Yılmazkaya Biyografisi Guldur Guldur adlı televizyon şovunda oynamaktadır. Meltem Yılmazkaya, 27 Kasım 1984 tarihinde istanbul ’da doğmuştur. 6 yaşındayken anne babası boşanmıştır. Tiyatro kurslarına gitti. 13 yaşından beri animatorluk yapıp okudu. Mujdat Gezen Sanat Merkezi ’nin iki yıllık eğitimine devam etti. Burslu olarak okuduğu Yeditepe Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Tiyatro Bolumunden mezun oldu.
Meltem Yılmazkaya, sinema ve dizilerde oyuncult okullarında yaratıcı drama dersleri vermektedir. İlk olarak 2009 yılında Yetkin Dikinciler ’in başrolde olduğu “Aile Saadeti” adlı dizide canlandırdığı Fitnat karakteri ile dikkatleri cekti.
2009 yılında başrollerde Oya Başar, Tarık Unluoğlu, Dolunay Soysert, Ali Sunal, Şehsuvar Aktaş, Aycin İnci‘nin oynadığı “Benim Annem Bir Melek” adlı diziye Berivan karakteri ile dahil oldu.
2010 yılında “Şen Yuva” adlı dizide ise Kadife karakterini canlandırırken, dizinin başrollerini Ceyda Duvenci, Levent Uzumcu, Ayşegul Atik, Altan Erkekli, Alper Kul paylaşmıştır.
2012 yılında başrollerde Metin Akpınar, Guven Kırac, İpek Tuzcuoğlu, İclal Aydın ’ın oynadığı “Aşkın Halleri” adlı dizide rol aldı.
2013 yılında “Aldırma Gonul” adlı dizide Şahin Irmak, Tulin Ozen, Cağlar Corumlu, Bulent Seyran, Ayşenil Şamlıoğlu, Nadir Sarıbacak, Asena Tuğal, Yeşim Ceren Bozoğlu ile beraber rol aldı.
“Guldur Guldur” adlı televizyon şovunda Ali Sunal, Cağlar Corumlu, Aylin Kontente, Aziz Aslan, Burak Topaloğlu, Alper Kul, Doğa Rutkay, Doğukan Polat, Alper Kul, Onur Atilla, Onur Buldu, Ozgun Aydın, Şirincan Cakıroğlu ile beraber oynadı.
Filmleri ve Dizileri :
2013 - 2014 - Guldur Guldur, (TV dizisi)
2013 - Aldırma Gonul (TV Dizisi)
2012 - Aşkın Halleri (TV Dizisi)
2011 - Beşer Beşer, (TV dizisi)
2011 - Adım Bayram Bayram (Arife Bayram) (TV Dizisi)
2010 - Şen Yuva (Kadife) (TV Dizisi)
2009 - Benim Annem Bir Melek, (TV dizisi) (Berivan)
2009 - Aile Saadeti (Fitnat) (TV Dizisi)