Fuat Oktay Biyografisi Yeni donemin ilk Başkan Yardımcısı Fuat Oktay oldu. 1964 yılında Yozgat Cekerek ’te doğdu. 1985 yılında, Cukurova Universitesi, İşletme Bolumu'nden mezun olduktan sonra universitede araştırma gorevlisi olarak calıştı. 1990 yılında, ABD'de otomotiv sektorunun merkezi olan Detroit'teki Wayne State Universitesi'nden işletme ve imalat muhendisliği alanlarında yuksek lisans, endustri muhendisliği alanında ise doktora derecelerini aldı. ABD ’de bulunduğu sure icerisinde otomotiv ve bilişim alanlarında uzmanlaştı.
2000'li yılların başında Turkiye'de yaşanan ekonomik krizde onetimi alanında uzmanlaşmasının yanı sıra Beykent Universitesi'nde İşletme Bolum Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yaptı. Hem kamu hem de ozel olmak uzere, bircok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulunan Fuat Oktay, bu şirketlerin bazılarında Genel Mudur, Başkan Yardımcısı ve Yonetim Kurulu Uyeliği gorevlerini ustlendi. 2008-2012 yılları arasında havacılık sektorunde yoğunlaştı. Turk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Uretim Planlaması ve Bilgi Teknolojileri, Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Mudur Yardımcılığı gorevlerini yuruten Fuat Oktay bu donemde THY bunyesinde ceşitli ortak girişim projelerini hayata gecirdi ve DEİK, Turk-İngiliz, Turk-Alman ve Turk- İspanyol İş Konseyleri Yurutme Kurulu uyeliklerinde bulundu.
Fuat Oktay, 2012 - 2016 tarihi arasında Başbakanlık AFAD Başkanlığı gorevini yuruttu. Ceşitli sektorlerde uzmanlaştığı risk ve kriz yonetimi alanlarınetimi konularında etkin bir şekilde uygulayarak bircok uluslararası kuruluş ile iş birliği icerisinde calışmalarını Turkiye Cumhuriyeti Hukumeti adına koordine etti.
19 Haziran 2016 tarihinden itibaren Başbakanlık Musteşarlığı gorevini yuruten Oktay, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yurutulen surece mudahil olmuştur. Muteakip donemde, Suriye sınırındaki teror tehditlerine karşı yurutulen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları kapsamında kurumları arası koordinasyon gorevini ustlenmiştir. Yine aynı donemde, kamu hizmetlerinde dijital donuşum hamleleri gibi pek cok calışmada yer almıştır.
Fuat Oktay, Turk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TAI) yonetim kurulu uyeliği gorevinde bulunmuştur. Turk Hava Yolları Teknik A.Ş. yonetim kurulu uyeliği ve Turk Telekom A.Ş. yonetim kurulu başkan yardımcılığı gorevlerini surdurmektedir.
Cok iyi derecede İngilizce bilmekte olup 3 cocuk babasıdır.