Sosyal medyanın iliklerimize işlediği modern zamanlar icindeyiz. Gecmişin cicek ve hatta parfum kokulu mektuplarındaki romantik sozler, kişiye ozel gidebiliyordu. Bireyin duygularını gosteren “sevgiliye sozler”, artık sosyal medyadaki profillerde herkese acık bir şekilde paylaşılır oldu. Pek cok kişi sosyal medya hesaplarında aşk sozleri ya da kapak sozler gibi icerikler paylaşıyor.Aşk sozleri, gunumuzun kapitalist anlayışıyla yoğrulan Sevgililer Gunu gibi ozel zamanlarda da ciceklerin ustunde sıkca karşılaştığımız ve yuzleri guldurduğune şahit olduğumuz tumceleri oluşturuyor.
Edebiyatımızdaki buyuk değerlerin uretimlerini bile oğrendiğimiz en guzel aşk sozleri konusunda bakalım karşımızda ne gibi ornekler var?
En guzel aşk sozleri şiirlerden araklananlardır İkinci Yeni edebi akımının muhteşem isimlerinden olduğu gibi populer kulturun ittirmesiyle de olsa geniş kitlelerin bildiği Cemalettin Seber, sevgi sozleri denilince akla gelmesi gereken şairlerimiz arasında yer alıyor.
Cemalettin Seber deyince hatırlayamadınız mı? Cemal Sureya ’nın ta kendisinden bahsediyoruz. İşte guzel aşk şiirleri…
Nahiflik kulvarında simge olan Cemal Sureya ’nın, “Sevgilim, bir gunun ortasında şimdi…” mısrasıyla başlayan o harika şiirinin bir yerinde oyle buyulu dizeler var ki… Misal;
“… Ben seni duşunuyorum seni
Hani tıpkı o ilk gunlerdeki gibi
Kalbim diyorum kalbim
Daha dun tezgÂhtan cıkmış bir su sayacı gibi
Aşkı anılar besliyor duşler kadar
Bu yuzden diyorum ki aşk eskidikce aşktır
Sevgi eskidikce sevgi…”
Bilenler bilir. O yuzden sorum bu satırları ilk kez okuyanlara, nasıl ama? Kesinlikle romantik aşk sozleri arasında.
Guzel aşk sozleri etkileyici olduğu kadar da Nazım kokmalı… Ne demek bu? Sevgi arsızı olmak kotu değil de, cinsiyetciliğin kanımıza karıştığı, DNA ’mıza işlediği gerceği karşısında daha cok kadınların sorduğu, “beni ne kadar seviyorsun?” sorusuna cevap vermek isterseniz Nazım kokan dizelere sarılabilirsiniz. Nazım Hikmet, aşk sozleri konusunda bambaşkadır… Soz gelimi,
“Sorma bana ne kadar seviyorsun diye? O kadar işte! Tavanı kadar sokağın ve dibi kadar cehennemin.”
Er kişinin yandığı kadının adı Aysel ise Attila İlhan referans olabilir Sevgiliye uzun mesaj yazılabildiği gibi sevgi sozleri ve en guzel aşk sozleri ile ilgili sozler paylaşmak istediğinizde belli bir isme seslendiğinizin belli olmamasını onemseyebilirsiniz.. Ama buram buram keder barındıran “Aysel Git Başımdan” şiiri, efsunlu ve guzel aşk sozleri bazılarımızın dikkatini cekmek icin uygun gorunuyor. Aysel Git Başımdan, en guzel aşk şiirleri arasında.
Attila İlhan ’a ait o guzelim şiir:
“Aysel git başımdan ben sana gore değilim
Olumum birden olacak seziyorum.
Hem kotuyum karanlığım biraz cirkinim
Aysel git başımdan istemiyorum.
Benim yağmurumda gezinemezsin, uşursun
Dağıtır gecelerim sarışınlığını
Uykularımı uyusan nasıl korkarsın,
hicbir dakikamı yaşayamazsın.
Aysel git başımdan ben sana gore değilim.
Benim icin kirletme aydınlığını,
hem kotuyum karanlığım biraz cirkinim
Islığımı denesen hemen duşurursun,
gozlerim hızlandırır tenhalığını
Yanlış şehirlere goturur trenlerim.
Ya olmek ustalığını kazanırsın,
ya korku biriktirmek yetisini.
Acılarım iyice bol gelir sana,
sevincim bir turlu tutmaz sevincini.
Aysel git başımdan ben sana gore değilim.
Umitsizliğimi olsun anlasana
hem kotuyum, karanlığım biraz, cirkinim.
Sevindiğim anda sen uzulursun.
Sonbahar uğultusu duymamışsın ki
icinden bir gemi kalkıp gitmemiş,
uzak yalnızlık limanlarına.
Aykırı bir yolcuyum dunya geniş,
Buyuk bir kulak cınlıyor icimdeki.
Cetrefil yolculuğum kesinleşmiş.
Sakın başka bir şey getirme aklına.
Aysel git başımdan ben sana gore değilim,
olumum birden olacak seziyorum,
hem kotuyum, karanlığım biraz, cirkinim.
Aysel git başımdan seni seviyorum…”
En guzel aşk sozleri icin Hakan Gunday ’ın da onerisi var: “Seni ‘az ’ seviyorum”
Gunumuz yazarlarından Hakan Gunday ’a ait “AZ” kitabını okudunuz mu? “Hayır” cevabını verenlere şiddetle onerebileceğimiz bu kitapta sevgiliye etkileyici sozler yazabilir, aşağıdaki satırları ezberlerseniz gozlerinin icine bakarak soyleyebilirsiniz.
“Diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin?
Haklısın. Belki de cok az…
O zaman şoyle demeliyim: Seni az tanıyorum… Az…
Sen de fark ettin mi; Az dediğin, kucucuk bir kelime. Sadece A ve Z. Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var. O alfabeyle yazılmış on binlerce kelime ve yuz binlerce cumle var. Sana soylemek isteyip de yazamadığım sozler bile o iki harfin arasında.
Biri başlangıc, diğeri son. Ama sanki birbirleri icin yaratılmışlar. Yan yana gelip de birlikte okunmak icin. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler. Senin ve benim gibi…
Bu yuzden belki de, az coktan fazladır. Belki de az, hayat ve olum kadardır! Belki de, seni az tanıyorum, demek, seni kendimden cok biliyorum, demektir. Belki de az, her şey demektir. Ve belki de benim sana soyleyebileceğim tek şeydir…”
Kitabın tum satırlarını yazmak istesek de şimdilik bununla idare edin. Kalanını da mutlaka okuyun…
Kısa aşk sozleri mi istiyorsunuz? Aşk ile ilgili sozler oldukca fazla.

Tasavvufun en buyuk temsilcilerinden olan Mevlana aşkı tanımlarken bakın ne demiş; “Aşk, sandığın kadar değil, yandığın kadardır.”
Aşkını ilahi anlamda yaşasa da Mevlana, aşk sozleri denildiğinde akıldan cıkmaması gereken buyuk isimlerimizdendir.
Sevgiliye sozler soylemek isteyenler icin kaynak olabilecek ya da zihni acmaya ve yaratıcı olmaya yardımcı olarak duyguları satırlara dokmeye fayda sağlayan edebiyatı sevebilirsiniz. Sevgiliye iyi geceler mesajı yazmak ve boylece guzel bir uykunun kilidini acmak, bu sozlerden geciyor. Aşk dolu sozler, ciftler arasındaki bağların kuvvetlenmesine yardımcı olduğu gibi aşk mesajları yazmak her iki taraf icin de duygusal anlamda onem taşıyor. Kabul etsek de etmesek de…
Sevgiliye gunaydın mesajları yazmak aşkın şanındandır
Sevgiliye gunaydın mesajı yazmak ve bu mesajları anlamlı aşk sozleri ile oluşturmak zor değil. Gonlunuzden geceni iyi bir şekilde aktarmak , o anlarda onun gozlerini duşunmek bile yeterli. Kendinize ve aşkınıza guvenmeniz kafi…
Sevgiliye gunaydın mesajları yazarak yeni başlayan gune selam vermek ne kadar cekici, değil mi?
Orneğin,
“Guzel guluşunle başlıyorum gune. Hayatıma girip, yaşamın anlamını bulmamı sağladığın guzel guluşunle. Her gun yeni bir mutluluğa acılıyor kapılarım. Gunaydın sevgilim.”
Satırları değiştirin, icinizden gelen sozleri ekleyin. Yeter ki onun mutlu olduğu anlardaki guzel guluşunu duşunun. Gerisi corap sokuğu…
Ayrılan sevgiliye etkileyici sozler; Mesela aşk tek taraflı bittiyse… Sevgiliye aşk sozleri soylemek ve boylece romantik sozler sarf etmek bardağın dolu tarafını gosteriyor. Bir de aşk acısı sozleri de var ki, yine edebiyatın ilgi alanına giren bu kısımda bir şarkıdan ornek verelim ve Mehmet Yaşar Gunacgun, yani bildiğimiz kısa ismiyle Yaşar ’dan “Aldanırım” şarkısını armağan edelim. Hatta ekleme yapalım ve yine guzel insan Yaşar ’dan devam edip, hep birlikte soyleyelim:
“…Bir kır papatyasına bizi sordum
Cevabı bende kalsın…
Şimdi biz senle, ayrı ayrı şehirlerde
Aynı şarkıyı, dinliyoruz belki de
Benim aklım sende seninki nerde
Şimdi biz senle, ayrı ayrı gonullerde
Aynı sevdayı, duşluyoruz belki de
Benim kalbim sende seninki kimde
Soyle, soyle
Martılara simit attım bugun
Sevabı senin olsun
Seni sevdiğim her gece senin hakkın