Bilime gore insanı insan yapan ozellikler arasında iletişim olgusu, oldukca ciddi bir onem taşıyor. Hatta iletişimin, insani ilişkiler kapsamında “olmazsa olmaz” şeklinde konumlandırıldığını soylemek abartı olmayacaktır. İşte bu olgunun uygulamada başarı kazanması icin gerekli on koşullardan birini de guzel sozler oluşturuyor kuşkusuz. En anlamlı sozler ya da sevgiliye guzel sozler soylemek de iletişim icinde kullanılabileceği gibi herhangi bir amac icin etkileyici guzel sozler soylemek de bu potada eritilmeli.
Ayrıca “Duygularınıza Tercuman Olacak En Romantik Sozler” ve “Her Yerde Kullanabileceğiniz Kapak Niteliğinde Sert Sozler” oğrenmek isterseniz, bu linklerde, anlamlı sozler okuyabilirsiniz. Etkileyici sozler soylemek isterseniz…
O halde buyurun; karşınızda bazı anlamlı guzel sozler…
Sevgiliye etkileyici sozler soylemek isteyenlere;
Guzel aşk sozleri etkileyici nitelik taşır. Aşık olup da bu savı bilmeyen kaldı mı? Guzel ve anlamlı sozler soylemek o kadar da zor olmasa gerek…
Sıradaki aforizmalar, sevgiliye guzel sozler soylemek isteyenlere gelsin;
“Desem ki; Sen benim icin hava kadar lazım, ekmek kadar mubarek, su gibi aziz bir şeysin…Nimettensin.”
Cahit Sıtkı Tarancı
“Herkes fazlasıyla sevmiş… Ben eksikleriyle sevmiştim oysa!”
Ozdemir Asaf
“Dışarıya yağmur, yureğime hasret, fikrime sen… Ne yapıyorsunuz ucunuz burada?”
Cemal Sureya
“Aşk bir kadının yaşamının tum oykusu, erkeğin ise yalnızca bir seruvenidir.”
Madama de Stael
“Bir gun sabah sabah kapıyı vursam, Kim o dersin uykulu sesinle icerden. Sacların dağınıktır, mahmursundur.
Kim bilir ne guzel gorunursun sevgilim; bir sabah vakti kapıyı calsam, uykudan uyandırsam seni… Ki, daha sisler kalkmamıştır Halic ’ten.”
Turgut Uyar
”Aynı gunde dort mevsime şahit olmak gibi bir şey bu. Once ozluyor, sonra ağlıyor, akşamları kusuyor, geceleri cok seviyorum”
Ozdemir Asaf
“Ben utangac bir kalbi taşırım geceden. Ben sana aşık olduğumu, olsem soyleyemem.”
Ozdemir Asaf
”Aşk; bir bakıma sobaya dokunmak gibidir. Bir defa yanarsın, izi kalır. Sonra bir daha dokunmazsın, sadece yanına yaklaşırsın.”
Sunay Akın
”Oyle bir zamanda gel ki, vazgecmek mumkun olmasın.”
Orhan Veli Kanık
Dostluk sozleri de bu listede olmalı;
Dostunuza soyleyebileceğiniz arkadaşlık sozleri, aranızdaki iletişimin guclenmesine yardım edecektir. Dostunuzun icinde bulunduğu herhangi bir duruma (o duruma uygun olması kaydıyla) gore secebileceğiniz birtakım sozler aranızdaki ilişkinin kok salmasına yardımcı olabilir.
Orneğin;
“Anne ve babalarımızı kader, arkadaşlarımızı kendimiz seceriz.”
Jacques Delille
“Arka bahcenizde, arkadaşlarınızın hatalarını gomebileceğiniz yeterince buyuk bir mezarlık olsun.”
Henry Beecher
“Arkadaş edinirken yavaş ol, değiştirirken ise daha da yavaş.”
Benjamin Franklin
“Arkadaş edinmenin tek yolu, arkadaş olmaktır…”
Emille
“Arkadaş uğrunda olmek kolay, fakat uğrunda olunecek arkadaşı bulmak zordur…”
Cervantes
“Arkadaş, arkadaşlarının kusurlarına ve zayıflıklarına katlanmak zorundadır.”
William Cowper
“Arkadaş, insanın kendisine verdiği hediyedir…”
Stevenson
“Arkadaşını yalnızken ikaz et, başkalarının yanında ov…“
Publius Cyrus
Kısa guzel sozler de listemizde yer almalı;
Kısa anlamlı sozler de dikkatinizi cekebilir. Bu nedenle hazırladığımız bu listede onlar da yer almalı. Anlamlı kısa sozler okumak isteyenlere aşağıdaki ornekleri sunabiliriz.
“Sevilen kadın, kadınların en guzeli değil midir zaten?”
Honore de Balzac
“En kotu yalnızlık, kendinle barışık olmamaktır”
Mark Twain
“Bakmayın etrafımda cok insan dolandığına, sırılsıklam yalnızım aslında”
Anonim
Eşe guzel sozler: Eşinize soyleyebileceğiniz bazı sozler buyuludur.
Misal;
“Dunyanın en icten guluşunu mu gormek istiyorsunuz? O halde ya bir cocuğu gulumsetin ya da mutlu bir ciftin bakışlarını izleyin”
Anonim
Ve ayrıca farklı konularda yine cok guzel ve anlamlı sozler;
En guzel sozler, soyleyenle ilişkili olduğu gibi soyletene de bağlıdır. Dolayısıyla sağlıklı bir iletişim ve ilişkinin gerekliliği olan cok anlamlı sozler icin okumaya devam edebilirsiniz.
“Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya gecmek icin nehrin durmasını beklemeye benzer ve bilirsin, o nehir asla durmaz.”
Grange
“İnsanların, senin hakkında ne duşunduklerini onemsemeyerek, omrunu uzatabilirsin mesela.”
Bukowski
“Dunyayı kara goren insan, herkesi kendisi kadar kotu sanır ve bunun icin herkesten nefret eder.”
Bernard Shaw
“Yaşadığın dunyaya bak; Yuce Tanrı, hangi eserini sevginin kucağında buyutmemiş? Neden okşamak ve kucaklamakla gidilecek yere, tekme ve tokatla erişmeyi tercih edesin?”
Mevlana
“Duşmanın en buyuk hilesi dostluğudur.”
Sadi Şirazi
“Sevmek bu kadar guzelse; kim bilir sevmeyi yaratan ne guzeldir…”
Şems-i Tebrizi
“Unutma; Hеr gеlеn sеvmеz.. Vе hicbir sеvеn gitmеz.”
Nazım Hikmеt
“Buyuk sıcrayışı gercekleştirmek isteyen, birkac adım geriye gitmek zorundadır. Bugun yarına dunle beslenerek yol alır.”
Bertolt Brecht
“İnanclar hakikat dūşmanı olarak yalanlardan daha tehlikelidir.”
Nietzsche