Tarih boyunca insanlık hep mutluluğun peşinden koştu ama ne mutluluğun tanımını bulabildi ne de mucizevi formulunu. Şuphesiz tum insanlık kimi zaman ayaklarımızı yerden kesen kimi zaman ise icimizi ısıtan mutluluğun nasıl hissettirdiği konusunda hemfikir. Ancak “Nasıl mutlu olunur?” ve “Nedir bu mutluluk?” soruları hala sırlarla dolu. Haliyle bircok yazar, duşunur, filozof ve bilim insanı bu sırrı konu alan kitaplar yazdı. O halde gelin hep beraber mutluluğun sırlarla dolu perdesini bir de beraber aralayıp dunyaca unlu yazarlar mutluluğu nasıl bulmuş bir bakalım…
Mutluluk Sanatı- Yaşam icin Bir El Kitabı (Dalai Lama, Howard C. Cutler) “Hayatımızın gercek amacının mutluluğu aramak olduğuna inanıyorum. Bu acık. İster bir dine inanalım ister inanmayalım ya da ister şu dine ister bu dine inanalım, hepimiz hayatta daha iyi bir şeyi arıyoruz. Bu nedenle, hayatımızın gercek yonu mutluluğa doğrudur…” – Dalai Lama
Kırkıncı Dalai Lama Tibet ’in hatta dunyanın en buyuk ruhani lideri Tenzin Gyatso mutluluğu uzaklarda değil ruhunda arayanlardan… Psikolog Howard ile bir araya gelerek benliğimizle nasıl barışacağımızı ve icsel dinginliğe nasıl ulaşabileceğimizi tum deneyimleriyle anlatıyor. 352 sayfalık bu kitapta Dalai Lama bol bol meditasyonlar ve hikayelerle Budizm ’in temellerinden insan psikolojisine dokunuyor. Gunluk hayattaki problemlerden sıyrılarak derin bir ic huzura ulaşmanın yollarını anlatıyor. Eğer siz de mutluluk ve huzurun anahtarını Dalai Lama ’dan almak isterseniz kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
Amazon ’da Fiyatını Gor

Mutluluk (Zulfu Livaneli) “Livaneli ’nin cesaretle ve derinlemesine ele aldığı bu roman, bir Shakespeare trajedisi yoğunluğunda.” – Yaşar Kemal
Zulfu Livaneli bu kitapta bize, bizler gibi mutluluğu arayan insanları anlatıyor. Uc farklı insanın hayatından bir arayış hikayesi sunuyor bizlere. Yazar bu kitapta mutluluk ve humanizmin iplerini birbirine sımsıkı bağlıyor ve belki de bize mutluluğun sırrının sevmekte ve sevilmekte gizli olduğunu fısıldıyor. Bu noktada kitabın kapağındaki soz bize anahtar oluyor: “İnsan insanın zehrini alır”.
Mutluluğu arayan Meryem, İrfan ve Cemal yollarının kesiştiği noktadan bir ozgurluk arayışına cıkıyor. Eğer siz de onları nelerin beklediğini merak ediyorsanız kitabı buradan edinebilirsiniz. Zulfu Livaneli bu kitapla hepimize mutluluklar diliyor ’
Amazon ’da Fiyatını Gor

Simyacı (Paulo Coelho) Simyacı, Mevlana ’nın unlu Mesnevi ’sinde yer alan kucuk bir hikayeden yola cıkarak yazılan bu kitap İspanya ’dan kalkıp Mısır piramitlerinin eteklerinde hazinesini armaya giden Enduluslu cobanın yaşamının oykusu. Ote yandansa Brezilyalı yazar Paulo Coelho ’dan bizlere bir nasihatname, “Mutluluk sahiden de Mısır kadar uzakta mı?” sorusunun cevabı. Bu masalsı romanın karakteri kendi kişisel menkıbesini gercekleştirip mutluluğa erişmeyi arzuluyor. Peki başarabiliyor mu? Eğer siz de oğrenmek isterseniz kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
“Her zaman şimdide yaşamayı başarabilirsen mutlu bir insan olursun” (Simyacı ’dan)
Amazon ’da Fiyatını Gor

Mutluluğun Fethi (Jules Payot) Mutluluğun fethi, Fransız eğitimci ve filozof Jules Payot, tarafından kaleme alınmış bir kişisel gelişim kitabıdır. Yazar mutluluğun oyle cok uzaklarda, kilitli sandıklarda değil de kendimizi tanımakta ne istediğimiz bilmekte saklı olduğunu vurguluyor. Asıl mutluluğun kendi benliğimizde, sağlıkta, sadelikte ve ic huzurda olduğunu soyluyor.
Payot para, başarı, un gibi hırsların gecici hevesler olup kişiye mutluluk getirmediğine inanıyor.
Jules Payot ’un mutluluğun formullerini zengin orneklerle sunduğu bu kitap tam bir başucu kitabı niteliğinde. Eğer siz de kendi benliğinize doğru yola cıkmak isterseniz kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
“Uzuntu ve talihsizlik icinde, dunyada yaşayan bin milyon insan arasından yarım duzine sadık kalbe guvenebiliyorsan kendini ayrıcalıklı biri olarak gor. Sana değer veren binlerce insana sahip olmasan bile bir ya da iki tanesine sahip olduğun icin kendini mutlu biri olarak say.” (Mutluluğun Fethi ’nden)
Amazon ’da Fiyatını Gor

Hygge Danimarkalıların Mutluluk Sırrı: Hayatımızın En Anlamlı Gunu Bugundur (Meik Wiking) Danimarka ’nın, dunyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ulke olduğu kabul edilir. Onlara gore bu mutluluğun sırrı tek bir anahtarda saklıdır: Hygge.
“Samimi ortamlar yaratma sanatı”, “Ruhun sıcacık hissetmesi”, “Tum dert, sıkıntı ve sinir bozucu şeylerden uzak olma durumu”, “Rahatlatıcı ve mutluluk veren şeylerden keyif alma”, “En sevdiklerinle birlikte olma durumu”.
Mutluluk Araştırmaları Enstitusu başkanı Meik Wiking, hygge anlar yaşayabilmenin sırlarını ve bir Danimarkalı kadar mutlu olabilmenin yollarını anlatıyor bu kitapta.
Eğer siz de Danimarkalılar kadar hygge anlar yaşamak isterseniz tum sırlara buradan ulaşabilirsiniz.
“Dunyanın en mutlu adamıyla bir randevunuz var, ona kulak verin.” – Times
Amazon ’da Fiyatını Gor

Mutluluk Beyinde Başlar (Daniel Gilbert) Harvardlı unlu psikolog Daniel Gilbert tarafından kaleme alınan bu kitapta, Gilbert insana ozgu geleceği hayal edebilme yetisini ve bu hayale ulaşıldığında duyulan hazzı ve mutluluğu esprituel bir dille ele alıyor.
“Sizi neyin mutlu ettiğini bildiğinizi mi sanıyorsunuz? Kesinlikle harika olan bu kitap zihnin calışma tarzıyla ilgili en derin inanclarınızı tuzla buz edecek.” – Steven D. Levitt, Freakonomics ’ın Yazarı
“Herkes bu kitabı okumaktan keyif alacak. Bazılarımız keşke onu biz yazabilseydik diyecek. Bu kadar eğlenerek, boyle onemli bir konuda cok şey oğrenme fırsatı elinize nadiren gecer.” – Daniel Kahneman, 2002 Nobel Ekonomi Odulu Sahibi
Siz de bu kitabı okumak Gilbert ’in esprituel dilinden mutluluğun formullerini dinlemek isterseniz kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
Amazon ’da Fiyatını Gor

Mutlu Olma Sanatı (Arthur Schopenhauer) Mutlu Olma Sanatı, Alman bir filozof, yazar ve eğitmen Arthur Schopenhauer tarafından kaleme alınmıştır. Adını felsefe tarihine kotumser olarak yazdırmış ve iyimser dunya goruşune karşı cıkan Schohenaur ’a gore insanların bu hayatta yaptıkları en buyuk hata bu dunyaya geliş amacımızın mutlu olmak olduğunu sanmalarıdır ona gore: “Hayattaki amacımız mutlu olmak değil, huzuru aramak ve katlanmak olmalıdır.”
“Mutlu olmak mumkun mudur?” buna unlu filozof Schopenhauer ’la bambaşka bir perspektiften bakmak isterseniz kitabı buradan inceleyebilirsiniz.
“Mutluluğu icimizde bulmak zordur, başka bir yerde bulmak ise imkansızdır.” – Arthur Schopenhauer
Yazımıza aynı adlı bir başka kitapla devam edelim…
Amazon ’da Fiyatını Gor

Mutlu Olma Sanatı (Bertrand Russel) The Conquest of Happiness İngiliz mantıkcı ve duşunur Bertrand Russel tarafından kaleme alınan bu kitap deyim yerindeyse felsefe ve kişisel gelişimin harmanlandığı bir mutluluk recetesidir. Russel diğer mutluluk oğreticilerinden biraz farklı duşunuyor ona gore mutluluğa hedefler belirleyerek ve bu hedefler icin mucadele ederek ulaşılır. Yazarın altın mahiyetindeki oğudu ise bu mucadele sırasında eğlenmeyi ihmal etmemek. Ona gore mutluk kişinin ic dunyasında değil aksine dışarıda, sosyal yaşamındadır. Siz de Russel ’dan bu eğlenceli mucadelenin tuyolarını oğrenmek isterseniz kitaba tam da buradan ulaşabilirsiniz.
“Mutluluk her şeyden cok, insanlara ve cevreye dostca ilgi duymaya dayanır.” – Mutlu Olma Sanatı ’ndan
Amazon ’da Fiyatını Gor

Mutluluk Kurleri (Dr. Umit Aktaş) “Mutluluk sağlıkla, sağlık mutlulukla mumkundur.”” diyen doktor Umit Aktaş, sağlıklı beslenme ve bitkisel kurlerin yardımıyla mutluluğa erişilebileceğine inanıyor. Şifa gıdanızdadır diyen Aktaş: “Mutluluk Kurleri ’ni yeni başlangıclara vesile olması icin yazdım. Kitaptaki 21 gunluk beslenme modelini uyguladığınızda…
Kendinizi hic olmadığınız kadar enerjik ve dinc hissedeceksiniz!
Fazla kilolarınızı vereceksiniz. Hem de hic ac kalmadan!
Uykunuz duzene girecek!
Depresyondan kurtulmaya başlayacaksınız!
Hayata pozitif bakacaksınız!
Ve kendinizi hic olmadığınız kadar mutlu hissedeceksiniz!” diyor kitabın tanıtım metninde. Siz de Dr. Aktaş ’la beraber mutluluğu gıdalarda ve sağlıkta bulmak icin kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
Amazon ’da Fiyatını Gor