Mehmet Yuzuak Biyografisi Mehmet Yuzuak ’ın ilk yazdığı ‘Kader Cıkmazı ’ adlı şarkı Kamuran Akkor ’a Altın Plak kazandırdı. Mehmet Yuzuak, 2 Şubat 1950 tarihinde Kahramanmaraş ’ta doğmuştur. Kalabalık bir ailede mutlu bir cocukluk donemi gecirdi. İlkokulu Kahramanmaraş ’ta İnonu İlkokulu ’nda okudu. Orta oğrenimini Sanat Okulu ’nda tamamladıktan sonra Lise ’yi Kahramanmaraş ’ta tamamladı. 1976-1977 yıllarında Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakultesi ’nde Edebiyat Bolumu ’nde okudu. Turkiye 18. ’si olarak kazandığı Edebiyat Fakultesi ’nde 2 yıl eğitim aldıktan sonra İstanbul ’a taşınmaya karar vererek, konservatuara girdi.
Pierre Loti ’de 3 yıl Konservatuarda şan, nota ve solfej eğitimi aldıktan sonra şarkı sozu yazmaya başladı. “Şarkı sozu yazıyorum” dediğinde kimse ona inanmadı. Unkapanı Plakcılar Carşısı ’nda tum plakcıları dolaştıktan sonra bir gun merdivenlerden inerken birisi kolunu tuttu ve “Ne arıyorsunuz burada?” dedi. “Şarkı sozu yazıyorum” diye cevap verdi. O kolunu tutanlardan birisi rahmetli Yaşar Kekeva idi, diğeri de Orhan Gencebay idi.
Yaşar Kekeva, Mehmet Yuzuak ’ı hemen Norayr Demirci ’ye gonderdiler. Yuzuak o anı şoyle anlatıyor: “Norayr Demirci bana bir muzik dinletti ve o muziğe şarkı sozu yazmamı istedi. Ben de ilk sozumu yazdım: ‘Dert ceke ceke dermansız kaldım, kader cıkmazından donmek istedim donemedim…”
Mehmet Yuzuak ’ın ilk yazdığı ‘Kader Cıkmazı ’ adlı şarkı Kamuran Akkor ’a Altın Plak kazandırdı.
Mehmet Yuzuak; Kemancı, Şarkıların Kaderi, Yuz Karası, Hovardaymış Kime Ne, Sevgilim Var Gurbette Onu Sevdim İzmir'de, Biri de Bir Bini de Bir, Bir Mucize Allahım, Hasret Pınarı, Gunah Defteri, Sevgilim Var Gurbette, Anne, Hasret Ateşi, Dalgın Gozler, Gunahkar Olmadan, Sevda Yolu gibi onemli şarkıların guftesini yazdı.
1976-1977 yıllarında Hurriyet Gazetesi ’nin duzenlediği Altın Kelebek Yarışması ’nda ‘Kemancı ’ ust uste 2 yıl ‘Yılın Şarkısı ’ secilerek Altın Kelebek Odulu ’nu kazandı. Emel Sayın, Gonul Yazar, Zeki Muren, Bulent Ersoy, Gulden Karabocek, Neşe Karabocek, Gonul Akkor, Kamuran Akkor, Tanju Okan, Seda Sayan, Hulya Avşar, Muazzez Abacı, Adnan Şenses, Ahmet Ozhan, Mediha Şen Sancakoğlu, Cenk Eren, Umut Akyurek gibi usta isimler şarkılarını seslendirdi. Cok sayıda şarkıya imza atan Mehmet Yuzuak ’ın, ‘Kemancı ’ adlı şarkısı 36 sanatcı tarafından okundu ve Dunya Rekorlar Kitabı ’na aday gosterildi.
Gulden Karabocek ’in okuduğu “Bir Mucize Allahım” Turkiye ’de yayınlanan ilk CD ’dir. “Dalgın Gozler” adlı bestesini Hulya Avşar seslendirmiştir. ‘Gunahkar Olmadan ’ adlı şarkıyı Seda Sayan seslendirirken, ‘Kemancı ’yı son olarak Umut Akyurek okudu.
Mehmet Yuzuak, 07 Kasım 2019 tarihinde Burhaniye Devlet Hastanesi'nde Gobek fıtığı rahatsızlığı nedeni ile ameliyat oldu.
Mehmet Yuzuak, Balıkesir'in Edremit ilcesinde Gure Mahallesi'nde Kazdağları'nın eteklerinde yaşamaktadır.