2015 yılında trende terlikleriyle oturup kitap okuyor diye sosyal medyada alay konusu olan Ali Ucar, bu kez guzel bir haberle gundeme geldi. Aslında bir inşaat işcisi olan Ali Ucar “Kitap Dokununca Yureğe” isimli bir kitap cıkardı. Gelin onun hikayesini birlikte oğrenelim😍
2015 yılında sosyal medyaya duşen şu fotoğrafı hatırlarsınız… Metroda terlikleriyle oturup kitap okuyor diye alay konusu haline gelen Ali Ucar ’ın fotoğrafını… Bir kadın, kitap okuyan Ali Ucar ’ın fotoğrafını gizlice cekerek sosyal medyada “Entel olacağım, kız tavlayacağım diye kendini yırtan İZBAN kekosu, terliklerine bayıldım” notu ile paylaşmıştı.
Daha sonra bu fotoğraftaki kişinin isminin Ali Ucar olduğu ve kendisinin bir inşaat işcisi olduğu oğrenilmişti Ali Ucar, kendisiyle alay edenlere kişisel Facebook hesabından; “Calmıyorum, calışarak kazanıyor, param yettiğince kitap almaya kutuphaneye gitmeye calışıyorum” sozleriyle yanıt vermişti; “Arkadaşlar fotoğraftaki şahıs benim ve hic utanmıyorum; karşımda oturmuş olan kıza veya cevremde hic kimsenin namusuna bakmadığım icin. Evet ben cebi cok zengin bir insan değilim, hatta ilkokul 6. sınıf terkim. Annem babam ayrı. Toplumun huzurunu kacıran soytarı olmadım utanıyorum…
Calmıyorum, calışarak kazanıyor, param yettiğince kitap almaya kutuphaneye gitmeye calışıyorum. Cok utanc duyuyorum boyle bir insan olduğum icin…
Elbisem kirli, terliğim bindiğim metroya uygun değil, işte zihnimi kirletemiyorum utanıyorum… Ama her ne olursa olsun bana kitaplar boyle olmayı oğretti insan olmayı… Hayvanlaşıp cevremi kirletemiyorum, uzgunum utanıyorum…”
Ali Ucar ’ın sozleri, sosyal medyada viral olmuş ve #AliUcar etiketi ile adeta destek mesajları yağmıştı Ali Ucar ise gelen desteğe kayıtsız kalmamış ve Facebook hesabından yaptığı acıklamada şu notu duşmuştu; “Sokağa cıktığımda elimde duran kitaptan cok yureği guzel insanların da var olduğunu gosterdiniz. Artık cevreme daha sık dikkat edeceğim ve yureği sizler gibi guzel carpan insanların varlığını anımsayacağım“
Hatta kendisine kitap hediye etmeyi teklif edenler icin ise “Ben cebimdeki parayı kitapcıya vererek mutlu oluyorum” demiş ve eklemişti; “Cunku ben o kitaba ucret odersem yazarı kazanacak, yayınevi kazanacak, matbaada calışan insan kazanacak; stantta duran oğrenci arkadaşımız ve kitapcılar kazanacak ve coğalacağız.”
Daha sonra Beyaz Show ’a da konuk olmuş ve burada hayat hikayesini anlatmıştı
Ayrıca Ali Ucar, Beyaz Show ’a cıkma amacının show yapmak değil, kitap sevgisini aşılamak olduğunun altını cizmişti.
Aradan gecen yıllardan sonra Ali Ucar ’ın yazar olduğu ve “Kitap Dokununca Yureğe” isminde bir kitap cıkardığı oğrenildi Esere Ulaşmak İcin Tıkla!

Hatta o donem Ali Ucar ’a destek veren bazı sosyal medya kullanıcıları da Ali Ucar ’ın kitabını satın almaya ve kendi hesaplarında paylaşmaya başladı Ahbap Kitap yayınevinden cıkan “Kitap Dokununca Yureğe”nin tanıtım bulteninde ise şu ifadeler yer alıyor; Acı doğru kalpte edebiyata, doğru kafada felsefeye donuşur.

“Eğer farklıysan, yalnızlığa mahkûm oluyorsun. Yalnız olana acımasız davranıyorlar.” Aldous Huxley Alduos Huxley ’nin bu sozu yaşanmışlıktan alıntıdır aslında ve insanlık yok olmadığı muddetce gecerliliğini koruyacaktır. Cunku insanlardaki farklılıklar hep bir on yargıyı da beraberinde getirmiştir. İnsan, kendine benzemeyene, kendinden olmayana ve farklılıklarıyla yaşayanlara karşı hep bir acımasızlık icerisindedir; bu nedenledir ki hep yanılır. Bu kitap belki de bir yanılgının en guzel cevabıdır okurlara. Umutsuzluğun, urkekliğin, dostluğun, inancın ve en cok da aşk ’ın en guzel hÂliyle orneklendiği bu kitap, yureğimize dokunacak cinsten… Keyifli okumalar!
Esere Ulaşmak İcin Tıkla!

Ayrıca Ali Ucar, kitap yazma seruveni ile ilgili ise şunları soyluyor; “Ben okuma-yazmayı oğrendikten sonra yazmaya başladım. Kitap okuma alışkanlığım bundan sonra gelişti. Yazmaya şiirle başladım, deneme ile devam ettim ve en sonunda da bir roman yazdım. 5 sene icerisinde hep okudum ve bir fabrikada calışmak yerine insan sirkulasyonunun yoğun olduğu yerlerde calışmaya ozen gosterdim. Bunun bana cok artısı oldu. Yazdığım roman icime sindi. Bu eseri alacak insanlara zaman ve maddi kayıp yaşatmayacağıma inanıyorum.“
BONUS: Hazır konu kitaplara gelmişken şu yazımıza da goz atabilirsiniz➡️ Elinizden Bırakamayıp Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz 24 Akıcı Kitap
Kaynak: 1, 2, 3