Feyyaz Berker Biyografisi Tekfen Holding eski yonetim kurulu başkanı'dır. Feyyaz Berker, 7 Ekim 1925 tarihinde Mersin ’de doğmuştur. Babası goz doktoru Muhtar Berker ’dir. İlkokulu Mersin'de, İleri İlkokulu'nda okudu. İlkokulu bitirdikten sonra eğitimine Tarsus'taki Amerikan Koleji'nde devam etti. 1939 yılında babasının VI. Donem secimlerinde İcel milletvekili secilmesi uzerine ailesiyle birlikte Ankara'ya taşındı. Bu sebeple Tarsus Amerikan Koleji'nden ayrılmak zorunda kalan Feyyaz Berker, ailesi tarafından 1939 sonbaharında, İngilizce eğitimine de devam edebilmesi icin istanbul'daki Robert Kolej'e yatılı olarak gonderildi. Liseyi Robert Kolej'de okuduktan sonra yine universiteye Robert Kolej'de 1942 yılında başlayıp 1946 yılında inşaat muhendisi olarak bitirdi. II. Dunya Savaşı'ndan kaynaklanan pek cok sıkıntı okuldaki hayatı olumsuz etkilese de, Berker buradaki oğrenciliğine başarıyla devam etti.
Cocukluğundan beri spor yapmaya duşkun olan Feyyaz Berker, Robert Kolej'de pek cok değişik branşta spor yapma olanağı buldu. Sporun kişisel gelişime buyuk katkı sağladığına inanan Berker, tenisten basketbola, voleyboldan masa tenisine kadar pek cok farklı spor faaliyetinde bulundu. Berker ayrıca okulun futbol takımının değişmez kadrosundaydı. Yuksek lisansını ABD ’de Michigan Universitesi'nde 1948 yılında tamamladı. Amerika'da bir yandan universite eğitimi alırken, bir yandan da harclığını kazanmak amacıyla hafta sonları ve yaz aylarında calışmaya başladı. Michigan, Willow Run'da kurulmuş olan Kaiser-Frazer otomobil fabrikasında montaj hattında bir iş buldu. Calıştığı fabrika o zamanlar dunyanın en buyuk kompleksiydi. Burada calıştığı donem, mesleki bilgiler bakımından kattığı artılar bir yana, iş ve yaşam felsefesi bakımında da Feyyaz Berker'e yepyeni ufuklar kazandırmıştı. Universite eğitimini 1948 yılında tamamladıktan sonra da bir yıl Amerika ’da kalıp Kaliforniya'da, bir inşaat-muhendis1949 yılında Turkiye ’ye dondu.
Feyyaz Berker, Turkiye ’ye dondukten sonra 1949-1950 yılları arasında Ankara'da yedek subay olarak askerlik gorevini yaptı ve akabinde Ankara Esenboğa Havaalanı inşaatında once şantiye şefi, sonra Esenboğa'daki işler tamamlanıp şantiye kapatıldıktan sonra merkezde laboratuvar ve araştırma bolumu başkanı olarak calıştı.
Kendisi gibi Robert Kolej ve Michigan Universitesini bitirdikten sonra Bayındırlık Bakanlığında calışmaya başlayan Ali Nihat Gokyiğit'le birlikte 1956 yılında Tekfen'in nuvesini oluşturan Feyyaz-Nihat Muşavir Muhendislik (FN) şirketini kurdu. Onlara kısa bir sure sonra Necati Akcağlılar'ın da katılmasıyla şirket, Feyyaz-Nihat-Necati Muşavir Muhendislik (FNN) adını aldı.
Başlangıcta sadece muhendis muşavirlik hizmetleri veren şirket, 1957 yılında Tekfen İnşaat'ın kurulmasıyla muteahhitlik sektorune de girdi.
Feyyaz Berker ve ortakları, yıllar icinde buyuk bir yapıya donuşen Tekfen Holding'in 2000 yılında yeniden yapılanmasıyla birlikte yonetimi tumuyle profesyonellere devretti.
Şu anda holding bunyesindeki Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Turkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Asya, Doğu ve Orta Avrupa'da buyuk başarıları olan uluslararası bir yuklenici olarak saygın bir isimdir. Dunyadaki en buyuk 225 muteahhit firma arasında yılda 1 milyar doları aşkın kontrat miktarıyla 2012 yılında 88. olmuştur. Bu tarihten sonra Berker, diğer ortaklarıyla donuşumlu olarak ustlendiği Tekfen Holding Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevini, emekliye ayrıldığı 2014 yılına kadar surdurdu.
1971 yılında kurulan Turk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) ’nin 1971-1980 yılları arasında Yonetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. 1995-1996 yıllarında TUSİAD Yuksek İstişare Konseyi Başkanı olarak gorev aldı.
Feyyaz Berker,r.
27 Ekim 1997 tarihinde 9. cumhurbaşkanı Suleyman Demirel tarafından "Devlet Ustun Hizmet Madalyası " ile odullendirilmiştir.
Feyyaz Berker, Tekfen Holding, Yonetim Kurulu Başkanlığı gorevinden sağlığı uygun olmadığından 14 Ağustos 2014 tarihinde istifa etti.
Feyyaz Berker, Alev Berker ile evlidir ve Şebnem Berker ve Meltem Berker adında iki kızı vardır. Şebnem Berker adlı kızı Cem Uzan ile evli idi boşandılar.
Feyyaz Berker, 22 Ağustos 2017 tarihinde 92 yaşında İstanbul'da vefat etti.
Toplumsal Sorumluluk Faaliyetleri - Vakıf & Dernek / Mesleki Kuruluş Uyelikleri:
TUSİAD, Kuruculuk ve Yonetim Kurulu Başkanlığı
TUSİAD, Yuksek İstişare Konsey Başkan Yardımcılığı
TUSİAD, Yuksek İstişare Konsey Başkanlığı
TUSİAD, Onursal Başkanlığı
DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), Başkan Yardımcılığı ve İcra Kurulu Başkanlığı
DEİK, Divan Başkanlığı
DEİK, Şeref Uyeliği
TAPV (Turkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı) Kuruculuk, Yonetim Kurulu Başkan Yardımcılığı
TAPV, Yonetim Kurulu Başkanlığı
TAPV, Mutevelli Heyet Başkanlığı, Yonetim Kurulu Uyeliği
HEV (Hisar Eğitim Vakfı) Yonetim Kurulu Başkanlığı
Robert Koleji, Mutevelli Heyet Uyeliği
Robert Koleji, Mezunlar Derneği Uyeliği
Boğazici Universitesi, Danışma Kurulu Uyeliği
Amerikan Konferans Heyeti Uyeliği, New York ABD
Stanford Araştırma Enstitusu Uyeliği
MESS, Y. Danışma Kurulu Uyeliği
TİSK, Danışma Kurulu Uyeliği
TUSEV (Turkiye Ucuncu Sektor Vakfı) Kuruculuk ve Mutevelli Heyet Uyeliği
TESEV (Turkiye Ekonomik ve Sosyal Etutler Vakfı) Yonetim Kurulu ve Mutevelli Heyet Uyeliği
TEMA (Turkiye Erozyonla Mucadele Ağaclandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Kuruculuk ve Mutevelli Heyet Uyeliği
DENİZTEMİZ TURMEPA, Kurucu Uyeliği
TEGV (Turkiye Eğitim Gonulluleri Vakfı), Kuruculuk ve Mutevelli Heyet Uyeliği
TGV. (Turkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı), Kuruculuk ve Mutevelli Heyet Uyeliği