Ferhat Gundoğdu Biyografisi Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı ’nın 21 Ekim 2021 tarihinde istifası sonrasında Turkiye Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu tarafından Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına Ferhat Gundoğdu getirildi.
Ferhat Gundoğdu, 1969 yılında doğmuştur. 1987-1991 yılları arasında Kara Harp Okulu'nda işletme ve yonetim alanında lisans eğitimi aldı. Ferhat Gundoğdu, 2002-2004 yılları arasında Ankara Universitesi'nde spor yonetimi ve 2005-2007 yılları arasında Ataturk Universitesi'nde işletme ve yonetim alanında lisans ustu eğitimleri alırken sonrasında ise 2014'te Ankara Universitesi'nde spor yonetimi alanında doktora almıştır.
Asker kokenli olan Ferhat Gundoğdu, askeri gorevi sırasında Genelkurmay ’da şube mudurluğu yaptı, Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı Atama Şube Muduru oldu. Ankara ’da Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı da yaptı.
Ferhat Gundoğdu, cıkarılan yasa sonrasında hakemliği bırakıp askerliğe devam etti. Emekli olduktan sonra ise TFF ’de gorev almaya başladı ve Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına kadar yukseldi.
Ferhat Gundoğdu, 13 Şubat 2019 yılında Merkez Hakem Kurulu Başkanı olan Sabri Celik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nda uye olarak gorev yaptı.
Lokman Hekim Universitesi'nde spor yoneticiliği alanında akademik gorevlerde bulunan Ferhat Gundoğdu, Turk Eğitim Derneği'nde de okul yatırımları ve planlama muduru olarak gorev yurutmektedir. Aynı zamanda Turk Eğitim Derneği (TED Koleji) şirketinde Okul Yatırımları ve Planlama Muduru olarak gorev yapıyor.
Ferhat Gundoğdu, 19 Ekim 2021'de ise Metin Tokat'ın istifası sonrası Merkez Hakem Kurulu uyesi olarak atandı. TFF bunyesinde Merkez Hakem Kurulu Eğitimden Sorumlu Uyesi Ferhat Gundoğdu "klasman ust gozlemciliği" gorevini de yurutmuştur.
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı ’nın 21 Ekim 2021 tarihinde istifası sonrasında Turkiye Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu tarafından Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına Ferhat Gundoğdu getirildi.
17 Nisan 2022 tarihinde gorevinden istifa etti. yetine Sabri Celik getirildi.