Fettah Tamince Biyografisi Sembol İnşaat'ın Yonetim Kurulu Başkanıdır ve Rixos Oteller Grubu Yonetim Kurulu Başkanıdır.
Fettah Tamince, 1972 yılında van, Caldıran ’da Salih ile Zahide ciftinin 4 ’u kız 9 evladının en buyuğu olarak doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Caldıran ’da okudu. Babasının ilcede manifaturacı dukkanında 12-13 yaşındayken calışmaya başlamış. Kuzeniyle arabayla koy koy gezerek, kumaşları satmaya calışmışlar. Fettah Tamince, o gunleri anlatırken :
Kuzenimle arabayla koy koy gezerek, kumaşları satmaya karar verdik. Koylere gittik, ama koylerdeki halkın da parası yoktu. Kumaşları hayvanlarla, tereyağlarıyla, peynirle takas ettik. Ancak bu kez de babam beni eve sokmadı, ertesi gun hayvanları satınca, daha fazla kar eldeği oğlu oldum” dedi. Daha sonraki yıllarda dayısının Antalya ’daki halı mağazasında tezgÂhtar olarak calışmaya başlamış. Bir yandan da yarım kalan okul eğitimini Antalya ’da Gazi Lisesine giderek tamamladı. Ozellikle yurt dışından gelen muşterilere satış yapan mağazanın 6 ay sonra en başarılı tezgÂhtarı olmuş. Bu vesile ile de Almanca oğrenmiş. Dayısı parasını kesince karşı dukkana transfer olmuş. 18 yaşına geldiğinde kendisini daha da geliştirmek ve daha zengin muşterilere halı satma gayesi ile patronuyla beraber bir arabaya 19 halı alıp, Almanya ’ya gitmiş. Halıları bir şekilde satarken bir yandan da Munih ’te Universiteye kaydını yaptırarak eğitimine devam etmiş. Almancasını da ilerletmiş, 1994 yılında geri donmuş.
Almanya ’da otomobil satan zengin bir kişiye halı satışı anısını anlatan Tamince, şunları soyledi:
”Muşteriye gittik, araba almak istediğimi soyledim. Oysaki yanımda araba alacak para yok. Arabayı beğendik, 43 bin 500 mark fiyat soyledi. Ben de nakit para olmadığını, ama halılarımın olduğunu soyledim. Benim derdim bizzat evine gitmekti. Halıları eşine gostermek istediğimi soyledim. Eve gittik ve halıları devasa eve doşedik. Sonra muşterim bana iki otomobil vermeyi teklif etti. Ama ben bir otomobil aldım ve uzerine para alıp, ulkeme dondum.” Fettah Tamince, halıdan sonra mucevher işine girdi. Yurt dışındaki muşterilerine halı ve mucevher satmaya başladı.
Fettah Tamince, Uluslararası Antalya Universitesi Mutevelli Heyet Başkanıdır.
Fettah Tamince ’nin sahibi olduğu şirketlerin faaliyet ve yatırım alanları bugun, turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim gibi ceşitli sektorleri kapsıyor.
Turkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya'da projeler hayata geciren Fettah Tamince, ilk 5 yıldızlı luks oteli olan Labada Oteli 2000 yılında Antalya Camyuva ’da denize sıfır konumdaki alanda 180 odalı inşa etti.
2001 yılında ise ilk Rixos Oteli ’ne Ukraynalı işadamı arkadaşıyla başladı. İnşaatı 8 ayda bitirerek hizmete actı.
Halic Port ihalesini alan Tamince, Ayrıca Tamince, Rixoz Oteller zinciri ile yurt icinde ve yurt dışında 30 ’'a yakın oteli bulunuyor.
Yarım kalan 40 villalık projeye ortak olan ve projeyi tamamladıktan sonra yine inşası yarım kalan bir oteli satın alarak ticaret hayatına atılmayı başardı.11 ’i Turkiye ’de, 3 ’u Kazakistan ’da, Ukrayna, Libya, İsvicre, Mısır, Birleşik Arap Emirlik ’lerinde 2 ve Hırvatistan ’da 1 ’er tane olmak uzere toplam 21 otel işletiyor. Ayrıca Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Medya Ajans AŞ, Star Matbaacılık AŞ, Dinamik Radyo Televizyon AŞ'nin yuzde 50 hissesini aldı.
Star Medya Grubu, 2009 yılında Fettah Tamince tarafından Ethem Sancak'tan satın alınmıştı. 2013 Nisan ayında bu grubun yuzde 50'sini Azeri Socar Grubu'na satmıştı. Grupta geri kalan yuzde 50 hissesini 2014 mayıs ayında işadamı Ethem Sancak'a satarak medyadan cıkmıştı. Temmuz 2014 ayında da Star Medya'nın yuzde 50'sini sattığı SOCAR Grubu'ndan aynı miktarda hisseyi geri alarak medyaya donmuş oldu.
Fettah Tamince, Kurtce, Turkce, Arapca, Almanca, İngilizce ve Rusca bilmektedir.
Fethullah Gulen Hoca ’ya benim icin bir değerdir, bir idoldur diyen Fettah Tamince, kendisine insan sevgisi aşılayan bu kişinin onderlik ettiği, aslında Rus-Turk dostluk derneği olan Tolerans Eğitim Vakfı ’nın kurucularındandır.
Fettah Tamince, Duygu Tamince ile evlidir. İbrahim, Hatice ve Zeynep adında 3 cocuğu vardır.