Fethi Şimşek Biyografisi İş Adamı, Oğretmen
Fethi Şimşek, 2002 yılında 100 oğrenci ile eğitim hayatına başlayan ve 52 okulu bunyesine katarak bugun 21 bin oğrenciye ulaşan Doğa Koleji ile Doğa Okulları kurucusu ve Yonetim Kurulu Başkanıdır. Fethi Şimşek, 1958 tarihinde Şanlıurfa ’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladı.
Şimdiki adıyla; "Marmara Eğitim Fakultesi" olan İstanbul Ataturk Eğitim Enstitusu Fizik Kimya Biyoloji bolumunde kimya dalını secti oradan 1979 yılında mezun oldu. Ardından da ikinci okul olarak İstanbul Universitesi'nde sosyoloji Bolumu'nde 2 yıl okudu.
"Oğretmenliktense işletmeciliğe daha cok ilgim vardı" diyen Fethi Şimşek, 1979 yılında oğretmen olarak başladığı Kultur Dershanesi'ne kısa surede ortak oldu. Kultur Dershanesi'nin 1991 yılından beri ortağı olan Şimşek, 1995 yılında Fatih Dersanesi'ni devir aldı ve buyuttu. 1998'de “English Time” dil okullarını kurdu. 2001'de de Doğa Okulları'nı kurarak ozel okul sektorune adım atmış oldu. 10 yılda 29 ’u istanbul ’da olmak uzere 52 nciye eğitim veren Doğa Koleji ’nde 3 bin oğretmen gorev yapıyor. 2001 ’de Edutime Ozel Oğretim Ltd. Şti. adıyla Fethi Şimşek ve Orhan Ozbey tarafından kurulan eğitim kurumu, Aralık 2005 ’te Doğa Eğitim Kurumları Ltd. Şti. adını alıyor.
Fethi Şimşek, 2010 yılında Doğa Okulları'nın hissesinin yarısını girişim sermayesi fonu Turkven ’e sattı. Soz konusu ortaklıktan sonra en az 10 yeni kampus daha actı. 2012 yılında Doğuş Universitesi ’ni ve Doğuş Anaokulu ile kolejlerini satın alarak universite alanına da girmiş oldu.
Fethi Şimşek, eğitim ve ceşitli sektorlerdeki başarılı cıkışlarından dolayı, dunyanın tanınmış prestijli iş dunyası dergisi Forbes ’in, Forbes Turkiye 2012 Mayıs ayındaki sayısına kapak konusu oldu.
"Doğa Grup" adı altında yeni bir yapılanmaya giderek, Doğamar, Doğa Yatırım, Doğa Girişim, Doğa Nanobiotech, Doğa Telekom gibi kuruluşları bu grup altında topladı. Doğa Grup Irak'ta Demir-Celik alanında gercekleştirdiği yatırımları ile faaliyetlerine devam ediyor. Doğa Yapımcılık Gorsel Medya ve Produksiyon AŞ adlı bir şirket kurdu.
Bir ara Şanlıurfaspor Kulubu Başkanı da olan Fethi Şimşek, aynı zamanda Doğa Eğitim Vakfı Kurucusu, Mutevelli Heyeti Başkanıdır.
2012 yılında Yunanistan batı Trakya ’da Serez şehrinde 2 milyon Euro yatırımla bir fabrika satın aldı. Bu fabrikada Trakya Helal Et markası altında Salam, sucuk, kavurma gibi bircok işlenmiş uretim yapacak ve Avrupa ulkelerine ihracat yapacak.
Fethi Şimşek evli ve 4 cocuk babasıdır.