Mehmet Soysal Biyografisi Mehmet Soysal, 1964 tarihinde Elazığ'da doğmuştur. Universitede Kamu Yonetimi ve Sinema-Televizyon eğitimi aldı. Daha sonra ABD'de California eyaletinde kurulu bulunan uzaktan eğitim faaliyetlerini surdurmekte ozel bir universite olan Preston University ’de Siyaset Bilimi eğitimine devam etti.
Mehmet Soysal, 1983 yılında Turkiye Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. Meslek hayatını 1992 yılından itibaren TGRT TV'de devam ettirdi. , 3 ayrı kitap yazdı ve ceşitli belgeseller hazırladı. 2010 yılındaki Beşiktaş Kongresi'nde başkanlığa yeniden secilen Yıldırım Demiroren yonetiminde Mehmet Soysal, Beşiktaş'ın yeni yonetim kurulu uyesi oldu. İhlas Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı.
1999 ile 2010 yılları arasında TGRT ve TGRT Haber'de 12 yıl sureyle Genel Yayın Yonetmenliği gorevlerinde bulundu.
2014 – 2016 yılları arasında iki yıl boyunca Vatan gazetesinde calıştı. 12 Mart 2016 tarihinden itibaren Milliyet'te koşe yazıları yazmaya başladı.
22 Nisan 2016 tarihinde Demiroren Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı gorevine getirildi
Mehmet Soysal, 1993 yılında evlendi. 18 yıl evli kaldıktan sonra boe gorev yaptığı spiker Secil Erus ile 2011 yılının kasım ayında evlendi. Nikahı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgul kıydı. Nikah şahitliklerini ise Beşiktaş Kulubu başkanı Yıldırım Demiroren ve babası Erdoğan Demiroren, iş adamı Yılmaz Ulusoy yaptı.
Kitapları :
2005 - Yılmaz Ulusoy/Yılmayan Bir Adamın Oykusu
2004 - Yılmaz Ulusoy/Yılmayan Bir Adamın Oykusu
2001 - Başbaşa / Olayların ve Duşuncelerin Orgusu