Bir kuşağın Cicek Abbas filminden hatırladığı atışma sahnesi hafızamızdan silmeye yanaşmayacağımız bir atarlı sozler orneği. Oyle ki, bugun bile hala sosyal medyada bu sahnenin videolarını paylaşabiliyoruz.
Peki atarlı sozler soylemek istediğimizde yardımımıza koşacak cumleler hangileri? İşte size birbirinden iyi sozlerin yer aldığı bir liste.
İster kamyon arkasına ister gidenin ardından… Hayatı torpilli yaşayanlardan değilim. Sadece her şeye rağmen gulmesini biliyorum.
Dumende iyisin anladık da, asfaltta gemi yurumez.
Aşk oyununu son oynadığım şeytandı, o da beni gunаhlаrınа sаttı.
Bir insanı ancak zamanla tanırsınız. Sırtınızdan vuranı da, sozunun arkasında duranı da…
Bize yeni duşmanlar lazım eskileri hayranımız oldu.
Ağzında bal olan arının bile g.tunde iğnesi var. Guvenme oyle herkese!
Duşenin dostu olmaz demişler… Biz her daim ayakta olmamıza rağmen etrafta dost yok!
Sana soz veriyorum. Selektor yapıp gectiğin bu kalbi, ilerde dortluleri yakıp, otostop yapıp bekleyeceksin.
Yarım kalmış bir film yoktur. O film o kadardır.
Fazla uzatmayacağım, yerime koyduklarının sana koyması dileğiyle.
Atarlı giderli sozlerde ikinci perde Bu aşkı ikiye bolersek, sana eyvah duşer, bana eyvallah!
Senin icin savaşırdım ama verimsiz toprakları fethetmeye gerek yok!
Biz kaybetmeye, ilkokulda silgi ile başladık, sen neyin kafasındasın?
Bana attığın kazıkları saklıyorum, donduğunde oturacak yerin olsun diye.
Yurekli bir kadının başı, yureksiz bir erkeğin omzuna ağır gelir.
Bırak giden gitsin, silen silsin. Atacak kemiğin varsa, gelecek kopeğin cok olur!
Gardiyan goruş bitti dediğinde, anlarsın o zaman vefasızca gidişleri.
Haksızlık karşısında susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi ԁе kaybedersiniz.!
Varsa atarım cezam yatarım. Ne alayına gider ne de kralına, alayı ԁa ayağıma gelsin kralı da.
Hakim dedi “Arabada kim vardı?” Ben vardım bir de icimde buyuyen kin vardı…
Beni silahla olduremezsin istersen bir de gulmeyi dene!
Kaderimizde varsa genc yaşta kefen giymek; geri vites nedir bilmez bu deli yurek.
Orada gizlenmeyin, cıkın sokaklara. Olanı da bizden bilin
Beni yargılamaya calışma, deliyi hÂkim bile yargılayamıyor. Sen Kimsin?
Ben yokken ruzgarım eser o da size yeter.
Makyajı akıyor farkının, herkesleşiyorsun.
Benim demir param senin kadar bozuk değil.
Yanımda bir kişilik yer var. Ama ne yazık ki o kişilik sende yok.
Sensiz yaşayamam diyenlerin, dualarını kabul et ya rabbim!
Hep ‘hayır ’ dese de hayat hep ‘hayırlısı ’ diyeceğim hayata inat.
Senin yapacağın gider en fazla hoşuma gider.
Herkes artist olmuş bana da yonetmenlik duşer.
Beni kaybetmeyi seceni kazanmak icin uğraşamam.
Senin yapmışlığın kadar, benim silmişliğim var.
Herkese kardeşim deme, guneşli gunde herkes yanındadır. Onemli olan fırtına da yanında kalanlardır. Sonra annen hızlıymış derler kaldıramazsın.
Benim yokluğumdа gulemez demişsin en cok dа ona guldum… Hala cozemedim; uzaktan mı adamsın, adamlığa mı uzaksın.
Bir kızın namusuna laf soyluyorsanız, ya ananız yoktur. Yada babanız coktur.
Ağır konuşuyorsam sustuklarıma sayarsın.
Pişmanlık nedir bilir misin? Merak etme oğreteceğim!
“Bir gun herkes gibi olmadığımı anlayacaksın… İşte o gun sen herkes gibi olacaksın…”
Herkes adamlık dersi veriyor. Madem hepiniz adamsınız ders kime o zaman?
Kul kadar etkisi olmayanların, kendilerini ateş gibi gormelerine hastayım.
İstediğin gibi değilsem, isteklerini değiştir, ben değişmem.
Kredisi bitmiş bir dostluğun limitini yukseltmeye gerek yok.
Ben kotu biri değilim. Sen iyi biri olmamı hak etmemişsindir.
İlgi bazen krikodur. Kiminin gonlunu, kiminin bir yerlerini kaldırır.
Ben kendi icimde kopardım kıyameti… Bundan sonra ateş olana yaşatırım cehennemi…
Cevresi kirli yureği temiz insanlarız biz; zararımız kendimize rahat olun siz!
Bana yapacağın atar bu saatten sonra hayatıma renk katar.
Guvendik, inandık ve yanıldık… HikÂyenin ozeti bu!
Ben artık kimseye gonul koymuyorum. Lafı koyuyorum olay bitiyor.
Suskunluğumu hafife аlmа; konuşursam ağır gelir kаldıramazsın.
İnsanlara akıl vermeyin bırakın, huzur verin!
Doğruluğumun kıymetini bilmeyene, cok guzel yanlış olurum
Tespihler ucuzlayalı delikanlılar coğaldı.
İnsanların yalan soylemek gibi bir secenekleri varsa, benim de umursamamak gibi bir seceneğim var. Bedenimiz zindanlara sığacak kadar kucuk olsa da, Onurumuz tarih yazacak kadar buyuktur.
Gotune soz hakkı vermedim, o neden kalktı.
Biz sevdik mi zoruna gider, itin biri gelir bir yerlerine koyar hoşuna gider.
Beni en kotu gunumde vurun, iyi gunumde hic birinize nefes aldırmam.
Karaktersiz olan cıkarı olunca kıvırtarak gelir de, cıkarı soz konusu değilse selamsız gider.
Dişi kurbağa verek verek demezse, erkek kurbağa vurak vurak demez.
Kimisi toprak kadar kıymetli, kimisi bir ot kadar gereksiz. Herkes yaşıyor bir şekilde, kimisi şerefli, kimisi şerefsiz.
Beş parmağın beşi de bir olsaydı, orta parmak kimsenin zoruna gitmezdi.
Yeri gelir eyvallah der susarız, yeri gelir Allah der dalarız.
Hak edeni hayatıma, hak etmeyenin hayatına sokarım.
Deseler ki kaderin onun elinde, hic muhtac etmeyin derim, sıkın beynime.
Olmeyi coktan goze aldım ben, sadece yanımda kimleri gotureceğimi duşunuyorum.
Siz vurursunuz bela okurlar, biz vururuz sela okurlar.
Merak etme guluşlerimi alacak kadar, pahalı değil senin şerefin.
Bir yıldız gibi kayarım hayatından, yapabileceğin tek şey dilek tutmak olur.
Silahlar cekildikten sonra, mermiler kimseye saygı gostermez.
Kuyumu kazmaya calıştığınız kurek benimse eğer, sapına dikkat edin.
Canımızı alanın canı sağ olsun, alamayanın da başı sağ olsun. Ben kimsenin canını yakmadım, onlar benim ateş olduğumu bile bile geldiler.
Mutlu bir ilişki istiyorsan, verdiğin değer ile kaldırdığın gotu dengede tutacaksın.
Beni benimle yaşayanlar iyi bilir, gerisi sadece hakkımda soylentidir.
Bu saatten sonra sende fırtına kopsa, bende yaprak oynamaz.
Bizi tanıyan tanır tanımayan randevu alır. Her insan randevu alamaz cunku her insanla işimiz olmaz.
Farkımız efendi olmak, delikanlı olmak farzımız. Racona uymayanı, yan kan kustururuz ya da tam sustururuz.
Uflediğim anda soneceksin, beni sadece ruyanda goreceksin. Emin ol en mutlu gunumde, beni geriden izleyeceksin.
Alttan aldık yeteri kadar artık herkes ederi kadar!
Ove ove bitiremediğin aşkı, gun gelir sove sove bitirirsin!
Kimine gore adam, kimine gore yalanız aslında gercek olan biz adamına gore adamız.
Satmadık dostumuzu, bildik hasmımızı, kapatmadık eskilerden kalmış yaralarımızı, akıtırız kardeş uğruna kanımızı. Bilsinler ki krallar olmeden bırakmaz tacını.
Unutma ki insanlar hicbir zaman değişmez, sadece yalanları değişir!
Altın gibi kalbin olsa neye yazar, ayarın duşuk olduktan sonra.
Kacanı balonlarla uğurlayın nasıl olsa havaları sonunce gittikleri yere gelecekler!
Senin dunyaya baktığın pencere kirliyse, benim ciceklerim sana camur gorunur.
Eğer isteklerin icin savaşmıyorsan, kaybettiklerin icin ağlama.
Avucumun ici kadar yureği olmayan adamlarda kolum kadar dilin olması onların artısı olsun, bana eksilerim yeter.
Sırtın yere duştu mu, kardeşim dediklerinin bahanesi cok olur.
Her kuyudan tırmanarak cıktım ben, ne bir ip sallayanım oldu, ne de bir el uzatan, bu yuzdendir o herkesi kıskandıran gururum ve dik başlı asi duruşum.
Koşeme cekildim guluyorum size, fark ettim de alayınız yalansınız ozde.
ŞikÂyetciyim! Aşk yolunda gaspa uğradım hÂkim bey, hayallerim onemli değil, kalbimi versin yeter. İcinde kimliğim vardı!
Yar bildiklerimize… Gururum ile oynayanın, hayatı ile dans ederim.
Sahne senin devam et, sıra bana gelmesin dua et.
Ne arkamızdan konuşanlara bakarız, nede bizi cekemeyenleri takarız. Allah ’a havale eder yolumuza bakarız.
Şehrin sokakları mezarlık değildi, ama cok kişiyi gomdum.
Cok uzerime geliyorlar, bardak zaten dolu, damlayana yazık olacak.
Ya ozgur bir hayat yaşayacağız ya da hayatı yaşanmamış sayacağız.
Yanımızda gezemeyenler profilimizde geziyor.
Seni laflarım ile got ederdim, ama sen zaten oylesin.
Bizim yaşadığımız hayatın icerisinde, zengin olmak da var paket olmak da.
Canı yanan hic kimse adalet istemez, istediği tek şey intikamdır.
Rus ruleti mi oynasak? Maksat, kafamız dağılsın.
Cevrem cok kalabalık ama hepsi merhabalık.
Bizde intikam yok ama her şeyin bir zamanı var.
Konuşanı herkes anlar, marifet susanı anlamakta.
Şekerim diye konuşan erkek, yarın obur gun kocaya da kacar.
Sizin hasta olduklarınızı biz taburcu ettik.
Kırk yılda bir hatır soranın, kırk yılda bir hatırı sorulur.
Yapılan her kahpeliğe bir ziyaret borcumuz olsun.
Başladığın cumleyi kendin bitirmezsen, noktayı başkası koyar.
Olumden sonra bile hayat varken, sen kimsin ki gittiğin icin hayat dursun.
Secde gormemiş bir alnın, alın yazısı olmak istemem.
Cesaret bazen sectiklerin değil, vazgectiklerindir. Kara kalem yapmayı neden bu kadar cok seviyorsun diye soruyorsun ya; kimin ne renk olduğunu hala cozemedim.
Beş liralık alkolun milyarlık sohbeti olur, milyarlık adamın beş liralık sohbeti olmaz!
Kolay değil, rol yapsam da bazen beni hicbir şey guldurmuyor. Sorun değil cunku beni hicbir dert oldurmuyor.
Bazen diyorum ki kendi kendime ne cok değer vermişim değersizlere.
Aşk dudaktan cıkan bir kelime değil, gozlerden akan yaştır. Maksat bir sevgili uğruna olmek değil, uğrunda olunecek bir sevgili bulmaktır.
İnsanlar vardır sevgiye layıktır, insanlar vardır sevginin en yucesini versen yine de aşağılıktır.
Hep iyi niyetimden kaybettim, ne mi oldu, iyi niyetimi de kaybettim.
Sahipsiz kalıp tutuşunca etekler, Sahibine doner tum kopekler.
Sana insan ol demiyorum. Hic olmazsa taklit yeteneğini geliştir!
Senin kimin kimsen yok mu keder, benim bildiğim misafirlik dediğin 3 gun kadar surer.
Haklısın sıfırın gucu yoktur ama dikkat et sıfırın kaybedecek bir şeyi de yoktur.
Biz kimleriz diye sorma, biz hayata boş vermişlerdeniz. Bize hayat nedir diye sorma, biz hayat deryasında yuzenlerdeniz. Bizi arama luks meyhanelerde, bulamazsın. Biz dost şarabı icenlerdeniz. Bize dost, arkadaş nedir diye sorma, biz onlar icin olumune gidenlerdeniz.
Atarlı komik sozler Sevdiğini aldatan kişi kim olursa olsun; medeni hali “ŞEREFSİZ ADİDİR.”
İtle cakalla uğraşacağıma, veteriner olup insan gibi gorunen hayvanları tedavi etmeyi duşunuyorum.
Benden sonra kiminle olursan ol; senin icin “harika bir sevgilim var” diyecek. Ben de evet doğrudur. Cok temiz kullandım diyeceğim.
Tavırlarınla bircok ağır kufurlu soz hak ediyorsun. Ama seni iplemez guluşum, senin gelmişini gecmişini tatmin etmeye yeter diye duşunuyorum.
Yalan sozlere, yalan sevgilere her şeye doydum. Tek doğru sana inanmamdı.
Eğer aşkımızda kucucuk bir umut olsaydı. Ben o umudu ufuk yapardım. Artık sen benim icin sadece kotu bir kÂbussun.
Bu sozlerim umut hırsızlarına, bu sozlerim sevgiden nasibini almamış karaktersizlere… Bu sozlerim sana hayatımdan CIK GİT.
Aslında biz sahte kışları İlkbahar sanmışız. Biz hic ilkbahar yaşamamışız, sozde aşkımızla ayrılığın adını yazmışız.
Yaşadıklarım, acılarım ağırdır benim, sen kaldıramazsın. Sen sadece yalanlarınla kucuk mutluluklar yaşarsın.
Otomatik acılan kapısın gibi ey eski sevgili. İceriye kimin girip cıktığı belli değil.
İcime cektiğim soğuk hava gibisin eski sevgilim. Ciğerlerimi yakıyorsun, doğrudur. Ama sen icimde tutuğum kadarsın. Bırakırsam yalan olup ucup gidersin.
Senin yakarak kule cevirdiğin kalbi, bir başkası ufleyerek can verir.
Gec kalınmış bir sevgi, idamdan sonraki affa benzer.
Sana kac defa beni değiştirmeye calışma dedim. Ama sen anlamadın. Bak sonunda seni değiştirdim; hem de yenisiyle.
Sana da uzulmuyorum desem yalan olur. Her saat gir adımı yaz, ne yazmış diye bak. Yazdıklarımı uzerine al, Allah yardımcın olsun.
Galiba bu aralar karaktersizlik moda. Esas şaşırtıcı olan bunların bu kadar cok takipcisi olması. Dun gece seni anlattım yıldızlara, kafana takma ona da kayacağız dediler.
Bana kotu kalplisin demiştin, evet, haklıydın cunku orada sen vardın.
Ağır geldi ise sozlerim, beddualarımla yaşamayı oğreneceksin. Nereye gidersen git bana yaptığın yanlışları goreceksin. Ya vicdanını oldureceksin ya da vicdanın seni…
Sen, annesi olamayacağın cocuklarıma anlatacağım en guzel masalsın.
Sana akan her gozyaşımda beddualarım gizli, her haykırışım da sana olan nefretim gizli…
Sakın aklından cıkmasın; actığın her yaradan hesap soracak Yaradan.
Ben ağlarken haykıra haykıra sen gulerken kahkahalarla işte o zaman kopar icimdeki sana ait son hatıra!
O kadar acınacak bir haldesin ki! Kendi hatalarını gormeyecek kadar kor bu sevgiyi hak etmeyecek kadar NANKORSUN!
Size bir hayat dersi; onunuze gelen her hıyarla turşu kurar gibi hayal kurmayın.
Laflarıyla buyuduklerini sananlar, karakterleri ile kac kuruşluk ederleri olduğunu gosteriyorlar.
Benim icin oluyor demişsin. Senin icin oluyordum guzelim. Sonra baktım hayat cok guzel, cevirdim başımı seyri deryaya şans verdim. Okyanus gibi gozlere daldım, senin gozlerini de tozlu raflara kaldırdım.
Bir sonraki sessizliğim senin icin guzelim, zamansız gelen ayrılıklar kalbimi yaralar, ağlayan gozlerim elbet bir gun aşk acısı icin değil, hayat acısı icin ağlar.
Gonlun rahat olsun. Bugun seni aldatanı, yarın bir başkası aldatır.
Sen vicdanınla kal yalnız bir odada belki o zaman hatırlarsın insan olduğunu senin gibi bu rezil dunyada!
Ya tut elimi hic bırakma ya da bırak elimi hic uzatma!
Sen beni uzdun, beni uzmene sebep olanlar da seni uzsun!
Yuzunu “yalanla” yıkayan, “ihanet” ile kurulanır.
Aslında biz sahte kışları ilkbahar sanmışız. Biz hic ilkbahar yaşamamışız, sozde aşkımızla ayrılığın adını yazmışız.
Ben yola birlikte cıktıklarımı hic yarı yolda bırakmadım. Yarı yolda bırakanları da hic “adam” yerine koymadım.
Sen gittin gideli, silgi kullanmıyorum. Adının yanına hangi kufru yazsam, yakıştırıyorum.
Mobil tartışmalarda geri vitesi olmayanlar icin Firari saatler arkasından gelen isyankÂr sokakların, tovbekÂr cocuklarıyız biz. Sevdiğimiz icin yaşar, dostluğumuz icin oluruz. Hicbir zaman hicbir yerde kimseye boyun eğmeyiz!
Buralarda on yargı hangi sayfadansın diye başlar, bizim sayfanın adını verirsin, yargı biter, saygı başlar.
Bizi hafife alma kardeş. Biz şeytandan borc alıp azraille kumar oynayanlardanız.
Yureği kolpa olan adamın yeri; ruhu fahişe olan kadının yanıdır.
Ne olursan ol, kim olursan ol; ama sakın unutma bizim buralarda akıllı ol!
Mahallenin hep kotu cocuklarıydık. Hic iyi olmayı duşunmedik cunku farlıydık.
Olmadıkca zorladık zorladıkca olmadı!
Belki sihirbaz değildik ama bizde cok şeyimizi kaybettik.
Zindanlarda yureğim, ağlıyorsa gozlerim serserilikse kaderim, ben boyle severim.
Hep calışmadığım yerden uzuyorlar.
Biz erkekler hayata sokak futboluyla başladık, kuralları hep topun sahibi koydu, buyuduk şimdi de kalbimizin sahibi koyuyor!
Ya av olacaksın ya da avcı! Ama asla avı avcıya goturen kopek olmayacaksın!
Sıkıntı yoksa, sıkıntı var demektir!
Yerle bir oldum da senle bir olamadım!
Benim rahat edemediğim yerde kimse istirahat edemez. Kralına değil alayına gider.
Başka bedenlerde terleyip, peşime duşme! UŞURSUN.
Bilim adamları kalca kemiğinin betondan daha sağlam olduğunu soyluyor; bende diyorum bu millet gotune neden bu kadar guveniyor!
Ben senin okeydeki ortağın mıyım ki; ‘bit ’ deyince biteyim. Don deyince doneyim. Ne bitiyorum ne donuyorum. Acın lan butun taşları, cifte gidiyorum.
Bu hayatta gulmemizi isteyen tek kişi fotoğrafcı!
Yureğime gomduklerimle bir daha işim olmaz! Oluyu diriltmek Allah ’a mahsustur.
Siz iteklemeyin ben kendim giderim.
Yuruduğun yolda kimseyi beklemeyeceksin. İşi duşerse o sana yetişir.
Belki gozlerim mor, belki tipim serseri; ama hani siz rahat olun, bu cocuk hepinizden daha yurekli daha şerefli.
Bu aşkı ikiye bolsek, sana eyvah duşer, bana eyvallah. Bitiremediğim cumleler gibisin, anlamı cok ama soylemeye değmeyen…
Artık yokluğun hicbir şey ifade etmiyor. Şimdi varlığın kimi meşgul ederse etsin!
Tovbe ettiğim ne varsa ağzına dua olmuş guzelim.
Sen omur torpusu gordun mu hic canım? Aynaya bakıver bir zahmet de, en alasını gor.
Tek tutkum sen olabilirsin ama tek umidim sen değilsin.
Ya severek acı cekmesini bileceksin, ya da sevmeyeceksin hep acı cekeceksin!
Masal kitabı gibisin, okuması guzel ama inanması zor.
Yuz verdim diye, şımaracaksan eğer, 96′ sını geri alırım, etrafımda ” 4 ” donersin!
Kim sevecek ki seni benden başka? Karakaşına kara gozune aldanacak başka adam var mı bu dunyada?
Zehir olsa icerdim ellerinden de, ellerin kirli be guzelim.
Kral olmayanlara tac taktık işte en buyuk hatayı da bur da yaptık.
Aşk dudaktan cıkan bir kelimde değil, gozlerden akan yaştır. Maksat bir sevgili uğruna olmek değil, uğrunda olunecek bir sevgili bulmaktır.
Sonu yok bu aşkın, her şey karıştı. Boş ver zaten, kalbim sensizliğe harbiden alıştı.
Bu masalar boş kalmaz, gidenin yeri dolar. Bu vazolara bir şey olmaz, yalnız cicekler solar. Gonul kimsesiz yapamaz, sevebileceği bir dost arar. Taşın kalbi yoktur ama onu bile yosun tutar!
Sana git diyemem ama kal demek de gelmiyor icimden.
Dost bildiklerinize atarlı sozler Hayat duşunduğun kadar guzel, gorduğun gibi tatlı değildir. Gercekler bir gun gozunun onune geldiğinde, pembenin kara, sevdanın yara, arkadaşlığın ise palavra olduğunu anlarsın!
Sırtından vurana kızma arkanı donen sensin, arkandan konuşana da darılma adam yerine koyan sensin.
Hala cozemedim; uzaktan mı adamsın, adamlığa mı uzaksın.
Eskiden piyasa nerede biz orada, artık biz nerede piyasa orada.
Ben bana inananı hic yarı yolda bırakmadım. Yarı yolda bırakanı da bir daha adam yerine koymadım.
Suskunluk soylu bir meydan okumadır ama soysuz insanlara işlemez.
Baktığım kadarsın, arkamı donduğumde kralsın.
Başkalarıyla bir tutma beni arkadaşım. Onlar gemileri yakar, ben ise limanları!
Kral olmayanlara tac taktık işte en buyuk hatayı da bur da yaptık.
Ne derdime derman isterim ne gonlume sultan. Ne cebime para isterim, ne arkama insan. Hepsine rest alayına isyan.
Suskunluğum asaletimdir. Her lafa verilecek bir cevabım var ama lafa bakarım laf mı diye, bir de soyleyene bakarım adam mı diye!
Bu fani dunyaya tek geldik tek gideriz, bizi 3 kuruşa satanları biz beleşe veririz.
Hayat duşunduğun kadar guzel, gorduğun gibi tatlı değildir. Gercekler bir gun gozunun onune geldiğinde, pembenin kara, sevdanın yara, arkadaşlığın ise palavra olduğunu anlarsın!
Haklısın sıfırın gucu yoktur ama dikkat et sıfırın kaybedecek bir şeyi de yoktur.
Sen benim adımı anamazsın. Bırak dost kalmayı, duşmanım bile olamazsın!
Zamanında onlar icin atılmış fedakÂr adımların değerini bilmeyenler; zamanı gectikten sonra, o adımların altında ezilmeye mahkumdur!
Bu kocaman listemiz dikkatinizi cekti fakat yetmediyse; “Kapak Sozler“, “Laf Sokucu Sozler“, “Damar Sozler“, ve “Guzel Sozler” listelerimize de bakabilirsiniz.