Mehmet Oz Biyografisi Prof. Dr. Mehmet Oz Kalp cerrahıdır.
11 Haziran 1960 tarihinde, Cleveland, Ohio, Amerika ’da doğmuştur. Turk kokenli, Turk-Amerikalı doktor, program sunucusu ve yazar. Sağlıklı yaşam, kanserden korunma konulu beslenme ve yaşam tarzı uzerine yaptığı programlarla tanınmaktadır.
Konya kokenli unlu Prof. Dr. Mustafa Oz ve Suna Hanım'ın oğlu olan Mehmet Oz, 11 Haziran 1960'da babasının gorev yaptığı Cleveland, Ohio, Amerika'da dunyaya geldi. Seval ve Nazlım adında kız kardeşleri vardır. Orta oğrenimini eğitimini Wilmington, Delaware'deki Tower Hill School'da tamamladı. 1982'de Harvard Universitesi'nden mezun oldu. Unlu kalp cerrahı Prof. Dr. Gerald Lemole'nin kızı Dr. Lisa Jane ile evlidir. 1985'de Lisa Oz ile evlenen unlu doktor'un bu evliliğinden; Daphne Nur, Anabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adında dort cocuğu dunyaya geldi. 1986'da yuksek oğrenim icin (MD ve MBA) başvurduğu University of Pennsylvania School of Medicine ve The Wharton School'u bitirdi.
1996'da yılın Turk-Amerikalısı secildi. 2009 yılında en onemli 500 musluman arasında gosterildi. 2010'da Talk Show'uyla 2010 gunduz yayınlanan en iyi Talk Show Emmy Odulunu kazandı. "For Healing from the Heart" kitabı ile "Books for a Better America Award"a değer goruldu. "American Society of Laser Medicine and Surgery" Araştırma Odulu'nun de sahibi olan Mehmet Oz, Columbia Universite Doktorlar ve Cerrahlar Fakultesi'nin "Blake more Research Odulu"nunde sahibi oldu.
Halen Columbia Universitesi Irwing Kalp Cerrahisi Profesoru olan Oz, ayrıca aynı universitenin Tamamlayıcı Tıp Programı'nın kurucusu. Aynı zamanda yardımcı kalp cerrahi gerecleri programını da yuruten Oz'un kalp transplantasyonu, minimal girişimsel kalp cerrahisi ve sağlık kontrolu uzerine araştırmaları var. Kardiyovaskuler cerrahide robot programını ilk uygulayan doktor olan genc bilim adamı, 1999 Davos Dunya Ekonomik Forumu'nda ‘‘Yarının Lideri ’ ’ olarak secildi.
Ağustos 2010'da yaptırdığı rutin kolonoskopi sırasında bağırsaklarında polip'e rastlandı. Oz'den alınan patoloji orneğinin, polip'in adenoma yani iyi huylu tumor olduğunu gostermesiyle, sonradan belirebilecek bir kanser ihtimaline karşı ameliyat olarak sozkonusu parcayı aldırdı. Bu durumla ilgili olarak şoyle diyecekti;
Şaşırdım, alcaldım. Bunların hicbirini beklemiyordum ama şanslıyım ki hayatım kurtuldu. Cunku tarama yaptırdım. Sizin hayatınız da bu şekilde kurtulabilir. Halen New Jersey'de yaşamakta olan Oz, akıcı şekilde Turkce ve İngilizce bilmektedir. Turk ve Amerikan vatandaşı olan Oz, Turkiye'de askerliğini de yapmıştır.
350'nin ustunde orijinal yayına, kitaplara, makalelere ve bircok patente sahiptir.
Yaptığı Televizyon Programları:
"Dr. Oz'le İkinci Bir Goruş" Discovery Health
"Hayat Cizgisi" Discovery Health
"Daily Rounds" Discovery Health
"Yiyecekler Hakkındaki Gercek"Discovery Health
"Live Transplant" Discovery Health
"National Body Challenge"Discovery Health
"Siz: Diyettesiniz" Discovery Health
"Dr. Oz'e Sorun" The Oprah Winfrey Show
"Dr. Oz Show" Home TV-DIGITURK
"Dr. Oz Show" SHOW TV