Ferdi Sancar Biyografisi Ferdi Sancar, 24 Mart 1980 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. Oyunculuk eğitimi aldı. Ferdi Sancar, ilk tiyatro deneyimine Buyukcekmece Bedia Muvahhit Tiyatrosu'nda "Evde Uc Başına" isimli oyunda başladı. Mahallenin Muhtarları dizisinde cocuk oyuncu olarak oynadı. On sekiz yaşında bir cocuk eğlence merkezinde calışmaya başladı; yaklaşık 3 yıl, her gun birbirinden farklı tipler ile bircok sahne şovuna imza attı. 1998 senesinde Tatilya'nın amfi tiyatrosunda tek kişilik şov yaptı.
Ferdi Sancar, 20 yaşında iken 2000 yılınadlı oyunu, kimsesiz cocuklar icin dort arkadaşıyla Turkiye'yi dolaşarak sahneledi. Askerlik gorevi sırasında da moral ekibi ismi altında taburları gezerek ceşitli tiyatrolar sahneledi. Askerlik donuşu, bir sure produksiyon ekibinde calışan Ferdi Sancar, bu sure icerisinde 2009 yılında bir reklamda canlandırdığı Sincap Necmi rolu ile geniş kitleler tarafından tanındı. Bu rolle 2009 Kristal Elma Odulu'nu kazandı.
Ferdi Sancar, 2009 yılında senaryosunu Cem Yılmaz ’ın yazdığı yonetmenliğini Omer Faruk Sorak ’ın yaptığı “Yahşi Batı” adlı sinema filminde ilk defa oyunculuğa başlarken Cem Yılmaz, Ozan Guven, Demet Evgar, Zafer Algoz, Ozkan Uğur, Uğur Polat ile birlikte oynadı.
2014 yılında Faruk Teber ’in yonetmenliğini yaptığı “Urfalıyım Ezelden” dizisinde Tırşik karakterini canlandırırken, Bulent İnal, Settar Tanrıoğen, Dolunay Soysert, Meral Cetinkaya, Menderes Samancılar ile birlikte oynadı.
2016 yılında başrollerinde Fahriye Evcen, Engin Akyurek, Sarp Levendoğlu ’nun oynadığı “Olene Kadar” dizisinde Fahri karakterini canlandırdı.
2017 yılında TRT1 ekranlarında oynayan, yapımcılığını Es Film'in ustlendiği "Aslan Ailem" dizisinin başrollerini Burcu Ozberk, Akın Akınozu, Hakan Salınmış, Benian Donmez, Ferdi Sancar, Fırat Altunmeşe, Bora Akkaş, Zerrin Sumer, Eda Şolenci, Furkan Kızılay ve Ceren Taşcı paylaştı.
2017 yılında yonetmenliğini Mert Baykal'ın ustlendiği “kardesim-benim-2” adlı kardesim-benim filminin devamı olarak başrollerini Burak Ozcivit ve Murat Boz'un paylaştığı sinema filminde yine “Kato” karakterini canlandırdı.
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2017 - Kardeşim Benim 2 (Tato) (Sinema Filmi)
2017 - Bahtiyar Bahtıkara (Kırık Orhan) (Sinema Filmi)
2017 - Aslan Ailem (Gayret) (TV Dizisi)
2016 - Rengarenk (Zeki) (TV Dizisi)
2016 - Olene Kadar (Fahri) (TV Dizisi)
2016 - Nasıl Yani (Seyfi Dede) (Sinema Filmi)-
2016 - Kucuk Esnaf (Sinema Filmi)-
2016 - Kacın Kurası (Zeki Halay) (TV Dizisi)-
2016 - Hasret Bitti (Mutlu) (Sinema Filmi)-
2015 - Tutar mı Tutar (Tahir) (TV Dizisi)
2015 - Kardeşim Benim (Tato) (Sinema Filmi)-
2015 - Hep Yek (Fikret) (Sinema Filmi)-
2014 - Zaman Makinesi 1973 (Koksal) (Sinema Filmi)
2014 - Karaman'ın Koyunu (Ayaz)(TV Filmi)-
2014 - Urfalıyım Ezelden (Tırşik) (TV Dizisi)
2013 - Babam Sınıfta Kaldı (Silahtar) (TV Dizisi)
2011 - Duz Adam (TV Dizisi)
2009 - Yahşi Batı (Johnnie) (Sinema Filmi)