Mehmet Coşkundeniz Biyografisi 2015 yılı “Benzemez Kimse Sana” yarışmacısı Mehmet Coşkundeniz, 26 Şubat 1966 tarihinde Mersin ’de doğmuştur. Universiteye gidene kadar Mersin ’de yaşadı. istanbul Universitesi İletişim Fakultesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bolumu'nden mezun oldu. 1987 yılında Guneş gazetesinde stajyer muhabir olarak gazeteciliğe başladı. Ardından polis muhabirliğine terfi etti. Ceşitli gazetelerde muhabirlik yaptıktan sonra 1994'te televizyonculuğu denedi. Calıştığı programlarda muhabirlik, metin yazarlığı, yonetmen yardımcılığı yaptı.
1995 yılında tekrar gazeteciliğe donerek Posta gazetesinde başladı. 1997'de aynı gazetenin haber muduru oldu. Halen bu gorevini surduruyor. 1999 yılının başında Posta gazetesinde cumartesi gunleri koşe yazıları yayımlamaya başladı. Yazılarında aşkı, sevgiyi ele aldı. Yazılar kısa surede buyuk ilgi cekince “Aşk Doktoru” sayfasını hazırlamaya başladı. Bu sayfada aşkın her haline değindi, okuyucuların sorularını yanıtladı ve bu sayede Aşk Doktoru unvanını kullanmaya başladı. Gazetedeki yazıların ardından Aşk Doktoru radyoya taşındı, 2003 Nisan - 2004 Haziran tarihleri arasında yine Aşk Doktoru adı ile Radyo D'de program yaptı. Koşe yazılarını derlediği "Aşk Bize Yakıştı" adlı ilk kitabı Mart 2003'te yayımlandı ve buyuk ilgi gordu. "Sen Git Aşk Bana Kalsın" Eylul 2004'te yayımlandı. İlk baskısı birinci hafta tukendi. Yazarın diğer kitapları "Aşk Yakalar Seni", "Seni Seviyorum Cunku", "Bana Bir Aşk Borclusun", "Aldatan Kadınlar Anlatıyor" olarak devam etti.
Turkiye'nin Aşk Doktoru olan Mehmet Coşkundeniz, Yeni Başlayanlar İcin Aa tuyoları ile kadınları etkileme yollarına kadar pek cok konuda izleyicilerden gelen soruları tum acıklığı ile UZMANTV'de cevaplamaktadır.
Mehmet Coşkundeniz ’in yazıp yayınladığı 17 kitap bulunmaktadır.
24 Ocak 2015 Cumartesi akşamı Star tv'de başlayan ve sunuculuğunu Murat Başoğlu'nun yaptığı juri koltuğunda Seyfi Dursunoğlu, Nukhet Duru ve Umit Erdim ’in olduğu "Benzemez Kimse Sana" yarışma programına katılmıştır. Diğer yarışmacılar; Posta Gazetesi Yazı İşleri Muduru ve ‘Aşk Doktoru ’ Mehmet Coşkundeniz, Cocuklar Duymasın dizisinin patronu oyuncu Demet Tuncer, VINE fenomeni (Memeli Mestan) Eylul Ozturk, Bir Demet Tiyatro ’nun Asuman ’ı oyuncu Deniz Ozerman, 2013 yılı Turkiye 2. Guzeli Berrin Keklikler, Sunucu ve oyuncu Hakan Ka, oyuncu Ozgur Ozberk, Mandıra Filozofu ’nun Şukru ’su oyuncu Eser Eyuboğlu olmuştur.
Daha once iki kere evlenip boşanan Mehmet Coşkundeniz, 2008 yılında Derya Ozel ile evlendi. Derin ve Mavi adlarında ikiz kız cocuğuna sahiptir.
Kitapları :
- Aşk ve Kul
- Alev Alev Aşk
- Aşk Uykusu
- Aşkın El Kitabı
- Beni Bir Tek `Aşk` Aldatmadı
- Sevgiliye
- Ve Kadınlar... Ve Erkekler... Ve Aşk...
- Bana Bir Aşk Borclusun
- Aşk Yakalar Seni
- Aşk Bize Yakıştı
- Sen Git Aşk Bana Kalsın
- Aşk Buldu Bizi
- Aldatan Kadınlar Anlatıyor
- İhbar Ediyorum Yureğimi Sana
- Sensiz Olmaz Cunku...
- Nasıl Yakaladım: Aldatılan Kadınlar Anlatıyor
- Seni Seviyorum Cunku...
Filmleri ve Dizileri :
2011 - Bul Beni (Sinema Filmi)