Mehmet Buyukekşi Biyografisi 16 Haziran 2022 tarihi itibari ile 36. Turkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır. Mehmet Buyukekşi, 10 Mayıs 1961 tarihinde Gaziantep'de doğmuştur. İstanbul Yıldız Teknik Universitesi Mimarlık Fakultesinden 1984 yılında mezun oldu. Daha sonra Marmara Universitesi'nde ve İngiltere'de İşletme ve İngilizce dil eğitimlerini tamamladı.

Mehmet Buyukekşi, ceşitli banka ve vakıflarda, Turk Hava Yollarında yonetim kurulu uyeliği yaptı. Turkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) Başkanlığı yaptı. Mehmet Buyukekşi, 12 Eylul 2019 - 25 Mayıs 2021 tarihleri arasında Gaziantep Futbol Kulubu Başkanı olarak gorev yaptı.
İngilizce bilen Mehmet Buyukekşi, evlidir ve 3 cocuğu vardır.
30 Mayıs 2022 tarihinde Turkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu acıklayan Mehmet Buyukekşi, tek aday olarak girdiği, 16 Haziran 2022 tarihinde yapılan secimde 36. Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı secildi.
Uyelikleri ve gorevleri :
Devam edenler:
Turk Eximbank Yonetim Kurulu Uyesi
Turk Hava Yolları (THY) Yonetim Kurulu Uyesi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Uyesi
DEİK Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Uyesi
İstanbul Kalkınma Ajansı Yonetim Kurulu Uyesi
İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatcıları Birliği (İDMİB) Yonetim Kurulu Uyesi
B20 Yurutme Kurulu Uyesi
Ziylan Şirketler Grubu Yonetim Kurulu Uyeliği
Tamamladığı:
Turkiye Deri Vakfı (TURDEV) Yonetim Kurulu Uyeliği,
5 Yıl (TİM) Turkiye İhracatcılar Meclisi Başkan Vekilliği,
8 Yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yonetim Kurulu Uyeliği,
6 Yıl (TURDEV) Turkiye Deri Vakfı Yonetim Kurulu Uyeliği,
TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bolgeleri A.Ş. Yonetim Kurulu Uyeliği,
TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yonetim Kurulu Uyeliği,
Turkish Do&Co Yonetim Kurulu Uyeliği,
Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yonetim Kurulu Uyeliği,
Turkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı,
2000-2006 İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatcıları Birliği (İDMİB) Yonetim Kurulu Başkanlığı,
1997-2008 yılları arasında Turkiye Ayakkabı Sektoru Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı