Mehmet Ali Aydınlar Biyografisi Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı ve Turkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanıdır. Mehmet Ali Aydınlar, 24 Temmuz 1956 tarihinde Malatya, Arapgir ’de doğmuştur. Erhan Aydınlar adında bir kardeşi vardır. Dumlupınar Universitesi, Sosyal Bilimler Enstitusunden Fahri Doktora unvanını aldı. 1981 yılında mali muşavir olarak iş hayatına başladı.

1 Kasım 1992 ara yerel secimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul, Bahcelievler Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ancak kazanamamıştır. 1993 yılında Acıbadem Hastanesi'ni kurarak sağlık sektorunde faaliyet gostermeye başladı. Bugun bu hastane pek cok kulubun sağlık sponsorudur. 2007 yılında sponsor olduğu Fenerbahce kadın voleybol takımını pek cok başarıya ulaştırdı.
2010 yılında TBMM Ustun Hizmet Odulune layık goruldu.
Ali Şen (spor adamı) doneminde Fenerbahce Spor Kulubu'nde Yonetim Kurulu uyeliği de yapan Mehmet Ali Aydınlar, Hasan Doğan ve Mahmut Ozgener'in Futbol Federasyonu başkanlığı yaptığı 14 Şubat 2008 - 29 Haziran 2011 tarihleri arasında TFF Yonetim Kurulu uyesi olarak gorev aldı.
Mehmet Ali Aydınlar, 29 Haziran 2011 - 31 Ocak 2012 tarihleri arasında (TFF) Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak gorev yaptı. Mehmet Ali Aydınlar aynı zamanda Acıbadem Universitesi Mutevelli Heyet Başkanı ve TUSİAD Yonetim Kurulu uyesidir.
Mehmet Ali Aydınlar, evlidir. Kerem Aydınlar, Zeynep Aydınlar Eroğut adlarında iki cocuğa sahiptir.
Memleketi Arapgir'e bir Anadolu oğretmen lisesinin yapılmasını sağladı ve buraya 2008 yılında Kıbrıs'ta trafik kazasında kaybettiği oğlu Kerem Aydınlar'ın adını verdi.
Odulleri :
1998 - Dunya Genc Girişimci İşadamı Yarışması ’nda “Yonetimde Mukemmeliyet” odulu
2006 - Ekonomist Dergisi'nin duzenlediği "Yılın İş İnsanı" anketinde "Yılın Erkek Girişimcisi” odulu
2006 - Dunya Gazetesi ile İstanbul Universitesi İşletme Fakultesi tarafından “Yılın İşletmecisi” secildi
2007, 2009 ve 2010 yıllarında Sağlık Gonulluleri Derneği tarafından "Sağlığa En Cok Gonullu Katkıda Bulunan Kişi" odulu
2008 - Hastane Dergisi tarafından “Sağlık Yonetimi Onur Odulu
2010 - TMMB Ustun Hizmet Odulu
2011 - Spora katkıları nedeniyle “Yılın Spor Adamı” odulu