Olum, hic şuphesiz her insanın yaşayacağı mutlak bir sondur. Her canlının olumle tanışacağı bu dunyada olum kavramının buyuk bir onemi vardır. Hal boyle olunca, olumle ilgili pek cok etkileyici, dokunaklı ve duygusal soz soylenmiştir. Doğum ve olumle ilgili sozler, icinde gercekleri barındırırken, aynı zamanda kişinin yureğine dokunmayı başarır. Sizler icin olumle ilgili en guzel sozleri bir araya getirdik. İşte olumle ilgili sozler.
Ayrıca bu iceriğe bakmak isteyebilirsiniz: “WhatsApp ’ta Kullanabileceğiniz Her İnsana Hitap Eden Harika Durum Sozleri”
Olumle ilgili sozler Olum size ne sağken kotuluk eder, ne oluyken; Sağken etmez, cunku hayattasınız, oluyken etmez, cunku hayatta değilsiniz.
Ey hayat, seni bu kadar kıymetli tutuşum, olum sayesindedir.
Gercekte kimse bilmiyor olumun ne olduğunu, insana verilen en buyuk iyiliktir belki olum; ama en buyuk kotulukmuş gibi korkuluyor ondan.
Olum bir defa gelir, fakat hayatın her anında kendisini hissettirir. Olum korkusu, olmek ıstırabından daha ağırdır.
Gencliğimizdeki neşelilik ve karamsarlığa kapılmama hali, kısmen hayat tepesine tırmanıyor ve tepenin oteki tarafındaki olumu gormuyor olduğumuz gerceğine dayanır.
Dunyadaki varlıkların varoluşlarının hakikati, onların sonlu olmasıdır. Butun sonlular ise gelip gecicidir ve yok olmanın nuvesine sahiptir.
Doğduğumuz zaman dunyaya hicbir şey getiremediğimiz gibi, olurken de hicbir şey goturemeyiz.
Korkaklar ecelleri gelmeden birkac kere olurler, cesurlar olumu bir kere tadarlar.
Olmemek insanlar icin felakettir, başak icin sararıp olgunlaşmamak ne ise insanoğlu icin de olmemek odur.
Olmek icin cok genc, yaşamak icin fazla telaşlıydık.
Hayat, olumle terbiye edilmiş.
Her kalbin carpıntısı, kendi ecelinin ayak sesidir.
Centilmen olarak doğmak bir tesaduftur fakat bir centilmen olarak olmek buyuk bir başarıdır.
Herkes kimsenin sağ kalmadığını bilir de, kendisinin oleceğine inanmak istemez.
Hayatta her şey belirsiz, kesin olan mukadder bir şekilde kesin olan tek şey var: Olum.
İnsan ne zaman olur bilir misiniz; tembellikten, inancsızlıktan ve hayatı yaşamaya değer kılmayı becerememekten.
Hic biriniz olum istemesin, eğer iyi biri ise yaşaması belki iyiliğini arttırır, kotu biri ise belki tevbe eder.
Olum daima gozunun onunde olsun, o zaman asla adi endişelere duşmezsin ve hicbir şeyi fazla hırsla arzu etmezsin.
Olmeden once herkes, neden kactığını ve neye koştuğunu ve bunun nedenini, oğrenmeye calışmalıdır.
Ayrıca bu iceriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Duygularınıza Tercuman Olup Hislerinizi Yansıtan En Guzel Damar Sozler”
Olum sozleri İşte olumle ilgili sozler…
Doğduğunda sen ağlamıştın, herkes bayram etmişti. Oyle bir hayatın olsun ki olduğunde herkes ağlasın, sen bayram et.
Hakikatte olum, ruhun aletlerini kullanmasını terk etmesinden başka bir şey değildir, ruhun aletleri ise organlardır.
Olum olmasaydı, onu icat etmek zorunda kalırdık.
Olumden korkmayan olmez, olum kendine koşanları hicbir zaman vurmaz.
Olmuşlerini unutma ki, yarın olduğun zaman seni de unutmasınlar.
Yeryuzunde hukum suren insan değil, olumdur.
Arzu hayatın yarısıdır, kayıtsızlıksa olumun.
Olum guzel şey; budur perde ardından haber…
Hic guzel olmasaydı olur muydu Peygamber?
İnsan, meyvenin cekirdeğini taşıması gibi, olumu kendi icinde taşımaktadır.
Olum bu ne hukumdar tanır ne soytarı, herkesi aynı iştahla yutar.
Olumun bizi nerde beklediği belli değil; iyisi mi biz onu her yerde bekleyelim.
Olenler olumu bilmez, olum kalanlar icindir.
Bir gun gozlerimin icine bak, anlarsın oluler nicin yaşarmış.
Olum insanlar icin en buyuk vaizdir. İbret almasını bilene.
Olumun olduğu bu dunyada hicbir şey cok da ciddi değildir aslında.
Biz olulerin kusurlarının ıstıraplarını cekeriz ve faziletlerinin, mukÂfatını alırız.
Olum bir saniye yakınken hic olmeyecekmiş gibi yaşamanın Âlemi ne?
Dunyaya geldiğiniz gun, bir yandan yaşamaya, bir yandan da olmeye başlarsınız.
Olum, bazen bir ceza bazen bir armağan, coğu zaman da bir lutuftur.
Biliyorsunuz değil mi? Bu dunyadan sağ cıkamayacaksınız.
İnsan ya acılarını unutmasını, ya da kendi mezarını kazmasını bilmeli.
Dunyaya geleni olmez belleme, Her dem ağlayanı gulmez belleme.
Zamanı geldiğinde olecek olan benim. Bırakın hayatımı istediğim gibi yaşayayım.
Ana rahminden geldik pazara, bir kefen aldık donduk mezara.
Olumden kacmak icin attığımız her adım, bizi meğer olume goturulmuş anladım.
Ayrıca bu iceriğe bakmak isteyebilirsiniz: “İster Sevgiliye İster Dosta: Her Yerde Kullanabileceğiniz Huzunlu Sozler”
Anlamlı olum sozleri Olum, akıllı bir adamı hicbir zaman apansızın almaz, o her zaman gitmeye hazırdır.
İnsanların bazısı yaşayıp bazısı olseydi, olum dayanılmaz bir acı olurdu.
İyi gecen bir gun nasıl mutlu bir uyku getirirse, iyi gecen bir yaşam da mutlu bir olum getirir.
Bir isteğin olduğu surece, yaşamak icin bir nedenin vardır, kesin tatmin olumdur.
Olum, her şeyi eşit yapar.
Olum korkusu, olumden daha korkunctur.
Olum, başka bir yaşamın kaynağıdır.
Sen hic olumun golgesinde ozgurluk yaşadın mı?
Korkaklar sık sık olur, cesurun olumu bir defadır.
Bir gun sevmek istedim sevgi nedir bilmek istedim sevdim sonunda bir zalimi o anda olmek istedim.
Ben olunce bir elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar gorsunler ki, padişah olan Kanuni bile bu dunyadan eli boş gitmiştir.
Olumden ne korkarsın, korkma ebedi varsın.
Sensizliği duşunmek bile acı veriyorken kalbime, sensiz kalmayı olum sayarım yureğime.
Olmemek insanlar icin felakettir, başak icin sararıp olgunlaşmamak ne ise insanoğlu icin de olmemek odur.
Olumden korkmayan olmez, olum kendine koşanları hicbir zaman vurmaz.
Olmeden once herkes, neden kactığını ve neye koştuğunu ve bunun nedenini, oğrenmeye calışmalıdır.
Olum eski bir şeydir ama her insana yeni gorunur.
Doğduğunda sen ağlamıştın, herkes bayram etmişti. Oyle bir hayatın olsun ki olduğunde herkes ağlasın, sen bayram et.
Ey hayat, seni bu kadar kıymetli tutuşum, olum sayesindedir.
İnsan, meyvenin cekirdeğini taşıması gibi, olumu kendi icinde taşımaktadır.
Olum olmasaydı, hayat butun guzelliğini kaybederdi.
Olum bu ne huktimdar tanır ne soytarı, herkesi aynı iştahla yutar.
Unutulmak olume en yakın sokaktır kahramanım ve ben ki yatınca belki kim olmaya uyuyacağım ah, herkes bir gun kendi olacak! Uyuyalım.
Olum hayatta buyuk bir kayıp değildir. Asıl buyuk kayıp, yaşarken icimizde olen şeylerdir.
Burada olen yalnızca bedenimdir ki zaten olumluydu, olecekti ama duşuncemi olduremeyeceksiniz, duşuncem yaşayacak.
Olumumuzden sonra mezarımızı yerde aramayınız. Bizim mezarımız ariflerin gonullerindedir.
Ayrıca bu iceriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Kapak Sozler: Her Yerde Kullanabileceğiniz Kapak Niteliğinde Sert Sozler”
Olum yıldonumu sozleri İşte olumle ilgili sozler…
Cennetin ırmakları ruhuna işlesin mekanı cennet olsun. Olum yıldonumunde rahmetle anıyorum.
Bir yıl daha gecti sensiz koskocaman bir yıl daha onsuz.
Olumunun birinci yılında saygı minnet ve rahmetle anıyoruz.
Merhumu olum yıldonumunu saygı ve rahmetle anıyorum.
Zaman oyle ya da boyle akıp gidiyor. Merhumu olum yıldonumunde rahmetle anıyorum.
Ayrıca bu iceriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Mevlana Sozleri: Her Biri Oğreti Niteliği Taşıyan Sozler”
Canım sevgili eşim nurlar icinde yat. Olumunun birinci yılında rahmetle anıyorum.
Gecen yıl aramızdan ayrılan merhumu rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet makamı ali olsun inşallah.
Cennetin ırmakları ruhuna işlesin toprağı bol olsun. Olum yıldonumunu saygı ve rahmetle anıyorum huzur icinde yatsın.
Olenlerde ırk ve din ayrımı yapılmaz. Olen insandır. Merhumu olum yıldonumunu saygıyla anıyorum.
Ulkemizin eğitim davasına gonul veren sevgili ustadımızın aramızdan ayrılışının birinci yılında hasretle ve sevgiyle anıyoruz.
Sevapları ile gunahları ile bir olum yıl donumune daha ulaştık Allah taksiratlarını affetsin mekanı cennet olsun.
Daha ne kadar ozleyeceğim seni diye sordum ama cevap alamadım. Ben senin beni bırakıp gidişinin 1. yılında seni cok ozledim.
Sensiz gecen sessiz gecen bir yıl seni her zaman ozleyeceğiz. Yattığın yerde rahat uyu. Mekanın cennet olsun.
Babamın olum yıldonumunu rahmet ve şad ile anıyorum babasızlık insanın belini buker oksuzluk her gece uzerine coker. Keşkelerin etrafında.
Cennetin ırmakları ruhuna işlesin toprağın bol huzur icinde yat olum yıldonumunu saygı ve rahmetle anıyorum canım anneciğim.
Acıyı kederi bıraktı bu dunyada dualarımızla cennet yuzu gormeyi nasip etsin herkese. Olum yıldonumunu saygı ve rahmetle anıyorum.
Yuce Mevla ’nın rahmetine kavuşmasının 1. Yılında kendisini saygı ve sevgiyle anıyoruz. Onun yolunda yurumeye devam edeceğiz.
Yokluğunun birinci yılında hava hala senin bu hayattan gocup gittiğin gibi soğuk ve acımasız yani senden sonra yaşamak daha da acı ve zor.
Ayrıca bu iceriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Guzel Sozler: Her Duruma Uyum Sağlayacak En Guzel Sozler”