Fahrettin Koca Biyografisi 9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atandı. Turkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA) Kurucu Başkanı olan Dr. Fahrettin Koca, vakıf aracılığı ile 1997 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Universitesi'ni kurdu. Fahrettin Koca, 1997 yılından beri bu gorevde bulunuyordu.
Fahrettin Koca, 1965 yılında Konya'da doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Konya'da okuduktan sonra liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okuyup mezun oldu. İstanbul Universitesi Tıp Fakultesi'nden 1988 yılında pratisyen hekim olarak mezun oldu. İhtisasını İstanbul Universitesi Cerrahpaşa Tıp Fakultesi Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda 1995 yılında tamamlayarak Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. Fahrettin Koca, ceşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktorluk gorevlerinde bulundu. Kurduğu ve başkanlığını yuruttuğu sağlık kurumlarında Turkiye'nin sağlıkta donuşum politikaları doğrultusunda onemli atılımlar gercekleştirdi.
Başkanı olduğu Turkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Universitesinin Muteveuruten Fahrettin Koca'nın, Turk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Ozel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) uyelikleri bulunuyor.
Fahrettin Koca, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığını, Vakıf Universite Hastaneleri Derneğinin Başkanlığını ve Turkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatcıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığını yurutuyor.
Fahrettin Koca, aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin de doktoru olarak da biliniyor.
İngilizce bilen Fahrettin Koca, evli ve dort cocuk babasıdır.
9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sağlık Bakanı olarak atandı.