Esra Erdoğan Biyografisi Esra Erdoğan, 1981 yılında istanbul ’da doğmuştur. Annesi Emine Erdoğan, babası T.C. 27. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ’dır. Ahmet Burak Erdoğan (d.1979) , Necmettin Bilal Erdoğan (d.1980), Sumeyye Erdoğan (d. 1985) adlarında kız kardeş ve abileri vardır.
istanbul ’da Kadıkoy İmam hatip lisesa, Universiteyi ABD'de Indiana Universitesi'nde okudu. 2003 yılında mezun oldu. Ardından California ’da Berkeley Universitesi'nde lisansustu eğitim aldı 2010 yılında Esra Erdoğan Albayrak, Umraniye Belediyesi ’nce yurutulen okula ve okuma-yazma kurslarına gidemeyen engellilere evlerinde eğitim verilmesini ongoren “Biz Gonulluyuz, Biz Oğretiriz” kampanyası kapsamında gonullu oğretmen oldu
Esra Erdoğan, 2007 yılında Calık Holding'e Genel Mudur olarak atanan Berat Albayrak ile 11 Temmuz 2004 tarihinde Lutfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ’nde evlendi. Ahmet Akif (d. 29 Aralık 2006) ve Mahinur (d.2009) adında iki cocukları vardır. 11 Aralık 2015 tarihinde Sadık adında erkek cocuğu daha oldu.
İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ’ın kıydığı nikahın şahitliğini Urdun Kralı Abdullah, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Muşerref, Romanya Başbakanı Adrian Nastase, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gul yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Calık Holding Ust Yoneticisi (CEO) Berat Albayrak 2013 yılı sonu itibari ile gorevinden ayrıldı.
31 Ekim 2012 tarihinde yapılan Yeşilay ’ın 69. olağan genel kurulu toplantısında 12 kişilik yonetim kurulu icine Esra Erdoğan (Albayrak) da secilmiştir.