Kurşad Zorlu Biyografisi Kurşad Zorlu; siyasetci, akademisyen, yazar ve İYİ Parti sozcusudur. Kurşad Zorlu, 9 Nisan 1977 tarihinde Yozgat'ın Yerkoy ilcesinde doğmuştur. Babası MHP'den 1994-2004 arası Yerkoy belediye başkanlığı yapmış olan Bahri Zorlu'dur. İlkokul, ortaokul ve lise oğrenimini Yozgat'ın Yerkoy ilcesinde bitirdikten sonra Konya ’da Selcuk Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumunden 1998 yılında mezun oldu. Ardından Yonetim ve strateji alanlarında yuksek lisansını yaptı. "Orgutlerin Demokratik Yonetim Surecinde Karşılaştığı Sorunlar ve Bir Uygulama" adlı tezi ile doktora derecesini 2009 yılında aldı.
Kurşad Zorlu, akademik gorevlerinden once Sağlık Bakanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Bolumu muşavirliği, PTT Genel Mudurluğunde uzman ve genel mudur danışmanlığı, Ulaştırma Bakanlığında bakan danışmanlığı, Ahmet Yesevi Uluslararası Turk-Kazak Universitesinde Basın ve Halkla İlişkiler Bolumu muşavirliği, Başbakanlık Turk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığında başkan danışmanlığı gorevlerini yuruttu.
2010 yılında Kırşehir ’de Ahi Evran Universitesi İşletme Bolumunde yardımcı docent olarak goreve başladı. yılında ABD'de South Carolina Universitesinde misafir oğretim uyesi olarak bulundu.
Yonetim ve strateji alanında docent unvanı alan Kurşad Zorlu, yapay zek yontemlerinin (yapay sinir ağları, bulanık mantık ve karar ağacları) yonetim bilimine uygulanmasına yonelik ampirik calışmaları gercekleştirdi. Liderlik konusunda akademik calışmalar hazırladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yonetimi Bolumunde profesor ve Yonetim Bilimleri Ana Bilim Dalı başkanı oldu. 2011-2013 yılları arasında Ahilik Araştırma Merkezi, İl İstihdam Kurulu ve KOBİ Proje Yonetim Kurulu uyeliklerinde bulunan Kurşad Zorlu, Kasım 2019'da Yozgat Bozok Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi Dekanı olarak atandı.
Prof. Dr. Kurşad Zorlu, Avrasya bolgesine ve Turkistan coğrafyasına yonelik cok sayıda makale ve belgesel hazırladı. Ozbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'da uluslararası secim gozlemcisi olarak bulundu. 2007 yılında Turkiye'nin Afganistan'daki proje ve faaliyetlerini ortaya koyan tanıtım calışmalarını gercekleştirdi. "Avrasya Dunyası", "Buyuk Satranc" ve "Gonul Mimarlarımız" adlı TV programlarını hazırladı. Bu alanda cok sayıda odul aldı. Kazakistan-Turkiye Ustun Hizmet Madalyası (2016), Ahmet Zeki Velidi Togan Hizmet Odulu (2010), İsmail Gaspıralı Turk Dunyası Odulu (2015), Kanal Avrupa Dış Turkler Medya Hizmet Odulu (2011), Yankı Dergisi 45. Yıl Onur Odulu (2017), "2017-Uluslararası Yabancı Medya Gozuyle Kazakistan" yarışmasında (54 ulke arasında) birincilik odulu, Uluslararası Turksoy Medya Odulu (2017) ve Uluslararası Turk Akademisi Madalyası (2018), Kazakistan Halklar Asamblesi Madalyası (2019) sahibi oldu.
Turk dunyasına yonelik calışmalarıyla bilinen Kurşad Zorlu; Yenicağ, Vatan, 2020 tarihinden itibaren Haberturk gazetelerinde koşe yazarlığı yaptı.
Kurşad Zorlu, Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Yonetim Kurulu uyeliğini de yurutmektedir. İngilizce ve Kazakca bilen Kurşad Zorlu'nun uluslararası akademik makale ve bildirilerinin yanı sıra yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.
19 Ekim 2022 tarihinde TBMM grup toplantısında İYİ Parti'ye katılan Kurşad Zorlu, aynı gun İYİ Parti Sozcusu ve genel başkan başdanışmanlığına getirildi.
Kitapları :
2019 - Dunyası Guncesi
2020 - Buyuk Bozkırın Yukselişi - Nazarbayev Liderliği
Siyasi Partisi:
2022 - İYİ Parti