Emrullah İşler Biyografisi Akademisyen ve siyasetci, başbakan yardımcısı. Emrullah İşler, 7 Ocak 1960 tarihinde Ankara Kızılcahamam Kuşcuoren koyunde doğmuştur. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Zeliha'dır.
Universiteyi Kral Suud Universitesi Eğitim Fakultesi İslami İlimler Bolumunde okuyarak lisans eğitimini aldı. Yuksek lisansını ve doktorasını Ankara Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Temel İslam Bilimleri Bolumu Tefsir Anabilim Dalında tamamladı.

Cumhuriyet Universitesi İlahiyat Fakultesi Temnde Tefsir alanında yardımcı docent olarak calıştı. Daha sonra Gazi Universitesi Gazi Eğitim Fakultesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalında yardımcı docent, docent ve profesor unvanıyla gorev yaptı. Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir oğretim uyeliği gorevinde bulundu. Gazi Eğitim Fakultesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. Cok sayıda bilimsel kitap, makale ve bildirileri bulunmaktadır.
2006 yılı Nisan ayında Başbakan Başmuşaviri olarak calışmaya başladı. Milletvekili secilene kadar bu gorevde kaldı.
2011 yılında Turkiye genel secimlerinde 24. Donemde AKP Ankara milletvekili secildi. İslam Kon Birliği (İKOPAB) Turk Grubu Başkanlığı yaptı.
25 Aralık 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Hatay'dan Belediye başkan adayı olan Sadullah Ergin'den boşalan Adalet bakanlığına atanan Bekir Bozdağ ’ın yerine de Başbakan Yardımcısı olarak Emrullah İşler atanmıştır.
Cok iyi duzeyde Arapca ve iyi duzeyde İngilizce bilen Emrullah İşler, Ayşenur İşler ile evlidir ve 3 cocuğu vardır.